Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Orta Doğu’y ateşe vermek için 5 bin asker gönderiyor!.
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Vatandaşa iftar da yarış atı kavurması yediren CHP’li başkandan komik savunma!.
Trump yalakası Pehlevi’ye İran halkından pankartlı cevap!.
İlber Ortaylı hayatını kaybetti..
Tanju Özcan’ın burs yalanı elinde patladı: Toplanan para 116 milyon, öğrencilere dağıtılan 11 milyon!.
İran’dan ateşlenen üçüncü füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirildi..
AK Parti’den ayyaşları üzecek alkol düzenlemesi..
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
İran Tel Aviv’in kabini bombalarla havaya uçurdu!.
İran’dan ABD’ye sert mesajlar: Bölgedeki Petrol Kuyularınızı Havaya Uçurana Kadar Savaşa Devam Edeceğiz!.
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı entübe edildi..
Emeklilere ÖTV’siz araba teklifi Meclis’te..
İmamoğlu’na “Hırsızın Elini Sıkmam” diyen Enver Aysever tahliye edildi..
SGK haksız emekli edilen 650 bin kişiyi sistemden çıkardı..
İBB davasında dördüncü gün…
Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu..
ABD’nin İran’a saldırmasının maliyeti 11,3 milyar doları geçti..
CIA İran rejiminin çökme ihtimali olmadığını rapor etti..
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan savaşı bitirmek için 3 şart açıkladı..
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
İran, İsrail ile ABD’ye karşı 1 tonun altında füze kullanmayacağını açıkladı!.
Trump gözünü İran’ın en büyük petrol kaynağına dikmiş!.
TRT’yi hedef alan Gani Müjde’ye CONTASIZ KAPAK!.
İsrail basını Trump’un İran tarafından ağır darbe aldığını yazdı..
Maaşlar ve ikramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacak..
ABD sığıntısı Pehlevi alçağından İranlılara “Sokaları Terörize Edin” çağrısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Deprem yardımlarının ”Alkollü içecek logosu yüzünden geri çevrildiği” iddiası yalan çıktı!.

Deprem yardımlarının ”Alkollü içecek logosu yüzünden geri çevrildiği” iddiası yalan çıktı!.
11.02.2023
A+
A-

Deprem bölgesine gönderilen yardımların ‘alkollü içecek logosu yüzünden geri çevrildiği’ iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. İddiada kullanılan kıyafet görüntüsünün ikinci el giysi satan bir siteden alındığı belirlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım çabaları ile ilgili dezeformatif içerikler paylaşıldı. Bunlardan biri de “Üzerinde alkollü içecek logosu olan polar ve montlar AFAD tarafından geri çevrildi” iddiası.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın ilçeleri olan ve 6 Şubat’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ilde yaşanan büyük yıkımda arama kurtarma faaliyetleri devam ederken sosyal medyada depremle ilgili pek çok dezenformasyon içerikli paylaşımın da yapılmaya başlandığı görüldü. Bu içeriklerden biri de AFAD’ın alkollü içecek firmaları tarafından gönderilen polar ve mont yardımlarının geri çevrildi iddiasıydı.

Bir gönderide Anadolu Efes’ın alt grubu olan Efes Pilsen’in logosu olan bir polar ile birlikte AFAD’ın yardımları kabul etmediğini anlatan bir mesajlaşmanın görüntüsünün yer aldığı iddianın paylaşıldığı görüldü.

BULGULAR

İddiada yer alan görseldeki polar Google Tersine Arama Yöntemi ile taratıldığında poların ikinci el giysi uygulaması olan “Gardrop” uygulamasına yüklendiği görüldü. Görseldeki poların iddia edildiği gibi AFAD tarafından reddedilen polar olmadığı tespit edildi.

Ulaşılan AFAD yetkilisi, bu iddianın doğru olmadığını konuyla ilgili resmi bir açıklama yapacaklarını aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.