Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.
FETÖ’cü Boydaklardan alınan Bellona 8 milyara satıldı!.
İyice zıvanadan çıkan itperestler AYM’yi basmaya kalkıştı!.
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ” anketi!.
Bankamatik Arif gözaltına alındı!.
Öcalan’a af gelecek mi?.
Pakistan-Hindistan savaşı patlak verdi!. 3. Dünya Savaşı kapıda!.
Trendyol 700 milyon dolara UBER’e satıldı!.
Tüm şarkılarını 700 milyon TL’ye İsrail destekçisi Yahudilere sattı!.
Petrolün varil fiyatı 90 dolardan 56 dolara düştü bizde halâ zam yapılıyor!.
Daha kendi işini yönetemeyen adama ülke ekonomisini teslim ettik!.
Pınar Gültekin’i öldürüp yakan cani cinayeti canavarca hisle işlememiş!.
Hayrünisa Gül’den Dilek İmamoğlu’na geçmiş olsun telefonu..
Allollü araç kullananlara hapis cezası yolda!.
TÜİK’in açıkladığı trajikomik enflasyon rakamları yine gündem oldu!.
Türkiye Netenyahu’ya hava sahamızı kullanması için izin vermedi!.
Gözler TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarında!.
Zafer Partili yöneticiden Sırrı Süreyya Önder hakkında çirkin sözler!.
Özgür Özel’e saldıran katilin çocuklarını nasıl katlettiği ortaya çıktı!.
Özgür Özel’in ailesine tehdit mesajları!.
Özgür Özel’e vuran saldırganın ifadesi ortaya çıktı..
Özgür Özel’e saldıran kişinin kan donduran sabıkası!.
Yeniden Refah Partisi’nden ittifak açıklaması..
KAAN ABD ve Rusya’nın hava üstünlüğü ünvanını ellerinden aldı..
İYİ Partili Mehmet Arslan gelen tepkiler sonrası çark etti!.
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!.
Altındaki hızlı yükseliş durdu..
Marmara’da art arda korkutan depremler!.
Deprem Arjantin’i 7,4 ile vurdu ama tek bir bina bile hasar almadı!.
Garanti Bankası’ndan hesaplara ulaşılamama açıklaması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD AJANI METİN TOPUZ HAKKINDA FLAŞ KARAR!.

ABD AJANI METİN TOPUZ HAKKINDA FLAŞ KARAR!.
18.09.2019
A+
A-

“Casusluk” suçlamasıyla yargılanan ABD İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verildi..

Askeri ve siyasi casusluk yaptığı ve Gülen Cemaati’ne üye olduğu gerekçesiyle yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz’un avukatlarının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduğu belirtildi.

Reuters Haber Ajansı’nın konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberde, Topuz’un duruşmasına bir gün kala söz konusu başvurunun kabul edildiği ifade ediliyor. Topuz’un avukatları şubat ayında Yargıtay’a giderek, vekillerinin tutukluluk haline itiraz etmiş, ancak bu itiraz kabul edilmemişti.

ABD’nin uyuşturucu ile mücadeleden sorumlu güvenlik birimi DEA’da tercüman olarak da görev yapan Metin Topuz, yaklaşık 20 yıldır İstanbul ABD Konsolosluğu’nda irtibat sorumlusu olarak çalışıyordu. Topuz Eylül 2017’de gözaltına alındıktan sonra 4 Ekim tarihinde tutuklanmıştı.

Topuz’a ajanlık ve devleti yıkmaya teşebbüs suçlaması

Metin Topuz’a, Gülen Cemaati’ne üye olmak, 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk iddialarıyla ilgili firari savcı Zekeriya Öz, eski polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Mehmet Akif Üner dahil olmak üzere toplamda 121 kişiyle irtibat halinde bulunmak, ajanlık ve 15 Temmuz’daki darbe girişiminde devleti yıkmaya teşebbüs gibi suçlamalar yöneltiliyor. Ajanlık suçlaması yöneltilen ve Ocak 2018’den bu yana ev hapsinde tutulan bir başka elçilik görevlisi Nazmi Mete Cantürk’ün ev hapsi 25 Haziran’da sona ermiş ancak Cantürk’e yurt dışına çıkış yasağı getirtilmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, haziran ayındaki son duruşmada da Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Topuz ara mahkemelerde sürekli olarak ‘herhangi bir suç işlemediğini, bahsi geçen üst makamdaki kişilerle işi gereği irtibat kurduğunu ve tahliyesini istediğini’ söylemişti.

Metin Topuz’un tutukluluk hali Washington ile Ankara arasındaki gergin siyasi ilişkileri de olumsuz yönde etkilemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.