Site Rengi

HABER ÖZETİ
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransa’da seçimi kaybeden adaylar Macron için oy istiyor!.

Fransa’da seçimi kaybeden adaylar Macron için oy istiyor!.
11.04.2022
A+
A-

Fransa’da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu sandık çıkış anketlerine göre Cumhurbaşkanı Macron’un ikinci tura kaldığının açıklanmasının ardından solcu ve sağcı adaylar, seçmenleri, aşırı sağcı Le Pen’e karşı Macron’a oy vermeye çağırdı.

Sosyalist Partisi’nin (PS) cumhurbaşkanı adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, yaptığı açıklamada, seçimin ikinci turunda Macron’a oy verilmesi çağrısında bulundu.

Merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisinin adayı Valerie Pecresse, mücadelesinin tamamını aşırı sağa ve aşırı sola karşı inşa ettiğini ifade ederek, “Marine Le Pen’in projesi ülkeyi güçsüzlüğe ve iflasa itecek. (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin ile yakınlığı Le Pen’i itibarsızlaştırıyor. Onun (cumhurbaşkanı) seçilmesi Fransa’nın uluslararası ve Avrupa arenalarından silinmesine neden olur.” dedi.

Pecresse, ikinci turda Le Pen’in iktidara gelmesini engellemek için Macron’a oy vereceğini söyledi.

Yeşiller Partisinin (EELV) Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Yannick Jadot, demokrasiye ve Avrupa’ya karşı tehditleri iyi görmek gerektiğini belirterek, aşırı sağa karşı durmak için Macron’a oy verilmesi çağrısı yaptı.

Jadot, “Hiç kimse aşırı sağın tehdidini küçümsememeli. Cumhurbaşkanı (Emmanuel Macron’a) sesleniyorum, oylarımız bu ülkenin iklim konusundaki eylemsizliğin sorumluluğunu onayladığımız anlamına gelmiyor.” ifadesini kullandı.

“Le Pen’e tek bir oy bile vermemelisiniz”

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa hareketinin lideri Jean-Luc Melenchon da yaptığı çalışmadan gurur duyduğunu belirterek, “Kime asla oy vermeyeceğimizi biliyoruz. Fransızlar ne yapacaklarını biliyorlar, ne yapacaklarına kendileri karar veriyorlar. Le Pen’e tek bir oy bile vermemelisiniz.” diye konuştu.

Öte yandan seçimin ilk turu sandık çıkış anketlerine göre yüzde 7,2 oy alan aşırı sağcı Eric Zemmour, yaptığı açıklamada, “Fransa’yı ve fikirlerimizi savunmaya devam edeceğim. Yakında kazanacağımızdan eminim.” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyası döneminde hatalar yaptığını kabul eden Zemmour, hiçbir politikacının 15 ayda yapamadığını kendilerinin 3 ayda yaptığını ve Fransa’nın en büyük partisini kurduklarını iddia etti.

Macron ve Le Pen ikinci turda yarışacak

Kamu yayıncısı France Info, Le Monde ve France 24’ün hazırlattığı sandık çıkışı anketine göre hiçbir aday, cumhurbaşkanı seçilebilmek için ilk turda gerekli yüzde 50 salt çoğunluğu elde edemedi.

Buna göre, Macron oyların yüzde 28,1’sini alarak seçimin ilk turundan birinci çıktı. Le Pen de yüzde 23,3 ile ikinci oldu.

Aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon yüzde 20,1, aşırı sağcı Eric Zemmour yüzde 7,2 ve merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisinin adayı Valerie Pecresse yüzde 5 oy aldı.

Yeşiller Partisinin Başkanı ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Yannick Jadot yüzde 4,4 ve Sosyalist Partisinin (PS) adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da yüzde 2,1 oyda kaldı.

İlk turda ilk iki sırayı alan Macron ve Le Pen, 24 Nisan’da düzenlenecek ikinci tur oylamada yarışacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.