Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
Trump’tan canlı yayında şok suçlama!. Savaş suçunu savunma bakanının üzerine attı!.
Hürmüz’e alternatif olarak Yenbu Liman’ı devreye alındı..
Gelen son zamlarla akaryakıt 80 liraya dayandı..
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
Kılıç Çatma davasında flaş karar.. Komutanlar görevine iade edildi..
İran Basra Körfezi’ni mayın tarlasına çevirecek!.
Mossad Trump’ı aptalımı fena keklemiş!.
İsrail’in demir kubbesini delik deşik eden casusluk!.
Trump savaşı fırsata çevirip kendi şirketlerine milyar dolarlar kazandırdı..
İran uyardı!. Sularınızı depolayın, telefonlarınızı şarj edin!.
Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fatih Altaylı, İsmail Saymaz, Fikri Sağlar… Provokatörler deprem üzerinden sistematik yalan kampanyası yürütüyorlar!. (video haber)

Fatih Altaylı, İsmail Saymaz, Fikri Sağlar… Provokatörler deprem üzerinden sistematik yalan kampanyası yürütüyorlar!. (video haber)
14.02.2023
A+
A-

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremle sarsıldı. Yetkililer yaşanan olayın ilk anından itibaren canla başla mücadele ederken bazıları ise bu zor durumda bile hükümeti karalayıp çeşitli provokasyonlara imza atmaktan geri durmadı. Bu provokatörler tarafından depremin ilk anından itibaren yabancı düşmanlığını körüklemek için sistemli bir kampanya yürütülüyor. Bazıları yalanın dozunu o kadar artırdı ki Hatay’ın bir Arap kentine dönüşmeye başladığını iddia etti.

Türkiye bir yandan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan da dezenformasyonla mücadele etmeye çalışıyor. İki büyük yıkıcı depremin yaraları hızla sarılmaya çalışılırken sözde gazeteci ve siyaset yapmaya çalışan bazı kişiler, halkı kin ve nefrete sevk edecek çeşitli söylemlerde bulundu.

Fatih Altaylı program yaptığı televizyon kanalında deprem bölgelerinden Hatay’da bulunan muhabirin kişisel iddiasına destek olmak için “toplumsal infiale yol açabilecek” sözler sarf etti. Muhabirin “Hatay’ın daha önce Türkiye’ye girmiş sığınmacıların yurduna dönüşebilir” iddiasını daha da öteye götüren Altaylı, “Şimdi önemli bir bürokrattan mesaj geldi, bu yüzde yüz doğru. Önemli, etkin, köklü ve varlıklı aileler İstanbul, Ankara ve başka kentlere göç ediyorlar. Hatay bir Arap kentine dönüşmek üzere diye bu kaygıyı bürokrasiden önemli bir isim paylaştı şimdi” diye konuştu. Altaylı, bu sözlerle Hatay’da demografik yapının değişeceği algısını oluşturmaya çalıştı.

CHP’Lİ SAĞLAR DA YALAN KERVANA KATILDI

Fatih Altaylı’nın bu kin ve nefret barındıran sözlerini CHP’li Fikri Sağlar takip etti. Sağlar, her zaman olduğu gibi yalan bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşarak yine tepkilerin odağı oldu. Hükümetin Suriye’den yüzbinlerce yeni sığınmacıyı Türkiye’ye getirdiği yalanını ortaya atan Sağlar, “Millet can derdine düşmüş devletten yardım beklerken, yeni sığınmacılar istemiyoruz !..” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliği bu zor günlerde baltalayan kişilerden bir diğeri ise Gazeteci İsmail Saymaz’dı elbette. Depremin yaşandığı bölgeye yardım etmeye değil insanları devlete karşı kışkırtmaya giden Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

Hatay önce çöktü. Şimdi göçüyor. Hatay’ın çok kültürlü sosyal hayatını geri getirmek mümkün olmayabilir. Hatay, Suriyelilerin çoğunluğu oluşturduğu bir şehre dönüşebilir. Bir iç Suriye kurulmuş olur. Hatay, yalnızca Atatürk’ün değil, her bir Türk vatandaşının şahsi meselesidir.

İnsanların en çok yardıma ve birliğe muhtaç olduğu bu günlerde provokatörlerin bu yalanları yalnızca Fatih Altaylı, İsmail Saymaz ve Fikri Sağlar’la sınırlı değildi elbette. İşte söz konusu bu provokatörlerin ortaya attığı sistematik yalanlar…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.