Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Beşiktaş Belediyesi’ne rüşvet operasyonu! 3 kişi tutuklandı!.

Beşiktaş Belediyesi’ne rüşvet operasyonu! 3 kişi tutuklandı!.
16.12.2022
A+
A-
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen Eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beşiktaş Belediyesi’ne polis tarafından yapılan rüşvet operasyonu kapsamında 2014 ve 2018 yılları arasında yönetim kadrosunda bulunan kişiler gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Çıkar amaçlı örgüt kurma”, “Rüşvet” ve “İrtikap” suçlarından iki yıldır süren soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla yakalanarak emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.

Murat Hazinedar ile birlikte 7 kişi mahkemeye sevk edildi

Savcılık sorgularının ardından Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday “İcbar suretiyle irtikap” ve “Rüşvet almak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişlerdi.

Şüphelilerden biri emniyetten serbest bırakılırken, biri de savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı.

Murat Hazinedar ve 2 kişi tutuklandı

Aralarında eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AA’nın haberine göre; Beşiktaş Belediyesine yönelik “rüşvet ve irtikap” suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen 15 şüpheliden, aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 3’ü tutuklandı.

Beşiktaş Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak “rüşvet ve irtikap” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi, Danışman Çetin Kırışgil, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, mimar Mehmet Uğur Şahin, mühendis Bediz Güvenkaya ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni Mürvet Günay’ın sorguları tamamlandı.

8 şüpheli, serbest bırakıldı

Hakimlik, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’in “rüşvet” ve “irtikap” suçlarından tutuklanmalarına, tutuklanması talep edilen diğer 4 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi.

Haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edilen 8 şüpheli de sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Beşiktaş Belediyesi ne yönelik  rüşvet  soruşturması: 3 tutuklama #2

Rüşvet çarkının baş aktörlerinden biri, Hüseyin Avni Sipahi

Hüseyin Avni Sipahi, 1999 yılında ANAP’tan Taşdelen Belde Belediye Başkanı oldu.

2009 yerel seçimlerinde ise Çekmeköy’de CHP’nin belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi kaybetti.

Sipahi’nin, 2014 belediye seçimlerinde CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen aday listesinde olmadığı, listeye daha sonra eklendiği ve bu şekilde meclis üyesi seçildi ortaya çıktı.

Sipahi, meclis üyesi seçildikten sonra CHP Genel Merkezi’nin isteği üzerine partiden ayrıldı.

Beşiktaş Belediyesi ne yönelik  rüşvet  soruşturması: 3 tutuklama #3

Rüşvet ağı ortaya çıktı

2016 yılında 2 müfettişin belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiği fark edildi.

Araştırmalar derinleştirildi. Belediyede ‘rüşvet’ ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Raporların ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Böylelikle, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.