Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsüne çıkınca kancık İsrailliler apar topar kaçtı!.
Kaşif Kozinoğlu cinayetinin azmettiricisi Enver Altaylı tutuklandı!.
Son anket seçimlerinde AK Parti farkı açtı..
Manisa’da okula silahlı saldırı!. Yaralı öğrenciler var!.
Milletin soyan çalan Fon hırsızları milyon dolarları İsviçre’ye kaçırmış!.
Fon vurguncuları 2025 yılında da savcılık tarafından incelemeye alınmış!.
Yunan iti haddini aştı: TEK ÇÖZÜM TÜRKLERİN ÖLDÜRÜLMESİ!.
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunan gazetesinin tuvalet kağıtlı karikatürü alay konusu oldu!.

Yunan gazetesinin tuvalet kağıtlı karikatürü alay konusu oldu!.
18.11.2022
A+
A-

Türkiye-Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten Yunan gazetesine vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla güçlü bir cevap verdi. Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) Anlaşmasıyla bilrikte Doğu Akdeniz’de Libya’nın özel haklara sahip olduğu bölgenin Türk şirketlerine petrol ve doğalgaz araması için kiralanmasının önü açılmıştı. Kathimerini gazetesi, söz konusu anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten bir karikatür yayımlamıştı. Sosyal medya kullanıcıları ise, Yunan gazetesinin bu karikatürüne hazırladıkları karikatür video çalışmasıyla tepki verdi. Paylaşılan video sosyal medyada büyük beğeni aldı.

Kathimerini gazetesi Türkiye- Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten bir karikatür yayımlamıştı. Sosyal medya kullanıcıları bu karikatür çalışmasına karşı hazırladıkları video ile güçlü bir cevap verdi.

Kısa süre önce Türkiye ve Libya arasında anlaşma imzalanmış ve bu anlaşmayla Libya’nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) Türk şirketleri tarafından petrol ve doğalgaz aranması amacıyla kiralanmasının önü açılmıştı. Söz konusu anlaşma Yunanistan tarafının tepkisini çekerken, Yunan Gazetesi Kathimerini de söz konusu anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten bir karikatür yayımlanmıştı.

Bugün ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya’ya yaptığı ziyarette Başkent Trablus’a indiğinde uçaktan inmeyi reddederek doğrudan Bingazi’ye geçti. Dendias’ı karşılamak üzere havalimanına gelen Libya Dışişleri Bakanı Naila Mangous’a rağmen Dendias’ın uçaktan inmeyerek doğrudan Bingazi’ye gitmesi ve Darbeci General Hafter ile bir araya gelmesi Libya hükümetinin tepkisini çekti. Yunanistan ile Libya arasında diplomatik krize neden olan olay sonrası Libya Dışişleri Bakanlığı Yunanistan’a kınama mesajı yayımladı ve gerekli tedbiri alacaklarını duyurdu.

Yunanistan tarafının daha önce gazete manşetleriyle Türkiye-Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzetmesi, bugün de diplomatik nezaketleri hiçe sayarak iki ülke arasında krize neden olması sosyal medyada dikkat çeken bir karikatürle karşılık buldu.

Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten Yunanlılara dikkat çeken bir videoyu paylaşarak tepki gösterdi. Büyük beğeni alan karikatür videosunda Türkiye ve Libya arasınki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten Yunanlıların aslında tuvalet kağıdının arasına sarılmış vaziyette ABD tarafından denize itildiği hatırlatılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.