Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşüyor..
APP Plakalara kesilen cezalar iptal edildi..
ABD Basını: Trump Orta Doğu’da Bataklığa Saplandı!.
Pentagon İran savaşında ölen ve yaralanan asker sayısını açıkladı..
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
Galatasaray İngiliz devi Liverpool’u bozguna uğrattı!.
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İşgalci teröristler Filistinli ailenin evini havaya uçurdu!.

İşgalci teröristler Filistinli ailenin evini havaya uçurdu!.
02.06.2022
A+
A-

İşgalci İsrail güçlerinin Filistinlilere yaptığı zulüm bitmek bilmiyor. Ramallah’ta Filistinli ailenin evini basan işgalci askerler, evin duvarlarını matkap yardımıyla delerek patlayıcı yerleştirip bölgeden uzaklaştı. İşgalci güçler, Filistinli ailenin evini havaya uçurdu.

İsrail güçleri Perşembe günü erken saatlerde işgal altındaki Batı Şeria kenti Cenin’in kuzeyindeki Ya’bad kasabasında öldürülen Filistinli özgürlük savaşçısı Ziya Hamarsh’in aile evini havaya uçurdu ve yıktı.

Dün gece, 30 askeri araç ve bir buldozer eşliğinde büyük bir İsrail askeri gücü, ordu keskin nişancıları kasabadaki evlerin çatılarına çıkarak kasaba sakinlerine gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası atarken Yabad kasabasına baskın düzenledi.

24 yaşındaki Bilal Kabaha olarak tanımlanan bir genç, göğsünden ve uyluğundan canlı kurşunlarla vurularak ağır yaralandı. Cenin Devlet Hastanesine nakledildi ve burada aldığı kritik yaralara yenik düştü.

Çatışmalar sırasında üçü ağır olmak üzere altı genç daha canlı kurşunlarla vuruldu. Boyunlarından, karınlarından ve yüzlerinden vuruldular.

Bu arada İsrail güçleri, Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma politikasının bir parçası olarak yıkmaya hazırlık olarak Hamarsheh’in üç katlı müstakil evini kordon altına aldı.

Kaynaklar, İşgalci İsrail güçlerinin Hamarsheh’in babası Ahmed’i gözaltına aldığını da duyurdu.

İSRAİL ASKERLERİ DAHA ÖNCE DE FİLİSTİNLİ AİLELERİN EVİNİ YIKMIŞTI

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 8 ev ile çiftçilerin kullandığı bazı yapıları yıktı.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki kırsal kesimde “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 8 evin İsrail güçleri tarafından yıktırıldığını açıklayan Filistinli Yerel Koruma ve Mücadele Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur, yıkım sırasında çiftçilere ait bazı ağıl ve yapıların da yerle bir edildiğini söyledi.

Batı Şeria’nın güneyindeki Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur da İsrail ordusunun, bölge sakinlerini tehcir etme bağlamında İsrail Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda yıkım operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti.

İsrail’e bağlı Kudüs Yüksek Mahkemesi, geçen hafta Batı Şeria’nın güneyindeki El Halil kentine bağlı Mesafir Yatta bölgesinin, “İsrail ordusuna ait eğitim alanları” sayılmasına karşı Filistinlilerin yaptığı itiraz başvurusunu reddetmişti.

İsrail mahkemesinin, bölgenin statüsüyle ilgili Filistinlilerin itirazını reddetmesi, bölge sakinlerinin zorla tahliyesinin yolunu açmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, söz konusu bölgede İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Öte yandan İsrail birliklerinin işgal altında bulunan Kudüs’teki başka bir kasabada Filistinlilere ait tarımsal yapıları yıktığı ifade edildi.

İşgalden bu yana yüzlerce ev yıkıldı

İsrail, genellikle “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla Filistinlilerin evlerini yıkıyor.

İsrail’in 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs’te o tarihden bu yana Filistinlilere ait yüzlerce evin yıkıldığı biliniyor.

İsrail ordusu daha önce de dört evi yıkmak için buldozerle Filistin köyünü basmış yıkıma direnen 3 genci yaralamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.