Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hüsam kod adlı terörist tutuklandı!.

Hüsam kod adlı terörist tutuklandı!.
21.11.2022
A+
A-

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin, ‘Hüsam’ kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Suriye’nin Azez bölgesinde yakalanan “Hüsam” kod adlı örgüt mensubu ile terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan’ın illegal yollarla Türkiye’ye geçmesine yardım edenlerin de bulunduğu 5 şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan 5 şüpheli “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “nitelikli kasten öldürme” ve “göçmen kaçakçılığı” suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Savcılığın sevk yazısında “Hüsam” kod adlı şüpheli Hasan Ali’nin terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan ile tekstil atölyesinde kaldığı ve eylem hazırlığının bu atölyede yapıldığı kaydedildi.

“Hüsam”ın kullanımındaki hattı Bilal Hassan’a verdiği belirtilen yazıda, bu numaranın terör saldırısı yaşandığı gün, Taksim’de Albashır’ın hattı ile birlikte baz verdiği aktarıldı.

Yazıda, “Hüsam” kod adlı Hasan Ali’nin terör saldırısının hazırlığı sürecinde diğer şüphelilerle iştirak halinde olduğu belirtildi.

– TERÖRİSTİN YAKALANMASINI ENGELLEDİLER

Terörist Albashır’ın olay yerinden ayrılarak Ahmed Jarkas ile birlikte Bakar Jarkas’ın evine gittiği anlatılan sevk yazısında, evde Ahmet Jarkas, Bakar Jarkas ve Ammar Jarkas’ın babası olan şüpheli Salih Jarkas’ın da bulunduğu ve Albashır’ın burada muhafaza edilerek yakalanmasının engellendiği ifade edildi.

Şüpheliler Hasan Ali, Mahmud El Yusuf, Hasan Aburas, Mahmud Elabid ve Salih Jarkas çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

– 19 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada daha önce 51 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, aralarında saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 49 kişi, geçen perşembe günü adliyeye sevk edilmişti. 49 şüpheliden 17’si tutuklanmış, 3’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 29’unun ise sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Soruşturmanın devamında gözaltına alınan 8 şüphelinin de 3’ü dün adliyeye sevk edilmiş, 2’si tutuklanmış, 1’i serbest bırakılmıştı. Bugün itibarıyla soruşturmada tutuklu sayısı 24’e yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.