Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsveç parlamentosunda terörle mücadele yasa tasarısı onaylandı!.

İsveç parlamentosunda terörle mücadele yasa tasarısı onaylandı!.
17.11.2022
A+
A-
İsveç parlamentosunda yapılan oylamada, terörle mücadele kanunlarını sıkılaştıran anayasa değişikliği onaylandı.

Türkiye’nin İsveç’ten NATO üyeliği için terörle mücadele konusunda daha sıkı önlemler alınması yönündeki talebi doğrultusunda İsveç parlamentosu, terörle mücadele kanunlarını sıkılaştıran anayasa değişikliğini gerçekleştirdi.

Sol ve Yeşiller karşı çıktı

İsveç’in 349 sandalyeli parlamentosunda yapılan oylamada, 278 milletvekili “evet” oyu verirken, 25 milletvekili ise “hayır” oyu verdi. Oylamaya 46 milletvekili ise katılmadı. Sol Parti ve Yeşiller Partisi, söz konusu anayasa değişikliğine karşı çıktı.

Terörle ilişkili grupları sınırlayan yasalar

Anayasa değişikliği, teröre bulaşan veya destekleyen gruplar söz konusu olduğunda örgütlenme özgürlüğü sınırlanmasını ve buna karşı yeni yasalar getirilmesini mümkün kılıyor.

Terör örgütü üyelerinin yargılanması kolaylaşacak

Milletvekillerine öneriyi onaylamalarını tavsiye eden parlamentonun anayasal işler ile ilgili daimi komitesine göre, değişiklik, “terör örgütüne katılımın daha geniş çapta suç sayılmasını veya terör örgütünün yasaklanmasını” sağlayacak.

Uzmanlar ise, anayasa değişikliğinin terör örgütü PKK/YPG üyelerinin yargılanmasını kolaylaştıracağını ifade etti.

İsveç parlamentosunda terörle mücadele yasa tasarısı onaylandı #2

Tartışmalı casusluk yasası da onaylandı

İsveç parlamentosu ayrıca, anayasanın basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü ile ilgili maddelerini tartışmalı bir şekilde değiştiren yabancı casuslukla ilgili yeni bir yasayı oyladı. Oylamada, 270 milletvekili “evet” oyu, 37 milletvekili “hayır” oyu kullanırken, 42 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

Anayasada yapılan değişiklik ile İsveç’in BM veya NATO gibi uluslararası kuruluşlarla veya başka bir ülkeyle olan ilişkilerini etkileyen ve böylece yabancı bir güce yardım eden gizli verileri ifşa edenlere hapis cezası getirilirken, “yabancı casusluk” suçu işleyenler 4 yıla, “ağırlaştırılmış yabancı casusluk” suçu işleyenler 8 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

İsveç’in mevcut casusluk yasasına göre, elde edilen, ifşa edilen veya başka bir ülkeye aktarılan gizli bilgiler İsveç’in güvenliğine doğrudan zarar vermelidir. Yeni yasaya göre ise, başka bir ülke ile ilişkilerin zedelenmesi yeterli olarak görülecek.
Oylamadan önce Başbakan Ulf Kristersson, değişikliklerin İsveç’in uluslararası işbirliği yeteneğini geliştirmek için gerekli olduğunu savundu.

Her iki Anayasa değişikliği, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.