Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail’in 10’dan fazla ülkedeki casusluk faaliyetleri deşifre oldu..
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İMAMOĞLU’NUN TOPLANMA ALANI YALANINA AFAD’DAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!..

İMAMOĞLU’NUN TOPLANMA ALANI YALANINA AFAD’DAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!..
30.09.2019
A+
A-

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun toplanma alanı yalanına cevap verdi. Güllüoğlu, “2 bin 864 toplanma alanı var” dedi..

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun 77 tane kaldı dediği toplanma alanlarıyla ilgili açıklama yaptı. Güllüoğlu, “Toplanma alanı 2 bin 864 alan belirlenmiş durumda, 7 bin okul ve bahçesi var. Barınma alanı olarak ise farklı büyüklerle 130 civarında alanımız var” dedi.

İstanbul’daki 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentteki toplanma alanları tartışılırken AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu “İstanbul’da 2 bin 864 toplanma alanı var. Toplanma alanları park ve bahçelerden oluşuyor. Barınma alanları 130 tane ve bunlar daha geniş alanlar” ifadelerini kullandı.

Habertürk’te Kübra Par‘ın sorularını yanıtlayan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “1999 depreminden sonra 470 toplanma alanı belirlenmiş ancak 77 tane kalmış. Bunların çoğu da yetersiz” sözlerine “Toplanma alanı 2 bin 864 alan belirlenmiş durumda, 7 bin okul ve bahçesi var. Barınma alanı olarak isefarklı büyüklerle 130 civarında alanımız var” diyerek yanıt verdi.

“Toplanma alanlarını yerel yönetimler belirliyor”

Canlı yayında deprem dair hazırlıklara da değinenAFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu sözlerine söyle sürdürdü:

“Toplanma alanı nedir barınma alanı nedir? 1999’da toplanma ve barınma alanı 470 küsur yer belirlenmiş. İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri belirliyor. Bu alanlar değişmez alan değil. Belediye burayı ilana açabilir ama başka yerde yapar. Son yıllarda bütün ilçe belediyelerine yazılar yazdık, tüm Türkiye’ye yazdık. Topluma ilan ettik. Bunlar ‘gizli bilgi’ diye dolaşıyordu. Niye gizli bilgi olsun. Toplanma alanlarını yerel yönetimler belirliyor. Toplanma alanı ne işe yarayacak? Buralar barınma alanı değil, buluşma alanı olan yerler. Burada çok geniş barınma alanları planlıyoruz.

“Mesela Beykoz çayırı barınma alanı”

Barınma alanları Beykoz Çayırı mesela. Stadyum yanı, İspark yanı, büyük park yanı, mahallelerde inşaat yapılmamış olan boş geniş alanlar. Üniversite arazileri. Millet bahçeleri. Bunlar geniş alanlar ve eğer barınma ihtiyacı olursa, vatandaşlarımız binaya girmek istemiyorum derse onlar için planladığımız alanlar.

“İstanbul’un yoğun nüfusu ve binasıyla bir sorunu var”

Biz diyoruz ki, ey ilçe belediyeleri bu alanların standartlarını değiştirin. Bazen elinde arsa oluyor, oraya belediye tesisi planlıyor. Hayır burada ihtiyaç var diyoruz. Bazı ilçelerimiz bina yoğunluğu çok fazla. İstanbul’un yoğun nüfusu ve binasıyla bir sorunu var. Kentsel dönüşüm çalışmaları o yüzden. Bu şehrin sorunları var. Afetler önemli ve hayat memat kurumları olduğu için bundan etkileniyor. Nasıl sosyolojik sorunlar, trafik, ekonomik problemler oluşuyorsa bunların kriz anında etkisi daha büyük oluyor. 100 yıl boyunca İstanbul’da yaşanan birçok sorun var. Afetler konusu da bunda yüzleşilen bir alan. Nitekim haberleşme konusu. Niye böyle bir sorun ortaya çıktı. İnsanlar birbirini aramaya çalıştı ve bu teknoloji bunu kaldıramadı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.