Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İmamoğlu’ndan Cami yapımına veto! İstanbullular tepkisini göstermek için sokaklara döküldü!.

İmamoğlu’ndan Cami yapımına veto! İstanbullular tepkisini göstermek için sokaklara döküldü!.
07.10.2022
A+
A-

2019 yılında Silivri açıklarında meydana gelen depremde bir minaresi yıkılan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin yapımının İBB tarafından engellendiği ortaya çıktı. Tepkilerini göstermek için sokaklara dökülen vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İlçe Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin cami yapımını engellediğini iddia ederek pankart taşıdı.

İstanbul’un Silivri ilçesinde 2019 tarihinde meydana gelen depremde minaresi yıkıldıktan sonra çürük olduğu tespit edilince yıktırılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin yapımının İBB tarafından engellendiği öne sürülerek yürüyüş yapıldı.

AK Parti Avcılar İlçe Örgütü’nün çağrısıyla, Avcılar’da 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yenilenmek üzere yıkılan caminin yerine yenisinin yapılmasının engellendiği öne sürülerek Marmara Caddesi’nde, yürüyüş düzenlendi.

“İMAMOĞLU VETO ETTİ”

Yürüyüşe katılanlar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İlçe Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin cami yapımını engellediğini iddia ederek pankart taşıdılar.

Yürüyüşün ardından AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu, yıkılan camiinin olduğu alanda basın açıklaması yaptı. Küçükoğlu, D-100 karayolunun kenarındaki 40 yıllık caminin 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ardından yenilenmek üzere yıktırıldığını söyledi. 4 bin 993 metrekarelik arsa üzerine yapılan ve bağışlanan cami ile müftülük binası arsasının İBB’ye ait olduğunu belirten Küçükoğlu, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri için harekete geçildiğini, CHP muhalefetine rağmen ilçe belediyesinde kararın geçirildiğini ancak, İBB’nin bunu veto ettiğini savundu.

“İBB MECLİSİNDE NEDEN HAYIR OYU VERDİNİZ?”

Küçükoğlu, “Kalabalık bir cemaate hizmet eden ve ayrıca sembolik değeri olan 40 yıllık camimizin yapılmasına neden karşısınız? Bir taraftan ‘Destekliyoruz’ derken, bir taraftan İBB meclisinde neden hayır oyu verdiniz? Bir taraftan ‘Caminin yapım bütçesini Ekrem İmamoğlu karşılayacak’ derken, diğer bir taraftan alınan kararı İmamoğlu neden veto etmektedir? Taraflardan en az biri yalan söylemekte ve Avcılar halkını oyalamaktadır. Helalleşme nidaları atan CHP’nin hala bu milletin değer ve hassasiyetlerini hiç önemsemediğini yaşanan bu süreç üzerinden kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.