Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrailli Kuduz Köpek Türk dizisinin yıldızını hedef aldı..
Ünlü teknik adam Lucescu hayatını kaybetti..
İranlı kadınlar ABD saldırısına karşı nöbette..
ABD Başkanı Trump: İRAN MEDENİYETİ BU GECE YOK OLACAK!.
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğuna saldıranların kimlikleri belli oldu..
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu‘na silahlı saldırı!.
CHP’li Üsküdar Belediyesinde ele geçirilen valizler dolusu rüşvet paraları ifşa oldu..
Üsküdar Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Yunanistan’dan Kahpe İsrail’e 750 milyon dolarlık silah satışı!.
Netenyahu Trump’ı ateşkes yapmaması için Epstein üzerinden tehdit etmeye devam ediyor!.
CHP’nin ara seçim çakallığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan veto!.
Trump İran’ın elinden kaçıp kurtulmanın yollarını arıyor..
MHP İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığını feshetti!.
Bu geçe akaryakıta gelecek olan zamlar iptal edildi..
CHP’deki skandalları eleştiren Yılmaz Özdil Sözcü TV’den kovuldu!.
İsrail medyası enkaz görüntülerini artık saklayamıyor..
İran ile ABD arasında iki aşamalı ateşkes müzakereleri başladı..
İran İsrail’deki binaları direk hedef aldı!. Çok sayıda ölü ve yaralı var!.
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Twitter yönetimine Elon Musk darbesi..

Twitter yönetimine Elon Musk darbesi..
01.11.2022
A+
A-

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Twitter’ı satın aldığını açıklamasının ardından değişim haberleri de ardı sıra gelmeye devam ediyor. Son olarak Musk’ın Twitter yönetimini feshettiği ve şirketin tek yöneticisi olarak kaldığı öğrenildi.

Elon Musk‘ın günler önce sosyal medya hesabından Twitter‘ı satın aldığını resmen açıklamının ardından değişimin fitili resmen ateşlendi. Anlaşmanın sağlandığını belirten milyarder iş insanı önce reklam verenlere seslendiği bir mesaj yayınladı, sonrasında Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett’i görevden aldı. Bu gelişmelerin ardından Musk’ın son icraatı Twitter yönetim kurulunu feshetmek oldu. Musk, bu adımla şirketin tek yöneticisi oldu.

“BİR SALTANAT GETİRİYOR”

Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Musk, şirketin yönetim kurulunu feshetti ve şirketin tek yöneticisi oldu.

Twitter’ın kontrolünü eline almasının ardından Musk, ilk olarak platformun CEO’su Parag Agrawal’ı, CFO’su Ned Segal’ı ve güvenlik başkanı Vijaya Gadde’yi görevden aldı. Musk’ın hamlesi, birçok kullanıcının “bir saltanat getiriyor” gibi yorumda bulunmasına sebep oldu.

Musk, son olarak yönetim kurulu üyeleri Bret Taylor, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou’yu görevden aldı.

Daha önce Twitter üzerinden bir kazanç elde etme n,yetinin olamdığını söyleyen Musk, Twitter ile ilgili yeni kararlar almayı sürdürüyor. Ünlü milyarder, Twitter’daki doğrulama sistemi olan ve ülkemizde “mavi tick” olarak bilinen sistem için ayda 40 dolar almayı planlıyor.

Musk’ın lavaboyla Twitter binasına girdiği anlar sosyal medyada oldukça ilgi çekti.

İLK İCRAATI TWİTTER BİNASINA LAVABO İLE GİRMEK OLDU

Paylaşımında, “Twitter HQ’ya giriş. Bunun içeri girmesine izin verin” sözlerine yer veren Musk, elinde lavabo ile Twitter’a girdi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Musk’ın sosyal medya platformunu satın alma işlemi için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansmanı sağlayan bankaların kredi anlaşmasına son şeklini vermeye hazırlandığını bildirilmişti.

Twitter hisseleri bu haberin ardından 53,18 dolara kadar yükselerek Musk’ın 54,20 dolarlık alım fiyatına yaklaşmıştı.

Musk, Nisan ayında Twitter’a hisse başına 54,20 dolar fiyat vermişti ve bu da toplam 44 milyar dolarlık bir satış anlamına geliyordu.

Musk Temmuz ayında, platformdaki bot hesapların Twitter’ın iddia ettiğinden fazla olduğuna yönelik kaygılarını gerekçe göstererek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı.

Şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk’ı mahkemeye vermişti.

Taraflar daha sonra anlaşmaya varmışlardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.