Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Davutoğlu, AK Parti kongresindeki veda konuşmasından pişman olduğunu açıkladı!.

Davutoğlu, AK Parti kongresindeki veda konuşmasından pişman olduğunu açıkladı!.
10.08.2022
A+
A-
Başbakanlık görevini bırakırken gerçekleştirdiği veda konuşmasını yapmaması gerektiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, hata ettiğini söyledi.

Tarihler 22 Mayıs 2016’yı gösterdiğinde AK Parti’de görev değişimi yaşandı.

AK Parti Genel Başkanı ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, görevini Binali Yıldırım’a devretti.

“Başbakanlıktan ayrılıken o konuşmayı yapmamalıydım”

Davutoğlu yıllar sonra, Başbakanlığa veda ederken yaptığı o konuşmaya değindi.

Karar TV’nin konuğu olan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlıktan ayrılırken yaptığı konuşmadan pişman olduğunu dile getirdi.

O konuşmayı yapmakla hata ettiğini söyleyen Davutoğlu, bu durumun her yerde karşısına çıkarıldığını belirtti.

“Kol kırılır yen içinde kalır dediğimiz için bu durumlarla karşı karşıya kaldık”

“Kol kırılır yen içinde kalır dediğimiz için bu durumlarla karşı karşıya kaldık.” diyen Davutoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Başbakanlıktan ayrılırken ikide bir önümüze gelen o konuşmayı yapmazdım. Yapmakla hata ettiğimi şimdi kabul ediyorum. O gün tek düşüncem vardı aman devlet zarar görmesin, aman AK Parti zarar görmesin. Şimdi görüyorum ki benim iyi niyetle yaptığım o konuşma yarayı dökmek gerekirken belki de şey yaptı. Tek tesellim doğabilecek bir krizin FETÖ’cü veya başka unsurlar tarafından kullanılmasına yol açılabilirdi, onu engellemiş oldum. Ama en azından o dozda bir konuşma yapmazdım. Çünkü her yerde karşıma çıkarıyorlar, sen öyle dedin böyle dedin diye. Peki ben öyle dedim de aklımı ve vicdanımı kenara koydum mu demek bu. Aynı konuşmada o günden sonra konuşacağımı da söylüyorum. O günlerde yine de parti içinde konuşan yegane kişi bendim. Partinin gidişatıyla ilgili sonrasında da, her aşamada çetin mücadeleler verdik. Kol kırılır yen içinde kalır dediğimiz için bu durumlarla karşı karşıya kaldık.”

“İlkelerimize asla veda etmeyiz, dönmeyiz, bırakmayız”

Öte yandan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti kongresindeki veda konuşmasında dikkat çeken ifadeler şu şekildeydi:

“Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceğiz, geriye milletimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın.

“Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim”

Rabbim bu harekete, 14 yıl boyunca ülkeme hizmet etmeyi nasip etti. Rabbime şükürler olsun. Allah aziz milletimizi daima payidar eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan devraldığım bu onurlu görevi devredeğim. Sayın Binali Yıldırım’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu hareket, bu yol, bu dava milletimizindir. Yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir. İstemeden kalbini kırdığım kardeşim varsa haklarını helal etmesini diliyorum. Bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden daha önemlidir. Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim.

“Sizin bu şahitliğinizi ölene kadar kalbimde taşıyacağım”

Şahitliğinizi alarak ayrılmak istiyorum. AK Parti’nin birliğini, beraberliğini, davasını korumak için her şeyi yaptığımıza şahitlik eder misiniz? Gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Türkiye’nin birliğini, beraberliğin, milletimizin huzur ve refahını korumak üzere gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Yönlerini Türkiye dönmüş, ellerini semaya açıp medet bekleyen bütün mazlum milletlerin hukukunu koruduğumuza, gönül coğrafyamızın dertleriyle dertlendiğimize, onlarla gözyaşı döktüğümüze şahitlik eder misizin? Sizin bu şahitliğini ölene kadar kalbimde taşıyacağım.”

Ahmet Davutoğlu, AK Parti kongresindeki veda konuşmasına değindi #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.