Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sapkın şarkıya mahkeme kararı ile erişim yasağı!.
İBB‘deki yolsuzluk skandalının nasıl patladığı ortaya çıktı!.
Pilot ve hosteslerin mide bulandıran seks grubu skandalı!.
Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını düşürdü..
Diyanet İşleri Başkanlığı’na Safi Arpaguş atandı..
Bakanlıktan cinsel sapıklığa jet müdahale!.
CHP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
FED merakla beklenen faiz kararını açıkladı..
Zelensky Putin ile savaşa devam etmek için sponsor arıyor!.
Peker’in avukatı davayı üstlendi, Minguzzi ailesine gelen tehdit mesajları bıçak gibi kesildi!.
Erdoğan’dan Netenyahu’ya yanıt: KUYRUK ACISI HİÇ BİR ZAMAN GEÇMEYECEK!.
Fazıl Say’dan laikleri ters köşe yapacak Gazze açıklaması!.
Dezenfektan satıcısı Bakan 53 ay sonra ortaya çıktı!.
CHP’li Bayrampaşa Belediye başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Erdoğan’ın sözleri Netenyahu itini adeta kudurttu!.
Kahpe İsrail Yemen’i bombardıman altına aldı!.
CHP’den Kılıçdaroğlu’na açık çağrı!.
Kahpe Amerika’dan teröristlere 130 milyon dolar destek!.
Kiracılık devrini bitirecek sosyal konut projesi önümüzdeki ay başlıyor..
Dikkat!. Devlet son 5 yılda satılan gayrimenkullerin peşine düştü!.
Soylu şikâyet edince Bakan Yerlikaya’ya Bahçeli’den ayar geldi!.
Kahpe İsrail’in savunma bakanı Gazze’ye karşı açıkça soykırım ilan etti!.
Yeni evlenecek çiftler için ehliyet şartı geliyor…
Ahlaksız dizinin senaristi gözaltına alındı!.
Kahpe İsrail Gazze’yi kuşatma operasyonuna başladı!.
Kuduz köpek Netenyahu yine İslam ülkelerine saldırmakla tehdit etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’dan Kahpe İsrail’e yaptırım çağrısında bulundu!.
Kurultay mahkemesinden sonra Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama!.
Edi ile Büdü’nün kurultay kurnazlığı mahkeme kararına tosladı!.
Muvazzaf Binbaşı torbacıları haraca bağlamış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

YER YERİNDEN OYNAYACAK!. PRENS SELMAN KAŞIKÇI CİNAYETİNİ İTİRAF ETTİ!..

YER YERİNDEN OYNAYACAK!. PRENS SELMAN KAŞIKÇI CİNAYETİNİ İTİRAF ETTİ!..
26.09.2019
A+
A-

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin, “Bu olay benim sorumluluğum altında oldu, tüm sorumluluğu üstleniyorum.” ifade etti..

Prens Bin Selman‘ın, Amerikan PBS televizyon kanalının “Frontline” haber programının yapımcısı, gazeteci Martin Smith’e, Aralık 2018’de Riyad’da bir elektrikli otomobil yarışı sırasında Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı açıklamalar, 1 Ekim’de yayımlanacak programın tanıtım fragmanında yer aldı.
Tanıtım fragmanında, Bin Selman’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sorulara ilk kez bir söyleşide yanıt verdiği belirtilerek Veliaht Prens’in gazeteci Smith ile diyaloğundan parçalar, Bin Selman’ın görüntüsü ve sesi kullanılmadan ekrana taşındı.

Fragmanda, Smith, “Ona Kaşıkçı cinayetindeki rolünü sorduğumda bana, ‘Bu olay benim sorumluluğum altında oldu. Tüm sorumluluğu üstleniyorum çünkü benim sorumluluğum altına oldu’ cevabını verdi.” ifadelerini kullanıyor.

Smith, “Sizin bilginiz olmadan nasıl böyle bir şey olabilir?” sorusunu Bin Selman’ın, “Suudi Arabistan’da 20 milyon insan yaşıyor. 3 milyon devlet çalışanı var.” diyerek yanıtladığını anlatıyor.

Smith, Bin Selman’ın “Peki onlar sizin uçaklarınızdan birini alabilirler mi?” sorusuna da “İşlerimi takip eden görevliler, bakanlar var. Bu onların sorumluluğu. Onların bunu yapmaya yetkisi var.” cevabını verdiğini aktarıyor.

Kaşıkçı cinayeti

Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018’de gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), tarafından haziran ayında açıklanan 101 sayfalık raporda Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı’yı kasten ve taammüden öldürmekten sorumlu tutulmuştu.
Raporda, aralarında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın da bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar olduğuna işaret edilmişti.
Raporda ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin tamamlayıcı kriminal soruşturma başlatmaya davet edilmiş, Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin yaptırımların Veliaht Prens ve onun yurt dışındaki kişisel mal varlıklarını da kapsaması gerektiği vurgulanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.