Site Rengi

HABER ÖZETİ
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İşçilerden İBB binası önünde protesto! “Verilen sözler tutulmadı!.” (video haber)

İşçilerden İBB binası önünde protesto! “Verilen sözler tutulmadı!.” (video haber)
15.08.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinden Ağaç A.Ş. çalışanları, verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek Saraçhane’de bulunan İBB binası önünde eylem gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ağaç A.Ş. çalışanları asgari ücret seviyesinde kalan maaşlarına zam istemek için Saraçhane’de bulunan İBB binasının karşısında bulunan parkta eylem gerçekleştirdi. 2 buçuk yıl önce sözleşmeli olarak işe alınan ve 6 ay sonra sözleşmelerinin bitmesi ardından süresiz sözleşme kategorisine alındıklarını iddia eden işçiler geldikleri parkta halay çekerek slogan attı.

BOĞAZİÇİ A.Ş VE İSTAÇ A.Ş ÇALIŞANLARININ 25 BİN LİRA ALDIĞI İDDİASI

Aynı dönemde işe alınan, yine İBB iştirak şirketlerinden Boğaziçi A.Ş. ve İstaç A.Ş. çalışanlarının 25 bin lirayı bulan maaşları ve imzalanan sözleşme uyarınca sosyal haklarını tam aldıklarını söyleyen Ağaç A.Ş. işçileri asgari ücret aldıklarını iddia etti.

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ İTİLİP KAKILANI, ÜVEY EVLADI, ÖTEKİSİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

İşçiler adına açıklama yapan Erkan Urel, “Biz, Ağaç A.Ş. işçilerinin bu yöndeki haklı talepleri karşılanmadığı gibi ne Ağaç A.Ş. ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimince, hak kayıplarımız görüşülmek bile istenmemektedir. Ağaç A.Ş. işçileri olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının itilip kakılanı, üvey evladı, ötekisi olmak istemiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı diğer işçi kardeşlerimizle eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Çünkü aynı ülkede, aynı ekonomik koşullar altında yaşıyoruz. Ağaç A.Ş. işçilerine karşı ayrımcılığa artık yeter, diyoruz. Aldığımız her yüzdelik zammın bir süre sonra asgari ücret olmasını, açlık sınırı altında kalmasını kabul etmediğimiz için Saraçhane’ye geldik” dedi.

“11 BİN 402 TÜRK LİRASI TUTARINDAKİ ASGARİ ÜCRET KÖLELİĞİNDE YOK OLMAYA ARTIK YETER DEMEK İÇİN SARAÇHANE’YE GELDİK”

Asgari ücret maaş ile geçinemediklerini söyleyen Sözcü Erkan Urel, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en ağır işini yaparken en düşük ücreti almaya, açlık sınırının bile altında olan 11 bin 402 Türk Lirası tutarındaki asgari ücret köleliğinde yok olmaya artık yeter demek için Saraçhane’ye geldik. Bir simidin 10 Türk Lirası olduğu İstanbul’da, Ağaç A.Ş. işçileri olarak, aileleriyle, çocuklarıyla, ev kirasıyla, okul masrafıyla günlük 380 Lira ile geçinmeye çalışırken yoksul ve yoksun bırakılmanın ağır yükü altında, ölümlerden ölüm beğenerek tek tek yitip gitmeye hep birlikte artık yeter demek için Saraçhane’ye geldik. Ağaç A.Ş. işçileri, işveren ile sarı sendikaların anlaşarak sendikal yetki süreçlerini yargıya havale etmesine, sonra da danışıklı dönüşlü bitirilmeyen yargı süreçlerinin arkasına saklanarak yıllar boyunca işçileri asgari ücret sarmalına mahkûm etmelerine tahammülü kalmadığı için Saraçhane’deyiz” şeklinde konuştu.

İşçilerin basın açıklamasının ardından Saraçhane Parkı’nda beklemeye devam edecekleri öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.