Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ADD Başkanı Bozkurt’tan Kılıçdaroğlu’na başörtüsü çıkışı! “Türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın!.”

ADD Başkanı Bozkurt’tan Kılıçdaroğlu’na başörtüsü çıkışı! “Türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın!.”
08.10.2022
A+
A-
Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü yasal güvence altına alma çıkışını eleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Bu insanların inançlarıyla oynamamak lazım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu videoda, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden Kılıçdaroğlu’na eleştiri

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri siyasetçiler tarafından eleştirilirken, bir eleştiri de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt’tan geldi.

Hüsnü Bozkurt, 32. yıl önce bombalı saldırıda hayatını kaybeden Bahriye Üçok’u anma programında konuştu.

ADD Başkanı Bozkurt’tan Kılıçdaroğlu na: Türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın #1

“Sen türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın”

Buradaki konuşmalarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin başörtüsü ile ilgili kanun önerisine değinen Hüsnü Bozkurt, “Hepimize Cumhuriyetin kurucularından miras bir görev var. Bazılarımız bu görevin farkında değil. Şu parti de bu parti de siyaset yapıyor. Cumhuriyet dünyada eşi benzeri olan bir devlet değildir. Aman bize oy verecekler, aman efendim bize oy vermezler. Anayasanın 24. maddesi orada durduğu sürece sen türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın, çıkar da görelim. Kimse bu kimseye herkes dahil devletin herhangi bir kanunu din kurallarına bağlayamaz. Bunu şiddetle reddediyorum.” diye konuştu.

“Bu insanların inançlarıyla oynamamak lazım”

Başkan Bozkurt, “Şimdi böyle bakıldığı zaman Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının bu önerisi ve sunulan yasa teklifinin ben anayasayla uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir şeyin anayasa haline getirilmesi çok daha vahimdir. Çünkü anayasamız da zaten güvence altındadır. Böyle bir güvenceye gereksinim de yok. Dolayısıyla bu insanların inançlarıyla oynamamak lazım. Laik demokratik, sosyal hukuk devletini bütün kurallarıyla işletirsek kimsenin yok başını örttüm yok başını açtım diye endişe etmesine gerek olmaz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.