Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’den The Economist’e sert tepki..

Türkiye’den The Economist’e sert tepki..

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, The Economist dergisinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan kapağı ve makalesine yanıt vererek, ‘Halkın demokratik seçimini küçümsemeye ve karalamaya çalışmak ile onlara ne yapmaları gerektiği konusunda uzaktan ders vermeye çalışmak, en hafif tabirle haddini bilmezliktir.’ ifadesini kullandı.

Büyükelçi Ertaş’ın İngiliz The Economist dergisinin geçen haftaki sayısında yer alan makaleye cevaben gönderdiği mektup, derginin bu haftaki sayısında yayımlandı.

Ertaş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“The Economist’in, Türk seçmenlere nasıl davranmaları gerektiğini söyleyen yanlış yönlendirme girişimi bizi şaşırtmadı. Türkiye, geçmişi uzun yıllara dayanan özgür ve adil seçimler düzenleme geleneğine sahip, hükümetlerin seçimle göreve geldiği demokratik bir ülkedir. Halkın demokratik seçimini küçümsemeye ve karalamaya çalışmak ile onlara ne yapmaları gerektiği konusunda uzaktan ders vermeye çalışmak, en hafif tabirle haddini bilmezliktir.”

Ertaş, makalenin Türkiye’nin yıllardır küresel ve bölgesel güvenliğe yaptığı katkıları görmezden geldiğini belirterek, “Benim ülkem istikrarsız bir bölgede barış sağlayıcı olmaya devam edecektir. Bunu tarihimize ve insanımıza karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz.” görüşünü paylaştı.

– KAPAĞINDA “ERDOĞAN GİTMELİ” VE “DEMOKRASİYİ KORUYUN” PANKARTLARININ RESİMLERİ YER ALDI

The Economist, geçen hafta çıkan sayısının kapağında Türkiye’de 14 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine işaret ederek, “2023’ün En Önemli Seçimleri-Türkiye ve Demokrasinin Geleceği” başlığını kullanmıştı.

Kapakta ayrıca “Erdoğan gitmeli”, “Demokrasiyi koruyun”, “Oy ver” gibi pankart resimleriyle Türk bayrağı yer alırken iç sayfalarda seçimlere ilişkin yayımlanan makale, “Türkiye zorbasını görevden alırsa her yerdeki demokratlar cesaretlenmeli” başlığıyla verilmişti.

Erdoğan’ın TCG Anadolu gemisi ile milliyetçi seçmenlerin oyunu kazanmayı umduğu savunulan makalede, “Türkiye’yi 2003’ten bu yana artan biçimde otokratça yöneten adam yenilgiyle karşılaşabilir.” ifadesi kullanılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.