Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbulluların arızalı merdiven ve asansör çilesi..

İstanbulluların arızalı merdiven ve asansör çilesi..
19.08.2022
A+
A-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metro, tramvay ve metrobüs duraklarındaki çalışmayan yürüyen merdivenler ve asansörler, vatandaşları çileden çıkardı.
Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), vatandaşlara çile çektirmeye devam ediyor.

Arızalanan İETT otobüsleri, bakımsız kalan metrobüslerin yanı sıra İBB’ye ait metro, tramvay ve metrobüs duraklarındaki yürüyen merdivenler ve asansörler de İstanbulluların çilesine çile katıyor.

Özellikle yaşlı, çocuklu ve engelliler başta olmak üzere birçok vatandaş, bir kısmı uzun zamandır çalışmayan asansör ve merdivenlere isyan ediyor.

Her gün yüz binlerce kişinin kullandığı 8 metro, 1 metrobüs, 1 tramvay hattında asansör ve yürüyen merdivenlerin çalışmadığı görüldü.

Yenikapı-Hacı Osman Metro Hattı 1’inci sırada

24 kilometre uzunluğundaki M2 Yenikapı-Seyrantepe-HacıOsman Metro Hattı’nda 16 istasyon bulunuyor ve Sarıyer’i Taksim’e, Aksaray’a bağlıyor. İstanbul’da en çok yolcu sirkülasyonunun yaşandığı bu ana hatta 48 yürüyen merdiven, 10 asansör ve 5 yürüyen bant çalışmıyor.

Hacı Osman 3, Darüşşafaka, Gayrettepe, İTÜ Ayazağa, Seyrantepe, Şişli-Mecidiyeköy, Taksim ve 4. Levent istasyonlarında birer asansör hizmet vermiyor.

48 yürüyen merdiven serviş dışı

Yürüyen merdiven konusunda da megakentte yaşayanları en çok mağdur eden yine bu hat. Darüşşafaka 8, Gayrettepe 3, Hacı Osman 17, Haliç 1, İTÜ-Ayazağa 2, Levent 4, Sanayi Mahallesi 1, Şişli-Mecidiyeköy 4, Yenikapı 6, 4. Levent istasyonu 2 olmak üzere toplam 48 yürüyen merdiven hizmet dışı.

Yürüyen bantlardan ise Seyrantepe İstasyonu’ndaki 4’ünün, Darüşşafaka’da ise 1’inin arızalı olduğu görüldü.

İstanbulluların arızalı merdiven ve asansörlerle başı dertte #1

37 merdiven yürümüyor

26,2 kilometre uzunluğunda ve 19 istasyon barındıran M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı’nda ise 37 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalışmıyor.

Huzurevi ve Pendik İstasyonu’ndaki çalışmayan 1’er asansör Anadolu yakasında yolculuk yapanları daha da yoruyor.

Yine Gülsuyu ve Hastane-Adliye’de 5’er, Maltepe ve Esenkent’te 4’er, Ünalan ve Kozyatağı’nda 3’er, Ayrılık Çeşmesi, Tavşantepe, Yakacık, Göztepe ve Yenisahra’da 2’şer, Bostancı, Pendik ve Huzurevi’nde 1’er yürüyen merdivenin arızalı olduğu belirlendi.

Yenikapı-Kirazlı metro hattında Menderes İstasyonu arızalı

Yaklaşık 27 kilometre uzunluğundaki hat 8’i yer altında olmak üzere 13 istasyon ile hizmet veriyor.

Bu hatta seyahat edenler ise en çok Menderes İstasyonu’nda yoruluyor çünkü burada 1 asansör ile 2 yürüyen merdiven hareket etmiyor.

M3 Kirazlı-Başakşehir/Metrokent Hattı

9 istasyonun üzerinde bulunduğu hat yaklaşık 16 kilometre.

Bu hatta da Kirazlı-Bağcılar İstasyonu’nda 1 asansör çalışmazken, Turgut Özal’da 2 ve İkitelli Sanayi’de 8, Mahmutbey ve İSTOÇ’ta 4’er yürüyen merdiven çalışmıyor.

