Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vedat Bilgin’den asgari ücret zammı açıklaması..

Vedat Bilgin’den asgari ücret zammı açıklaması..
24.11.2022
A+
A-
EYT ve asgari ücret ile ilgili konuşan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücret, hayali değil gerçekçi bir rakam olacak, EYT için net tarih 8 Eylül 1999” dedi.

Yeni yıla az bir süre kalırken Türkiye’de milyonlarca insanın gözü, asgari ücrete yapılacak zamda ve EYT’de (Emeklilikte Yaşa Takılanlar).

EYT’li vatandaşlar emekli olmanın hayaliyle yaşarken, asgari ücrete yapılacak zam da merak konusu.

Star Haber’e konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, iki konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Asgari ücret hayali değil gerçekçi bir rakam olacak”

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’in sorularını yanıtlayan Bilgin, asgari ücret için yapılacak zammın hayali değil gerçekçi bir rakam olacağını dile getirdi.

Vedat Bilgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dile getirilen birçok rakam var. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam olacak. Çalışam maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vuracak bir rakam olmayacak. Zam oranı çalışan ve işverenlerle yapılacak anketlerle belirlenecek.”

Vedat Bilgin den asgari ücret zammı açıklaması #1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar

“EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok.

İşveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene ‘sen EYT’li olan bu çalışanını atma çalıştır, biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz’ diyeceğiz.

Kıdem tazminatı

Kıdem tazminatı büyük bir sorun değil. Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçiyle anlaşarak taksitlendirebilir.

İş dünyası EYT’lilerin kıdem tazminatı ödemesi için hükümetten kredi desteği istiyordu. Ancak hükümetin bu talebe sıcak bakmadığı ve kıdem tazminatının işveren tarafından hazır tutulması gerektiğini işverenlere bildirdiği belirtildi.”

Vedat Bilgin den asgari ücret zammı açıklaması #2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.