Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Almanya PKK’nın üssüne döndü! 14 bin 500 terör örgütü üyesi var!.

Almanya PKK’nın üssüne döndü! 14 bin 500 terör örgütü üyesi var!.
21.06.2023
A+
A-

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) verilerine göre, terör örgütü PKK, Almanya’da 14 bin 500 üyesiyle aşırılık yanlısı yabancı örgütler arasındaki üye sayısında ilk sırada yer almayı sürdürüyor. Aynı zamanda ülkedeki aşırılık yanlısı suçların arttığına dikkat çekildi.

Almanya, Avrupa’da terör örgütü PKK’nın barındığı ülkelerden biri olarak biliniyor. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) verilerine göre, PKK, Almanya’da 14 bin 500 üyesiyle aşırılık yanlısı yabancı örgütler arasında üye sayısında ilk sırada yer alıyor. 

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile birlikte Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, 2022 Anayasa Koruma Raporu’nu değerlendirdi.

ALMANYA’DA EN KALABALIK TERÖR ÖRGÜTÜ PKK

“Almanya’da sayı bakımından en kalabalık örgüt 14 bin 500 destekçisiyle PKK olmaya devam etmektedir” diyen Haldenwang, “Yabancı bağlantılı aşırılık yanlısı suçlar üst üste ikinci yıl artış göstermiştir. 2022 yılında 1974 suça ulaşan artış özellikle dikkat çekicidir. Şiddet içeren suçlar neredeyse iki katına çıkmıştır. Toplam suç sayısındaki en büyük pay, 2022 yılında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşıyla bağlantılı olarak Almanya’da bu alanda kaydedilen 1229 suçtan oluşmaktadır.” dedi.

“ENDİŞE VERİCİ”

Casusluk, siber operasyonlar ve yabancı istihbarat servislerinin etki kurma girişimleri daha sınırsız ve sofistike hale geldiğini belirten Haldenwang, “Aşırılık yanlıları orta sınıflar arasında yer edinmek için krizleri kullanmakta, komplo mitlerini, dezenformasyonu ve propagandayı paylaşmaktadır. Aktörlerin daha şiddet odaklı ve bazı durumlarda daha genç hale gelmesi endişe verici” ifadesini kullandı.

2022 yılı için, aşırılık yanlısı arka plana sahip toplam 35 bin 452 suç rapor edildiğini kaydeden Haldenwang, bunlardan 2 bin 847’sinin şiddet içeren suçlar olduğunu aktardı. 2021 yılında ise 2 bin 994’ü şiddet içeren olmak üzere 33 bin 476 suç rapor edildiğini anlatan Haldenwang, bu yılki rakamların üzücü bir rekor olduğunu dile getirdi.

“CASUSLUK, GAYRİMEŞRU NÜFUZ…”

BfV Başkanı Haldenwang, “Casusluk, gayrimeşru nüfuz, dezenformasyon kampanyaları ve siber saldırı tehdidi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı uluslararası hukuka aykırı saldırganlık savaşı nedeniyle daha da yoğunlaşmıştır. Almanya’ya yönelik bu faaliyetlerin başlıca aktörleri, her biri farklı bir odak noktasına sahip olan Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti ve İran İslam Cumhuriyeti’dir.” dedi.

Sözlerine devam eden Haldenwang, “Dezenformasyon alanında, sosyal medya alanındaki yayma kanalları, devlet veya devletle ilişkili aktörler tarafından içeriklerini ve anlatılarını mümkün olan en geniş insan grubuna yaymak için giderek daha fazla kullanılmaktadır. Jeopolitik ve jeoekonomik çalkantılar da Almanya’daki şirketlere ve araştırma kurumlarına saldırı alanlarının ve bunların kırılganlıklarının artması anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

“GÖÇ KONUSU TEKRAR ELE ALINMALI”

“Aşırı sağcılıkta potansiyel kişi sayısı artmaya devam etmiş ve 38 bin 800’e ulaşmıştır” diyen Haldenwang, “Şiddet kullanmaya hazır aşırı sağcıların sayısı da yeniden 14 bine yükselmiştir. 2022’nin başında Kovid-19 koruma önlemlerine karşı protestolar hala aşırı sağcılar tarafından araçsallaştırılırken, sonbahar ve kış aylarında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yüksek enflasyon ve yaklaşan enerji krizi gibi sonuçları, ajitasyonlarının odak noktası oldu. Bunun genel nüfus tarafından kabul görmemesi üzerine, göç konusu aşırı sağcılar tarafından tekrar ele alınmaya başlandı.” dedi.

PKK’YA PARA YAĞDIRMIŞLAR

Geçen yıl açıklanan raporda ise PKK terör örgütünün faaliyetlerinin 22 Kasım 1993’te Almanya’da yasaklandığı, Avrupa Birliğinde (AB) 2002’den beri terör örgütleri listesinde yer aldığı hatırlatılarak, PKK’nın Almanya’da 14 bin 500 üyesinin bulunduğu bilgisi paylaşılmıştı.

PKK’nın 2021’de “bağış kampanyasında” tahminen 16,7 milyon avro topladığı ve bir kez daha bir önceki yılın miktarını aştığı vurgulanan raporda, Avrupa’da toplanan paranın ise 30 milyon avronun üzerinde olduğu ifade edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.