17 yürüyen merdiven hizmet dışı

Anadolu yakasında oturanların vazgeçilmezi olan bu 20 kilometrelik hattın Kısıklı İstasyonu’nda 2 asansörün yanı sıra Altunizade’de 6, Dudullu’da 4, Altınşehir’de 2, Bulgurlu, Çarşı ve Necip Fazıl’daki 1’er yürüyen merdiveninin de çalışmadığı tespit edildi.

5 asansör, 11 yürüyen merdiven

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nda ise 5 asansör, 11 yürüyen merdiven çalışmıyor.

15 istasyonu bulunan hattın Alibeyköy’de 2, Çağlayan, Çırçır ve Nurtepe’de 1’er asansörünün, Tekstilkent-Giyimkent’te 3, Çağlayan ve Kazım Karabekir, Mecidiyeköy ve Yeşilpınar’da 2’şer yürüyen merdivenin çalışmaması da büyük tepkiye yol açıyor.

Arızalı kısa hatlar da yoruyor

M9 Bahariye-Olimpiyat Metro Hattı İstanbul’un en kısa hatları arasında yer alıyor. 6 kilometre uzunluğundaki hat 5 istasyondan oluşuyor.

Olimpiyat İstasyonu’nda 9 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalışmıyor. Aynı şekilde Ziya Gökalp Mahallesi durağında da 8 yürüyen merdiven hizmet vermiyor.

3,3 kilometre uzunluğuyla İBB’nin en kısa hattı olan M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü Metro Hattı’nda 4 durak bulunuyor.

Bu hatta Etiler İstasyonu’nda 1 yürüyen merdivenin, Hisarüstü İstasyonu’nda ise bir asansörün arızalı olduğu görüldü.

İstanbulluların arızalı merdiven ve asansörlerle başı dertte #3

Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı

Yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki 22 istasyonlu hat Vatan Caddesi’nin yükünü hafifleten önemli bir güzergahta İstanbulluları taşıyor. Bu hattın Vatan durağında 2, Karadeniz’de çalışmayan 1 asansörü en çok engellileri mağdur ediyor.

Metrobüs yolcuları çalışmayan merdivenler karşılıyor

Beylikdüzü’den başlayıp Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan 44 duraklı metrobüs hattı İstanbulluları kısmen trafik çilesinden kurtarıyor. Özellikle sabah ve akşam trafiğin durma noktasına geldiği saatlerde metrobüsü tercih edenleri çalışmayan merdivenler karşılıyor.

Beylikdüzü, Beykent ve Cihangir-Üniversite Mahallesi duraklarındaki yürüyen merdivenlerin çalışmadığını gören İstanbullular merdivenleri adımlamak zorunda kalıyor.

İstanbulluların arızalı merdiven ve asansörlerle başı dertte #4

Haliç’i seyretmenin bedeli yorulmak

Haliç’i tepeden seyretmek için gidilmesi gereken Piyer Loti’ye 420 metre uzunluğundaki teleferik ile çıkmak mümkün ancak Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı’nda Piyer Loti Durağı hem asansör hem yürüyen merdiven çalışmıyor. Ziyaretçilerin anıları arasında turnike katından seyir terasına yürüyerek çıkmak zorunda kalmaları yerini alıyor.

İBB: Tasarruf tedbirleri kapsamında çalışmıyor

İBB hangi hatlarda çalışmayan asansör ve yürüyen merdiven bulunduğuna ilişkin Metro İstanbul internet sitesinden vatandaşları bilgilendiriyor. Buna göre bazı duraklarda çalışmayan yürüyen merdiven ve asansörlerin arıza gerekçesiyle değil tasarruf tedbirleri kapsamında çalıştırılmadığı bilgisi yer alıyor.

İstanbulluların arızalı merdiven ve asansörlerle başı dertte #5
İstanbulluların arızalı merdiven ve asansörlerle başı dertte #6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.