Site Rengi

HABER ÖZETİ
Savcılıktan İmamoğlu’nun afiş ve pankartlarını kaldırma talimatı!.
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalya’da tekne kazasında ölenler istihbaratçı çıktı!.

İtalya’da tekne kazasında ölenler istihbaratçı çıktı!.
31.05.2023
A+
A-

İtalya’nın kuzeyindeki Maggiore Gölü’nde 28 Mayıs akşamı yaşanan tekne faciasında ölen 4 kişiden 2’sinin İtalyan istihbarat görevlisi, birinin ise emekli İsrail güvenlik kuvvetleri mensubu olduğu bildirildi.

Maggiore Gölü’nde pazar akşamı bir teknenin alabora olduğu kazaya dair ilk çıkan haberlerde, ölenlerin doğum günü kutlaması için bir araya gelen turistler olduğu ifade edilse de İtalyan basınında “007’lerin tekne kazası” başlıklarıyla çıkan haberler, teknede İtalyan ve İsrailli istihbarat görevlilerinin olduğunu ortaya koydu.

Hayatını kaybedenlerden 62 yaşındaki Claudio Alonzi ile 53 yaşındaki Tiziana Barnobi’nin İtalyan Enformasyon ve Dış Güvenlik Ajansı (AISE) mensubu olduğu belirtilirken ölen İsraillinin ise 53 yaşındaki emekli güvenlik görevlisi Shimoni Erez olduğu kaydedildi. Tekne faciasında ölen diğer kişinin ise gezi teknesinin kaptanının eşi olup İtalya’da oturum izni bulunan 50 yaşındaki Rus vatandaşı Anna Bozhkova olduğu ifade edildi.

Bh_znUCC

Haberlerde, 16 metre uzunluğundaki teknenin 15 kişi kapasiteli olduğu ancak olay anında teknede 20’den fazla kişinin bulunduğu aktarıldı.

Söz konusu 4 kişinin, batan teknede mahsur kalıp çıkamadıkları için hayatlarını kaybetmiş olabileceği kaydedildi.

La Repubblica gazetesinin haberinde de faciadan kurtulan diğer İsraillilerin askeri uçakla Tel Aviv’e döndükleri belirtildi.

Corriere della Sera gazetesinin haberinde yer verdiği; resmi kaynaklara dayanmayan bir iddiaya göre, İsrailli istihbaratçıların belge değişimi için İtalya’ya gelmiş olabileceği ancak dönüş uçaklarını kaçırmaları sebebiyle seyahatlerini 2 gün daha uzatma kararı almış olabilecekleri aktarıldı. Haberde, tekne gezintisinin sonradan planlandığı iddiasına yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.