Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
İran vurdukça Trump başıboş köpekler gibi havlamaya devam ediyor!.
İstenmeyen SMS dönemi kapanıyor..
İran Trump’un açıklamasını yalanlayarak “Ateşkes Talebinde Bulunmadık” dedi!.
İsrailliler İran füzelerinin korkusuyla sığınaklardan çıkamıyorlar..
Şamil Tayyar’dan Merkez Bankası Başkan Yardımcısına sert ayar: Haddini Bil, İşine Bak!.
CHP’li belediyelere yapılan operasyonları eleştirenlerden çark üstüne çark!.
Trump şimdi de ABD’yi NATO’dan çıkarma tehdidine sarıldı..
Skandalları perdelemeye çalışan CHP Ara Seçim kurnazlığı..
ABD Başkanı Trump savaşı 2-3 hafta içinde bitireceklerini söyledi..
Türkiye’nin kasasına girecek para miktarı belli oldu..
Ve Türkiye 24 yıl sonra Dünya Kupası’na gidiyor..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı..
Heyecanla beklenen Türkiye Kosova maçı saat 21:45 de başlıyor..
İran füzelerle vurdukça ABD kıçından tehditler savurmaya devam ediyor!.
Türkiye saat 15:30 itibari ile 5 G’ye geçti..
Başkan Mustafa Bozbey’in 16 milyarlık dev serveti mercek altında!.
Acılı anne “Kızımı CHP’nin Tacizci Başkanı Öldürttü” diyerek isyan etti!.
Başkan Bozbey tutuklanırsa Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçecek..
CHP’li başkan dördüncü sevgilisine ev almış!.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltına alındı..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı..
Uşak Belediye Başkanı tutuklandı..
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Twitter yönetimine Elon Musk darbesi..

Twitter yönetimine Elon Musk darbesi..
01.11.2022
A+
A-

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Twitter’ı satın aldığını açıklamasının ardından değişim haberleri de ardı sıra gelmeye devam ediyor. Son olarak Musk’ın Twitter yönetimini feshettiği ve şirketin tek yöneticisi olarak kaldığı öğrenildi.

Elon Musk‘ın günler önce sosyal medya hesabından Twitter‘ı satın aldığını resmen açıklamının ardından değişimin fitili resmen ateşlendi. Anlaşmanın sağlandığını belirten milyarder iş insanı önce reklam verenlere seslendiği bir mesaj yayınladı, sonrasında Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett’i görevden aldı. Bu gelişmelerin ardından Musk’ın son icraatı Twitter yönetim kurulunu feshetmek oldu. Musk, bu adımla şirketin tek yöneticisi oldu.

“BİR SALTANAT GETİRİYOR”

Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Musk, şirketin yönetim kurulunu feshetti ve şirketin tek yöneticisi oldu.

Twitter’ın kontrolünü eline almasının ardından Musk, ilk olarak platformun CEO’su Parag Agrawal’ı, CFO’su Ned Segal’ı ve güvenlik başkanı Vijaya Gadde’yi görevden aldı. Musk’ın hamlesi, birçok kullanıcının “bir saltanat getiriyor” gibi yorumda bulunmasına sebep oldu.

Musk, son olarak yönetim kurulu üyeleri Bret Taylor, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou’yu görevden aldı.

Daha önce Twitter üzerinden bir kazanç elde etme n,yetinin olamdığını söyleyen Musk, Twitter ile ilgili yeni kararlar almayı sürdürüyor. Ünlü milyarder, Twitter’daki doğrulama sistemi olan ve ülkemizde “mavi tick” olarak bilinen sistem için ayda 40 dolar almayı planlıyor.

Musk’ın lavaboyla Twitter binasına girdiği anlar sosyal medyada oldukça ilgi çekti.

İLK İCRAATI TWİTTER BİNASINA LAVABO İLE GİRMEK OLDU

Paylaşımında, “Twitter HQ’ya giriş. Bunun içeri girmesine izin verin” sözlerine yer veren Musk, elinde lavabo ile Twitter’a girdi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Musk’ın sosyal medya platformunu satın alma işlemi için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansmanı sağlayan bankaların kredi anlaşmasına son şeklini vermeye hazırlandığını bildirilmişti.

Twitter hisseleri bu haberin ardından 53,18 dolara kadar yükselerek Musk’ın 54,20 dolarlık alım fiyatına yaklaşmıştı.

Musk, Nisan ayında Twitter’a hisse başına 54,20 dolar fiyat vermişti ve bu da toplam 44 milyar dolarlık bir satış anlamına geliyordu.

Musk Temmuz ayında, platformdaki bot hesapların Twitter’ın iddia ettiğinden fazla olduğuna yönelik kaygılarını gerekçe göstererek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı.

Şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk’ı mahkemeye vermişti.

Taraflar daha sonra anlaşmaya varmışlardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.