Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
Haydut Trump şimdi de gözünü Küba’nın yeraltı kaynaklarına dikti!.
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı!.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı!.
08.11.2022
A+
A-
Katıldığı canlı yayında tepki çeken ifadeler kullanarak “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” diyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı.

Yüksek elektrik ve doğalgaz faturaları altında ezildiklerini ifade eden ekmek üreticileri yeni bir zam peşinde.

Canlı yayın programında neden zam gelmesi gerektiğini anlatan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, konunun dışına çıkarak Türk toplumunu aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı.

“Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir”

Ekmek tüketen toplumlar hakkında konuşan Kolivar, Ben ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir. ifadelerini kullanmıştı.

“Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor”

Türk toplumu ekmek tükettiği için AK Parti’nin uzun süredir hükümette olduğunu belirten Kolivar, “Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber konuşmuyorum. Türkiye’de kişi başı ekmek tüketimi 210 kg, İsveç, Norveç Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50 kg. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor.” demişti.

Gözaltına alındı

Dün akşam katıldığı bir televizyon programında ekmek fiyatı hakkında sarfettiği sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, “Türk milletini, ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Cihan Kolivar, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Kolivar’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AK Parti’den tepki geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın “ekmek” ile ilgili sözlerinin, nefret söylemi olduğunu belirtti.

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

“Nefret siyasetidir”

AK Partili Ömer Çelik, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın canlı yayında ekmek tüketimi ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Çelik, “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.