Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

IMF küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü!.

IMF küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü!.
27.07.2022
A+
A-
Uluslararası Para Fonu, yaşanan enflasyonist baskılar ışığında ülkelerin büyüme tahminlerini tekrar gözden geçirerek düşürmeye gitti.
Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nu “Kasvetli ve Daha Belirsiz” başlıklı raporuyla değerlendirerek, bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 3,6’dan yüzde 3,2’ye indirdi.

Bu revizyonlarla yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ülke ekonomilerine yönelik büyüme beklentisi, 2022 için yüzde 3,8’den yüzde 3,6’ya düşürülürken, 2023 için yüzde 4,4’ten yüzde 3,9’a çekildi.

Raporda, 2021’deki geçici toparlanmayı, risklerin gerçekleşmesiyle 2022’de daha sıkıntılı gelişmelerin izlediği belirtildi.

Küresel üretim İran ve Çin’deki gerilemelerle daraldı

AA’nın haberine göre, küresel üretimin bu yılın ikinci çeyreğinde Çin ve Rusya’daki gerilemeler nedeniyle daraldığına işaret edilen raporda, ABD’de ise tüketici harcamalarının beklentilerin altında kaldığı kaydedildi.

IMF küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü #1

Ukrayna’daki savaşın olumsuz etkileri dünyayı vurdu

Raporda, dünya genelinde beklenenden yüksek enflasyonun özellikle ABD ve büyük Avrupa ekonomilerinde daha sıkı mali koşulları tetiklemesinin, Çin’de koronavirüs salgını ve karantina önlemlerini yansıtan beklenenden daha kötü ekonomik yavaşlamanın ve Ukrayna’daki savaşın olumsuz etkilerinin salgın nedeniyle halihazırda zayıflayan dünya ekonomisini vurduğu aktarıldı.

Küresel enflasyon tahminleri arttı

Dünya ekonomisinin geçen yıl yüzde 6,1 büyüdüğü anımsatılan raporda, küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,2 ve gelecek yıl yüzde 2,9 büyümesinin beklendiği bildirildi.

IMF, nisan ayında yayınladığı raporda, küresel ekonominin 2022 ve 2023’te yüzde 3,6 büyüyeceğini öngörmüştü. Raporda, bu yılın başlarındaki düşük büyümenin, azalan hanehalkı satın alma gücünün ve daha sıkı para politikasının ABD’de 1,4 puanlık aşağı yönlü revizyona neden olduğu aktarıldı.

Çin’deki emlak krizi küresel büyümeyi olumsuz etkiledi

Çin’de karantina önlemleri ve derinleşen emlak krizinin ekonomik büyüme tahmininde aşağı yönlü revizyona yol açtığı belirtilen raporda, Avrupa’da da revizyonların Ukrayna’daki savaşın ve daha sıkı para politikasının etkilerini yansıttığı ifade edildi.

IMF küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü #2

Küresel enflasyon tahmini bu yıl yüzde 7,4’ten yüzde 8,3’e çıktı

Raporda, küresel enflasyon tahmininin ise gıda ve enerji fiyatları ile arz-talep dengesizliklerinin devam etmesi nedeniyle bu yıl yüzde 7,4’ten yüzde 8,3’e revize edildiği belirtildi.

Enflasyonun gelişmiş ekonomilerde bu yıl yüzde 6,6’ya, gelişmekte olan ekonomilerde de yüzde 9,5’e ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

“Enflasyonu kontrol altına almak birinci öncelik”

Raporda, artan fiyatların dünya genelinde yaşam standartlarını sıkıştırmaya devam ettiği belirtilerek, politika yapıcılar için enflasyonu kontrol altına almanın birinci öncelik olması gerektiği ifade edildi.

ABD ve Euro Bölgesi ekonomilerinin büyüme tahminlerinde düşüş

IMF’nin raporunda, ülkelerin güncellenen büyüme tahminleri de paylaşıldı. Buna göre, ABD ekonomisinin 2022 yılına ilişkin büyüme beklentisi yüzde 3,7’den yüzde 2,3’e indirildi. Ülke ekonomisinin 2023 yılı büyüme tahmini de yüzde 2,3’ten yüzde 1’e çekildi.

Euro Bölgesi 2022 büyüme tahmini yüzde 2,8’den 2,6’ye düşürüldü

Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 2,8’den yüzde 2,6’ye düşürülürken, 2023 yılı tahmini yüzde 2,3’ten yüzde 1,2’ye revize edildi.

Almanya’nın 2022 yılı büyüme tahmini yüzde 2,1’den yüzde 1,2’ye indi

Avrupa’nın önde gelen ekonomilerinden Almanya’nın 2022 yılı büyüme tahmini yüzde 2,1’den yüzde 1,2’ye, Fransa’nın yüzde 2,9’dan yüzde 2,3’e ve İspanya’nın yüzde 4,8’den yüzde 4’e indirilirken, İtalya’nın bu yıla ilişkin büyüme beklentisi yüzde 2,3’ten yüzde 3’e çıkarıldı.

Gelecek yıla ilişkin büyüme tahminleri de Almanya için yüzde 2,7’den yüzde 0,8’e, Fransa için yüzde 1,4’ten yüzde 1’e, İtalya için yüzde 1,7’den yüzde 0,7’ye ve İspanya için 3,3’ten yüzde 2’ye düşürüldü.

İngiltere’nin 2022 yılı büyüme tahmini ise yüzde 3,7’den yüzde 3,2’ye ve 2023 beklentisi de yüzde 1,2’den yüzde 0,5’e çekildi.

Söz konusu revizyonlarla gelişmiş ülkeler grubuna yönelik büyüme beklentisi 2022 yılı için yüzde 3,3’ten yüzde 2,5’e indirilirken, 2023 için yüzde 2,4’ten yüzde 1,4’e düşürüldü.

IMF küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü #3

Çin’in bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 3,3’e düşürüldü

Yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinin büyüme tahminlerine de yer verilen rapora göre, Çin’in bu yıla ilişkin ekonomik büyüme beklentisi yüzde 4,4’ten yüzde 3,3’e indirildi. Çin ekonomisinin 2023 yılı büyüme tahmini de yüzde 5,1’den yüzde 4,6’ya çekildi.

Hindistan ekonomisinin bu yıla dair büyüme beklentisi yüzde 8,2’den yüzde 7,4’e düşürülürken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 6,9’dan yüzde 6,1’e indirildi.

Rusya ekonomisi 2022’de yüzde 6 küçülecek

Rusya ekonomisinin ise bu yıl yüzde 6 ve gelecek yıl yüzde 3,5 küçüleceği tahmin edildi. IMF nisan ayındaki tahminlerinde Rusya ekonomisinin 2022’de yüzde 8,5 ve 2023’te yüzde 2,3 daralacağını öngörmüştü.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.