Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
Savaşın yedinci gününde brent petrol 90 doları geçti..
Tanju belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
Trump Epstein gündemini değiştirmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor!.
İran’dan füze iddialarına yanıt.. Türkiye’ye saldırmak için hiçbir nedenimiz yok..
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinden yeni bildiri..

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinden yeni bildiri..
21.07.2022
A+
A-
Belediyelerin yabancı misyonlarla görüşmesini Dışişleri Bakanlığı’na bağlayan genelgeye CHP’li başkanlar, bildiri yayınlayarak tepki gösterdi.
Belediye başkanlarının yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşmesi geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı iznine bağlandı.

Söz konusu karara daha önce bir araya gelerek yayınladıkları bildirilerle kamuoyunun gündemine gelen CHP’li 11 belediyeden konuyla  ilgili yeni bir bildiri geldi.

Enflasyonla giriş

CHP’li 11 belediyeden; Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Muhittin Böcek , Zeydan Karalar, Yılmaz Büyükerşen, Özlem Çerçioğlu, Osman Gürün, Vahap Seçer, Kadir Albayrak ve Lütfi Savaş’ın imzasıyla yayınlan ortak bildiride ilk olarak enflasyona dikkat çekildi.

“Sonuçları tahribata neden olacak”

Enflasyonun son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktığı kaydedilen açıklamada, “Belediyelerimiz tüm imkanlarını kullanarak, karşı konulmaz bu artışlara karşı dursa da bu ekonomik gidişatın yarattığı tahribatın kaçınılmaz sonuçları ne yazık ki olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ekonomik krizin getirdiği yüke değinildi ve artış kalemlerinde başta ulaşım ikinci olarak da gıda ürünlerine vurgu yapıldı. Belediyelerin maliyet kalemlerinin arttığı belirtilirken buna rağmen dar gelirli vatandaşların yanında olunmaya devam edileceği vurgulandı.

“İptal için girişimlerde bulunacağız”

Dışişleri Bakanlığı’nın izni doğrultusunda yabancı misyonlarla yapılacak görüşmeye ilişkin genelgenin de değerlendirildiği belirtilen açıklamada “Bu genelgenin hukuka ve demokrasiye uygun bir genelge olmadığının altını çizeriz ve genelgenin iptali konusunda hukuki girişimlerde bulunacağımızı beyan ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Ülkemizin boynunu uluslararası arenada bükecek bir ayıp”

Bu yasaklama kararıyla birlikte kamoyuna bir hususun daha bildirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Böyle bir kararın 2 tarafı vardır. Yabancı misyonlar ile iletişimde kısıtlama getirilen kişi ve kurumlar. Böyle bir tebliğin tek taraflı yapılması, yani yabancı misyonlara yapılmaması dikkat çekicidir ve teamüllere aykırıdır. Özellikle belediye başkanları nezdinde, bu yasağın “şehir diplomasisi”, “kardeş kent ilişkileri”, “yatırım arayışları” ve “uluslararası iş birlikleri oluşturulmasına” dair olumsuzlukları doğacaktır. Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde bile akla gelmeyen bu uygulamanın 2022 yılında hayata geçirilmesi, ülkemizin boynunu uluslararası arenada bükecek bir ayıptır. Kıymetli ve köklü bir geleneğe sahip Türk Dışişleri’nin bu kararı yeniden gözden geçirmesi önem arz etmektedir.”

Bildirinin tamamı

CHP li 11 büyükşehir belediyesinden yeni bildiri #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.