Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
CHP’li belediyeye düzenlenen Al Rüşveti-Ver Ruhsatı operasyonunda 14 gözaltı!.
İran’daki protestolarda ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti!.
Aselsan 30 milyar doları aşan ilk Türk şirketi olarak tarihe geçti..
Haydut Trump’tan İranlı protestoculara “Yakıp Yıkmaya Devam Edin” çağrısı!.
Bülent Arınç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyuşturucu ile mücadele kurumu çağrısı!.
Uyuşturucu ve kumar operasyonunda İmamoğlu’na ait özel jet detayı!.
Köşeye sıkışan YPG’li teröristler her türlü kahpeliği yapmaya başladı!.
İran’da rejim destekçileri de meydanlara indi!.
YÖK’ten üniversitelere Cuma Namazı talimatı..
AK Parti’den İran açıklaması..
İran’daki o fotoğrafın arkasından bakın kim çıktı!.
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Myanmar’da askeri yönetimin atadığı seçim komisyonu yetkilisi öldürüldü!.

Myanmar’da askeri yönetimin atadığı seçim komisyonu yetkilisi öldürüldü!.
24.04.2023
A+
A-

Myanmar’da 2021’deki darbeyle yönetime el koyan askeri yönetimin atadığı Ulusal Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Sai Kyaw Thu, silahla öldürüldü.

Myanmar ordusunun basın bürosundan yapılan açıklamada, Ulusal Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Kyaw Thu’nun, dün Yangon kentinde aracındayken silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, Kyaw Thu’nun hayatını kaybettiği saldırının “Halkın Savunma Gücü” tarafından düzenlediği bilgisi paylaşıldı.

Diğer yandan “Yangon İçin” adlı bir grup sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Görev: Başarıyla Tamamlandı” ifadesini kullandı.

Grubun açıklamasında, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Çii’ye açılan seçimlere hile karıştırma davasında Kyaw Thu’nun şikayetçilerden olduğu belirtildi.

Askeri konseyin, 2020 genel seçimlerinde halkın oylarına saygı duymadığı ve insanlara insafsızca kötü muamele ettiği belirtilen açıklamada, bu “konseyin yasa dışı seçim komisyonunun başkan yardımcısı olduğu için” Kyaw Thu’ya saldırı düzenlendiği belirtildi.

“Yangon İçin” grubunun adını açıklamak istemeyen bir mensubu da “Halkı aşağılayan halk tarafından cezalandırılacak.” dedi.

Askeri darbeyi meşru görmeyerek kurulan Ulusal Birlik Hükümeti (NUG) Mayıs 2021’de darbe karşıtı protestocuları orduya karşı korumak üzere silahlı savunma birliği “Halkın Savunma Gücü” oluşturulduğunu duyurmuştu.

– MYANMAR’DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021’de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin eski fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1800’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Darbeden bu yana yaklaşık 13 bin kişi gözaltına alındı, 10 binin üzerinde kişi halen içeride tutuluyor.

Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşuna göre, ülkede darbeden bu yana 1900’den fazla kişi yaşamını yitirdi ve 10 binin üzerinde kişi gözaltına alındı. Myanmar askeri mahkemeleri, tutuklulardan 2’si çocuk 114 siyasi mahkum hakkında idam kararı vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.