Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Erdoğan’ı Che’ye benzeten Vatan Partili Sancak’a Davutoğlu’ndan cevap geldi! “20 yıl önceki Erdoğan’ı Che Guevara’ya benzetebilirdiniz!.”

Erdoğan’ı Che’ye benzeten Vatan Partili Sancak’a Davutoğlu’ndan cevap geldi! “20 yıl önceki Erdoğan’ı Che Guevara’ya benzetebilirdiniz!.”
01.11.2022
A+
A-

Vatan Partili iş insanı Ethem Sancak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Küba Devrimi’nin önderlerinden Ernesto Che Guevara’ya benzetmişti. Sancak’ın sözleri üzerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Guevara’yı saygıyla andığını belirtip “20 yıl önceki Erdoğan’ı Che Guevara’ya benzetebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de konuk olduğu İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski AKP’li iş insanı Ethem Sancak’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı emperyalizme karşı mücadelenin sembol ismi, Küba Devrimi’nin önderlerinden Che Guevara’ya benzetmesine ilişkin konuşan Davutoğlu, “20 yıl önceki Erdoğan’ı Che Guevara’ya benzetebilirsiniz” iddiasında bulundu.

Che Guevara için “Sağ gelenekten gelen biriyim ama Che Guevara’ya olağanüstü saygıu duydum. Yiğit bir devrimci. Ezilenlerin, sömürülenlerin, emperyalizme karşı direnenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum” diyen Davutoğlu, “Peki Ethem Sancak ve yanında oturan Doğu Perinçek, Che Guevara’nın adını ağzına almayı hak ediyorlar mı? Ethem Sancak’ın servetinin kaynakları nerede? Hangi devlet kaynjağını kullanarak bugünkü servetlerini edindiler?” diye devam etti.

Davutoğlu, “20 yıl önceki Erdoğan’ı Che Guevara ile benzetebilirdiniz. Keçiören’de, sıradan insanların arasında yaşadığı dönemde… O Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Benim aldığım tek maaş vardı. Bir gün Tayyip Erdoğan’ın akrabalarına kaynak aktaracağına ihtimal vermezdim. Cuma günü yapılan açıklamalar, beni hiç heyecanlandırmadı riyakarlığın daniskası” diye konuştu.

ETHEM SANCAK NE DEMİŞTİ?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Ulusal Kanal’da yayınlanan ‘Nuh’un Gemisi’ programında konuşan Vatan Partili Ethem Sancak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte kendisine “Che Guevara nasıl nasıl bir adam?” sorusunu sorduğunu ve verdiği yanıtı anlattı.

Sancak, bir gün Erdoğan’ın kendisine “Che Guevara nasıl nasıl bir adam?” diye sorduğunu ifade ederek “Efendim saatlerce anlatmam lazım. Sizin de vaktiniz yok. Ben size söyleyeyim, sizinle Che Guevara arasındaki tek fark o namaz kılmıyordu. Siz kılıyorsunuz. O sözden sonra ‘Dünya beşten büyüktür’ lafını söylemişti. İlk çıkışı” sözleriyle yanıt verdiğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.