Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu yine belediye başkanı olarak görmek istiyormuş!.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu yine belediye başkanı olarak görmek istiyormuş!.
12.08.2023
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkanlık hayali suya düştü… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu yeniden megakentin başında görmek istediğini söyleyerek, “Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini de kaybederek hanesine bir mağlubiyet daha yazdıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına kulak tıkadı.

Yola devam kararı veren Kılıçdaroğlu, istenmemesine rağmen kendini 2024 yılında yapılacak mahalli seçimlere hazırlamaya başladı.

İmamoğlu’nu yerinde tutma planı

Parti içi çatışmaları kulak ardı eden Kılıçdaroğlu, şimdi de Ankara ve İstanbul’un derdine düştü.

Bu süreçte karşısına çıkan tüm adayları ekarte etme çabasına giren Kılıçdaroğlu, sık sık ‘değişim’ olması gerektiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, yeniden megakentin başında görmek istediğini açık açık dile getirdi.

‘Çok başarılı’

Halk TV’den Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, hem Ankara hem de İstanbul’daki belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu, ulusal ve yerel sorunlarda iktidardan çok daha fazla çözüm ürettiklerini savundu.

İmamoğlu’nun genel başkanlık hayallerini de halının altına süpüren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Kazanacaklarına inanıyorum”

CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu,) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.

Yeniden ittifak olur mu?

CHP Lideri, muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de iş birliği yapıp yapmayacakları konusundaki görüşünü de bildirdi.

Parti isimleri üzerinden değil, genel bir değerlendirme yapmayı tercih edeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri iş birliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.