Site Rengi

HABER ÖZETİ
8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.
Tsunami hızla ilerlemeye devam ediyor!. Birçok ülke alarmda!.
Rusya’daki depremin etkisi atom bombasının 11 bin katı gücünde!.
Gelecek partili il başkanı cinsel tacizden gözaltına alındı!.
Hurda araç teşviki Meclis’te.. Hurda belgesini sunan ÖTV ödemeyecek…
Rusya’da son 73 yılın 8,8’lik en şiddetli depremi!.
Öğrenci indirimine yaş sınırı kararı mahkeme tarafından iptal edildi..
Filistin’i tanıyan İngiltere’ye Kahpe İsrail’den skandal tehdit: ATEŞKESE ENGEL OLUR!.
Yerli ve Milli sosyal medya platformu Next 500 bin kullanıcıya ulaştı..
CHP Lideri Özel Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katıl a şartını açıkladı!.
Sıcaktan kavrulan İstanbul için sağanak yağış müjdesi!.
CHP’deki Atatürk yerine İmamoğlu portresine tepkiler büyümeye devam ediyor..
Fransa’dan sonra İngiltere’de Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
DEM Parti istedi “Terörsüz Türkiye” ismi “Kardeşlik ve Dayanışma” olarak değişti..
İnan Kıraç’a atanan vasi avukatlarının 128 milyonluk vurgun oyunu!.
Ayaklarını dışarı çıkarıp araç kullanan Başsavcıya ceza kesemediler!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı skandallarla anılan avukatının işine son verdi!.
Trump’un yaptırım tehdidine Rusya’dan savaş resti!.
CHP’li Başkan Dalaman Belediyesi’ni aile çiftliğine döndürdü!.
İmamoğlu’nun sahte diplomasından sonra yüksek lisansıda iptal edildi!.
DEM Parti’de Terörsüz Türkiye rahatsızlığı!.
Ekrem’in müdürü İBB’yi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlattı!.
Gıda satış ve tüketim yerlerinde karekod dönemi başlıyor..
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tazminat ödeyecek!.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tazminat ödeyecek!.
26.05.2022
A+
A-
Mahkeme, Kılıçdaroğlu hakkında açılan davayı sonuçlandırdı. CHP Lideri’nin manevi tazminat ödeyeceği isimler belli oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir kez daha tazminat ödemesi yönünde karar çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları, kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu aleyhine dava açmıştı.

2 milyon liralık tazminat davasında karar

Kılıçdaroğlu’nun, 17 Ağustos 2020’de verdiği bir röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle açılan 2 milyon liralık tazminat davası sonuçlandı.

Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 50 bin lira ödemesine hükmettti.

Yasal faiziyle ödenmesine hükmedildi

Ayrıca, Ahmet Burak Erdoğan, Necmeddin Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Mustafa Erdoğan’a 10’er bin lira manevi tazminatın ödenmesi kararlaştırıldı.

Söz konusu tazminatların, 17 Ağustos 2020’den itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesi gerektiği belirtildi.

Reddi hakim talebi

Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya, davacı Cumhurbaşkanı Erdoğan adına avukat Ferah Yıldız, Melike Nur Bak ile davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik katıldı.

Hakim, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik’in celse arasında dilekçe vererek reddi hakim talebinde bulunduğunu tutanağa geçirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan a tazminat ödeyecek #1

Mahkeme, reddi hakim isteğini reddetti

Söz verilen davacılar vekili Ferah Yıldız, sözlü yargılamaya geçilmesi gerektiğini ve davalı vekilinin yazılı beyanlarını kabul etmediklerini söyledi.

Avukat Çelik ise reddi hakim talebi ve beyan dilekçelerini tekrar ettiklerini, duruşma hakiminin nesnel davranmadığını belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, reddi hakim talebini, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun (HMK) 36. maddesinde sayılan sebeplerden olmadığı, kanunun 41-b maddesi uyarınca inandırıcı delil ve emareler sunulmadığı gerekçesiyle reddetti.

Süre talebi de kabul görmedi

Avukat Yıldız, dosyaya sundukları deliller ve “Man Adası” davası özelinde açtıkları diğer yerel mahkeme kararları dikkate alınarak davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

AA’nın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik ise hakimle ilgili yasal haklarını sonuna kadar kullanmak ve beyanlarını hazırlamak için süre talep etti.

Hakim, bir önceki celse sözlü yargılama aşamasına geçilerek taraflara usulüne uygun tebliğ yapıldığını belirterek, süre talebini reddetti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı: Hakaret kapsamlı söz ve yakıştırma yok

Avukat Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’nun dava konusu edilen eleştirel değerlendirmelerdeki tüm olguların ispatlandığını, herhangi bir şekilde hakaret kapsamlı bir söz ve yakıştırmada bulunulmadığını öne sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan a tazminat ödeyecek #2

Dava dilekçesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ile çocukları Ahmet Burak Erdoğan, Necmeddin Bilal Erdoğan, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın avukatlarınca İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gazeteye verdiği röportajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları hakkında söylediği sözlerle manipülasyon oluşturmak istediği belirtilmişti.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun her defasında haksız çıktığı vurgulanarak, “Müvekkili, çocuklarını ve kardeşlerini hedef alan ve siyasi kimliği dahi olmayan aile bireylerini bu iftiranın içine çekmekte bir beis görmemiştir.

Açıktır ki, ispat edemedikleri ve etmelerinin mümkün olmadığı ne olduğu belli olmayan kağıtlar açık iftira ve hakaret eylemi savcılık ve yerel mahkeme kararları ile sabittir.” ifadeleri kullanılmıştı.

Hiçbir dava dosyasında sunulmadı

Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınları ve akrabalarının “Man Adası”nda bulunan “Bellway Limited” şirketinin yurt dışındaki hesabına veya yurt dışındaki başka bir hesaba para gönderdiklerine dair herhangi bir dekont veya belgenin davalı tarafından, konuya ilişkin açılan hiçbir dava dosyasında sunulmadığı kaydedilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteye verdiği röportajın nüshasının da yer aldığı dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına 1 milyon lira, Ahmet Burak Erdoğan, Necmeddin Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Mustafa Erdoğan adına da 200’er bin lira manevi tazminata hükmedilmesi talep edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.