Site Rengi

HABER ÖZETİ
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’nin seçim sloganı olarak Erdoğan’ın sözlerini taklit ettiğini arşiv doğruladı!.

CHP’nin seçim sloganı olarak Erdoğan’ın sözlerini taklit ettiğini arşiv doğruladı!.
28.01.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeter, söz milletindir” sloganını 2017 referandumunda da kullandığının afiş fotoğrafları ortaya çıktı. Arşivdeki fotoğraflarda, Erdoğan portresinin altında “Söz de karar da milletin” yazılı olduğu görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bilecik’te yaptığı miting sırasında CHP’nin “Yeter, söz milletindir” sloganını taklit ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanının bu sözlerini arşiv doğruladı. 2017 Anayasa Referandum seçimlerinde AK Parti’nin “Söz de karar da milletin” sloganı kullandığını arşiv fotoğrafları doğruladı.

CUMHURBAŞKANI AYNI SLOGANI 2017 REFERANDUMUNDA DA KULLANDI

Türkiye’nin referanduma gittiği 2017 yılında İstanbul’un birçok noktasına “Söz de karar da milletin” sloganının yazıldığı afişler asılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem Menderes’in sözüne atıfta bulunarak, muhalefete “O’nu astınız bizim önümüzü kesemeyeceksiniz” mesajı içeriyordu. Erdoğan, 16 Nisan 2017’deki referandumdan yüzde 51,4 “Evet” oyu alarak sandıktan galip çıkmıştı.

İRONİYE TEPKİ: “ASTIĞINIZ ADAMIN SÖZÜNÜ KULLANIYORSUNUZ”

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı “Yeter! Söz Milletin” yazılı afiş asıldı. CHP’nin yaptırdığı afiş “Astığınız adamın sözünü kullanıyorsunuz” yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bilecik’te yaptığı miting sırasında CHP’nin “Yeter, söz milletindir” sloganını taklit ettiğini belirterek, “Rahmetli Menderes, 73 yıl önce emperyalistlerin ülkemize operasyon aracına dönüşen tek parti faşizmine karşı ne demişti. ‘Yeter, söz milletindir.’ demişti. Her ne kadar Menderes’in sonu idam sehpasında bitmiş olsa da bu söz yıllardır milletimizin yüreğinde yankılanmaya devam etmiştir. Şimdi bu CHP, çıkmış bizi taklit ediyor; ‘Yeter, söz milletindir.’ Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu, haberin yok mu? Bunlar darbeci, darbeci. Bunlar vesayetçi. Şimdi hep birlikte öyle bir haykıralım ki Türkiye duysun” dedi. Bunun üzerine Ak Parti’nin bu sloganı 2017’de kullandığını da arşiv görüntülerinden ortaya çıktı.

“SÖZ MİLLETİN” SLOGANININ TARİHİ

“Yeter söz milletindir” sözünün ilk kez kullanıldığı gün, 14 Mayıs 1950 seçimleriydi. 7 Ocak 1946’da kurulan Demokrat Parti’nin millet iradesiyle iktidara geldiği 14 Mayıs seçimleriydi. Adnan Menderes’in DP’nin ilk kongresindeki sözlerindeki bu misyon; 2017 referandumuna da ışık oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 referandumunda miting meydanlarında ve afişlerde “Söz de karar da milletin” sloganını kullandı. 16 Nisan 2017’deki referandumda millet; anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini yüzde 51,4 “Evet” oyu ile karar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı sloganı 2017 referandumunda da kullandığını arşiv fotoğrafları doğruladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.