Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olma hedefi Almanı rahatsız etmiş!.

Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olma hedefi Almanı rahatsız etmiş!.
20.09.2022
A+
A-
Alman politikacılar, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne olası bir üyelik halinde Türkiye’ye ekonomik yaptırımların uygulanması ihtimalini gündeme getirdi..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in davetiyle Şanghay İşbirliği Teşkilatı zirvesine özel konuk olarak katıldı.Burada gözlemci üye ve özel konuk heyet başkanları için düzenlenen selamlama törenine katılan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından karşılanarak, çektirilen aile fotoğrafında yer aldı.

Ebedi Şehir Kompleksi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayak üstü sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gayrıresmi akşam yemeğinde bir araya gelen liderlerle verdiği samimi pozları da dikkat çekti.

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin hedefinin örgüte tam üyelik olduğunu açıkladı.

Alman politikacılar rahatsız oldu

Tüm bunlar, Almanya’da bazı kesimleri rahatsız etti.

Alman hükümetinde yer alan partilerin politikacılarından, Türkiye’nin olası bir ŞİÖ üyeliğine tepki geldi.

Türkiye nin Şanghay İşbirliği Örgütü ne üye olma hedefine Almanya dan tepki #1

Türkiye’nin örgüte katılma planları yapmasını eleştirdi

Alman gazete Die Welt gazetesine açıklamalarda bulunan koalisyon ortağı Yeşiller Birlik/90 partisinin dış politika sözcüsü Jürgen Trittin, Türkiye’nin Çin ve Rusya’nın liderliğindeki örgüte katılma planları yapmasını eleştirdi.

Trittin gazeteye yaptığı açıklamada, “NATO ve Avrupa Birliği (AB) kendilerine, Erdoğan’ın başına buyruk tutumunu daha ne kadar sineye çekeceğini sormaları gerekiyor.” dedi.

“Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulanması üzerinde durulmalı”

“Türkiye, NATO’nun Libya’daki silah ambargosunu denetlemesini engelliyor. Yunanistan’ın kıta sahanlığında gaz arıyor. NATO üyesi Türkiye, Avrupa’nın Rusya yaptırımlarının delinmesi için Çin’den daha fazlasını yapıyor. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini frenleyen Erdoğan şimdi de İran’la birlikte Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olmak istiyor.” ifadelerini kullanan Trittin, daha “sağlam bir Türkiye politikasının” uygulanmasının zamanının geldiğini savundu.

Jürgen Trittin, ayrıca hiçbir NATO üyesinin örgütten ihraç edilemeyeceğine dikkat çekerek Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulanması üzerinde durulmasını istedi.

Türkiye nin Şanghay İşbirliği Örgütü ne üye olma hedefine Almanya dan tepki #2

“Türkiye’nin geleceği için ağır bir hata teşkil eder”

Hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) dış politika sözcüsü Nils Schmid ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın planlarını “büyük bir hata” olarak gördüğünü söyledi.

Erdoğan’ın ŞİÖ’ye üye olma planının “dikkati iç politikadaki sıkıntılardan başka yöne çekme manevrası” olduğunu belirten Schmid, “Dış politika açısından bu Batı’dan ve Batı değerlerinden uzaklaşma yönünde başka bir sembolik adım daha olur ve Türkiye’nin geleceği için ağır bir hata teşkil eder.” dedi.

Türkiye nin Şanghay İşbirliği Örgütü ne üye olma hedefine Almanya dan tepki #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.