Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
Meclis’teki taciz skandalı için istenen ceza belli oldu..
TBB’ye göre Saran’ın uyuşturucu kapsamında gözaltına alınması hukuka aykırıymış!.
Başsavcı Akın Gürlek uyuturucu operasyonlarının genişleyeceğini açıkladı..
Uyuşturucu baskınına giden polis içerde savcı ile karşılaştı!.
ABD İsrail görüşmesinde Türk askerinin Gazze’deki varlığı masaya yatırılacak..
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den düşen Libya uçağı ile ilgili açıklama..
Uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’ın Fenerbahçe Başkanlığı sona erecek mi!.
Sadettin Saran pozitif çıkan kokain testine itiraz edeceğini açıkladı..
Sadettin Saran’ın uyuşturucu kan örneği pozitif çıktı!.
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya’dan Suriye açıklaması..

Rusya’dan Suriye açıklaması..
19.01.2023
A+
A-

Türkiye’nin ortak hareket ettiği Rusya’nın Suriye ile ilgili vaadleri tam olarak yerine getirmediğini hatırlatması üzerine Moskova’dan açıklama geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın, Suriye meselesinde Türkiye ile yaptıkları anlaşmalarda yer alan yükümlülüklerin tamamını henüz yerine getiremediklerini söyledi.

Lavrov, 2022 yılında Rusya’nın diplomatik faaliyetlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ukrayna’da bugün yaşananların ABD’nin uzun yıllar Rusya’ya karşı hazırladığı küresel ve hibrit savaşın sonucu olduğunu ifade eden Lavrov, “Avrupa bağımsızlığını yitirdi. NATO ve AB ortak deklarasyonu Avrupalıları Kuzey Atlantik İttifakına doğrudan tabi hale getirdi.” ifadelerini kullandı.

Batı’nın Rusya’ya karşı Ukrayna’ya oldukça kapsamlı destek verdiğine dikkat çeken Lavrov, “Batılı ortaklarımız ağızlarında köpükle Rusya ile savaş halinde olduklarını inkar edip, Ukrayna’ya saldırganlıkla başa çıkmasına ve toprak bütünlüğünü geri kazanmasına yardımcı olduklarını söylediklerinde kurnazlık yapıyorlar.” diye konuştu.

Lavrov, artık Rusya ile Batı ülkeleri arasındaki ilişkilerin eskisi gibi olmayacağını vurguladı.

“Rusya, Türkiye’nin endişelerini anlıyor”

Suriye konusunda en önemli problemlerden birisinin İdlib meselesi olduğuna dikkati çeken Lavrov, İdlib’de teröristlerin varlıklarının kabul edilemeyeceğini öngören anlaşmaların uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Lavrov, Suriye’nin kuzeydoğusunda “Kürtler” olarak nitelendirdiği PKK/YPG terör örgütü ile Şam arasındaki ilişkilerin yoluna koyulması gerektiğine de dikkat çekerek, “Türk meslektaşlarımızın bu husustaki endişesini anlıyoruz.” dedi.

ABD’nin “Suriye’deki Kürtleri”, ülkenin doğusunda yarı-devlet yapısı kurmaları ve Washintgon’un talimatlarını yerine getirmeleri için kullanmak istemesinin de Türk tarafında rahatsızlığa yol açtığını anlatan Lavrov, bir süre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisine YPG unsurlarının Türk sınırından uzaklaştırılmasını içeren 2019’da Rusya-Türkiye arasında kabul edilen Soçi mutabakatını hatırlattığını aktardı.

Lavrov, “Benim iyi dostum Sayın Çavuşoğlu, Rusya’nın henüz (bu anlaşmayla ilgili maddelerin) hepsini yerine getirmediğini söyledi. Doğru. Bu zor bir mesele.” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İdlib konusunda mutabakat imzalandığını da hatırlatan Lavrov, İdlib bölgesinde “Türkiye’nin kendisi ile işbirliği yapan muhalifler ile teröristleri ayırması”, M4 karayolunda Halep’e kadar ortak devriyeler yapılması gerektiğini söyledi. Lavrov, “Bunu da şimdilik yapamıyoruz. Üzerinde anlaşmaya vardığımız şeyleri yerine getirmeye devam etmeliyiz. Bunlar tamamen güncelliğini koruyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ermenistan sorunu”

Azerbaycan-Ermenistan ihtilafı ile ilgili de konuşan Lavrov, Azerbaycan-Ermenistan sınırına Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) misyonu göndermeye hala hazır olduklarını kaydetti.

Ermeni tarafının uzun vadeli olarak sivil gözlemcilerden oluşan bir misyonun orada konuşlanması için AB ile müzakere etmeyi tercih ettiğini belirten Lavrov, sınırın Azerbaycan ile olması nedeniyle Bakü’nün rızası olmadan böyle bir eylemin yapılması halinde sınırda sorunlar çıkacağına dikkati çekti.

2020’deki üçlü bildiriye göre, Laçın Koridoru’ndan vatandaşların mallarının ve araçlarının geçişine izin verilip askeri yükün geçmemesi hususunda mutabık kalındığını anımsatan Lavrov, Bakü’nün verdiği bilgiye göre, Ermenistan’ın barış anlaşmalarına aykırı olarak bu koridoru Azerbaycan mevzilerinin yakınındaki topraklara yerleştirdikleri mayınları taşımak için kullandığını aktardı.

Lavrov, yapılan bazı toplantılar sonucunda yakın gelecekte Laçın Koridoru’nun açılması konusunun çözüleceğini düşündüğünü ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.