Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump yine İran’a karşı içi boş tehditler savurdu!.
Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı..
Muhittin Böcek’in bavul dolusu döviz skandalı soruşturma dosyasında..
Çevre katliamcısı AK Partili vekilin maden şirketine 2,5 milyon ceza!.
İspanya Başbakanı Sanchez Özgür Özel’e randevu vermedi..
İran ABD savaş gemisini vurdu!.
Netenyahu itinin yolsuzluk davası yine ertelendi!.
İçişleri Bakanı Çiftçi’den Abdulhamid Han’a havlayan kuduz köpeklere tokat gibi cevap!.
Kahpe İsrail’in 10’dan fazla ülkedeki casusluk faaliyetleri deşifre oldu..
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütlerinin NATO’ya girmesine evet diyemeyiz!.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terör örgütlerinin NATO’ya girmesine evet diyemeyiz!.”
20.05.2022
A+
A-
Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girmesine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin NATO’ya girmesine evet diyemeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını eda ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kolombiya Devlet Başkanı’nın ziyaretine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ilişkileri görüşme imkanı olacağını belirtti.

Özelikle uyuşturucu kaçakçılığı noktasında farklı boyutların ele alınacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ve YPG’nin Avrupa’daki varlığına da değindi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya istenmemesine ilişkin terör iltisakına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hollanda Başbakanı’yla geniş bir görüşme yaptım. Yarın İngiltere ve Finlandiya’nın görüşme talepleri var, onlarla görüşeceğiz. Stoltenberg ile görüşmemiz olacak. Aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapmaya devam edeceğiz.

Her şeyden önce bu terör örgütlerinin belgeleri, bilgileri bizde olduğuna göre, NATO’nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO’nun güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, NATO’ya terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz.

İsveç için de Finlandiya için de söylüyorum. AB üyesi ülkelerin birçoğu kendi parlamentolarında konuşma yaptırıyorlar, yer veriyorlar, silah-mühimmat temini yapıyorlar. Biz bunları biliyoruz. Kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO’ya girmesine evet diyemeyiz.

AB ülkelerinin PKK/YPG ilişkileri

Terörle mücadelenin kuşatıcılığı çok geniştir. Bizim PKK ile mücadelemiz, aslında AB’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesine ayrı bir kılıf uydurdular.

Terör örgütü kabul ettiklerini söylüyorlar, YPG’yi niye terör örgütü kabul etmiyorsunuz? YPG, PKK’nın farklı doğurduğu bir terör örgütüdür. Bunlar AB olduğu gibi ABD bile bunlara görüşme noktasında birçok fırsatlar tanıyor.

Avrupa’nın birçok ülkesinde Almanya, Hollanda, Fransa, Finlandiyasında terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor. Bu ülkelerin yönetimleri her türlü güvenceyi veriyor. Defaatle anlattığımız gibi bunları ifade ettik, belgeler sunduk.

Türkiye’de biz bunlarla mücadeleyi sürdürdüğümüz gibi mağaralardaki odaklanmaları, Kandil’i kendileri için merkez haline getirmeleri PKK ve YPG’nin inkar edilemez terör estirmeleridir. Batı bunları hala gizliyor. Verin dememize rağmen vermiyorlar. Biz de gereğini yapmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütlerinin NATO ya girmesine evet diyemeyiz #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.