Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Seçim hezimeti ittifakı dağıttı, HDP’den CHP açıklaması! “O dönem bitti!.”

Seçim hezimeti ittifakı dağıttı, HDP’den CHP açıklaması! “O dönem bitti!.”
24.06.2023
A+
A-

 HDP’li Saruhan Oluç, seçimlerde aldıkları hezimete ilişkin yaptığı açıklamada, ittifak ortakları CHP’ye sert çıktı. Seçimlerin ilk turu sonrası kendilerine yöneltilen ‘HDP aday çıkarmalıydı’ eleştirileri hakkında konuşan Oluç, ‘HDP birinci turda aday çıkarsaydı, o zaman kaybedilseydi o kişiler yine HDP’yi suçlayacaktı. ‘Kürtler oy vermedi onun için kaybettik’ diyeceklerdi.’ ifadelerini kullandı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi şehirlerde aday çıkaracaklarını ima ederek CHP’ye ‘artık ittifak yok’ mesajı veren Oluç, ‘Kimse bizden politik adım beklemesin. Hiçbir yerin özelliği yok. Not ediyoruz.’ dedi.

Terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin ortağı olduğu Yedili koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır bir mağlubiyet aldı. CHP’liler, seçimlerde alınan hezimeti HDP ile yapılan ittifaka mal derken HDP’li Saruhan Oluç, seçimlerde aldıkları bozguna ilişkin yaptığı açıklamada, ittifak ortakları CHP’ye sert eleştiriler yöneltti.

HDP’DEN ‘ARTIK İTTİFAK YOK’ MESAJI: O DÖNEM KAPANDI

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; İkinci tur öncesinde kendilerine verilen sözleri unutan ve milliyetçi söylemlere başvuran Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Oluç, CHP’ye ‘artık ittifak yok’ mesajı verdi.

Mart 2024’teki yerel seçimler için karar verileceğini anlatan Oluç, ‘iktidara yereldeki egemenliğini kaybettirme’ stratejisi çerçevesinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi kentlerde aday çıkartmayarak CHP’li belediye başkan adaylarına destek verildiğinin anımsatılması üzerine, “Şimdi o dönem bitti, kapandı” ifadesini kullandı.

“BİZDEN POLİTİK ADIM BEKLENMESİN”

Aday çıkarmamalarına yönelik CHP’lilerce yapılan açıklamalar için “Not ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bu notları hafızamızdan masa üstüne indireceğiz” diyen Oluç, CHP’ye “Mart 2024” mesajı verip, “Kimse bizden artık ‘ya burası önemli gibi’ laflar söyleyerek politik adım beklemesin. Hiçbir yerin özelliği yok, çünkü her yer özel. O nedenle de önümüzdeki dönemi göreceğiz” diye konuştu.

“SUÇU BİZE ATACAKLARDI”

VOA Türkçe’ye konuşan Oluç, “HDP birinci turda aday çıkarsaydı, o zaman kaybedilseydi o kişiler yine HDP’yi suçlayacaktı. ‘Kürtler oy vermedi onun için kaybettik’ diyeceklerdi. Ve bu çok büyük haksızlık olacaktı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.