Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ADIYAMAN’DA YARGI SKANDALI!. SANIKLAR SERBEST BIRAKILDI, MAĞDURLAR CEZA ALDI!.

ADIYAMAN’DA YARGI SKANDALI!. SANIKLAR SERBEST BIRAKILDI, MAĞDURLAR CEZA ALDI!.
03.10.2019
A+
A-

Adıyaman Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri Samet İbrahimoğlu ve Funda Erdoğan Akşahin yargı skandalına imza attı.. Mağdurların sanık sandalyesine oturtulduğu davada, hakim Samet İbrahimoğlu’nun tanıkların sözünü keserek azarlaması şoke etti. Tarafsızlığın ve güvenirliğini yitirildiği görülen bu tavırlar üzerine mağdurların reddi hakim talebi ise reddedildi. Mahkemenin tayin nedeniyle değişen hakimi Funda Erdoğan Akşahin ise saldırganlara ödül gibi bir karar vererek mağdurları cezalandırdı. Hakim Akşahin’in karara itiraz eden mağdura “İyi halden indirim verdim, fazla konuşursan kaldırırım” tehdidinde bulunması ise şoke etti..

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Ali Alpay isimli vatandaşın arazisine tecavüzde bulunan, vatandaşın uyarmasına rağmen traktörü hızla üzerlerine süren ve ardından 10 kişilik işçi grubuyla Ali Alpay’a linç girişimine dönüşen olayda mahkeme şok eden bir karar verdi.

Başkasının arsasına tecavüz eden Kadir Alpay, oğulları Fatih Alpay, Ramazan Alpay ile damadı Bayram Bilik ve oğulları haksız yere kullandıkları arsanın sahibi Ali Alpay’a da saldırdılar.

Saldırganlar değil mağdurlar yargılandı

Olayın vahim tarafı ise mahkeme sürecinde yaşandı. Saldırganların mağdur sıfatıyla yargılandığı davada, arazisinin tecavüz edilmesini engellemek istediği için linç girişimine uğrayan Ali Alpay ile saldırganların linç girişimini engellemek için havaya ateş eden üniversite öğrencisi oğlu Hasan Alpay sanık sandalyesine oturtuldu.
Saldırganların bir çoğu ise, “kavgayı ayırıyor” bahanesiyle davaya eklenmedi.

2 hakim değiştirilen davada her iki hakimin de taraflı tutum sergilemesi şaşırttı. Davanın önceki hakimi Samet İbrahimoğlu‘nun mağdurlara ve mağdurun tanıklarına gösterdiği tavır şoke etti.

Hakimden tanıklara şok sözler: Senden ne anlatmanı istediler! Ben onların ciğerini bilirim ciğerini!

Mahkeme hakimi Samet İbrahimoğlu‘nun olayın planlı bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden tanığa “Senden ne anlatmanı istediler, başka ne söylemeni istediler“, bir diğer tanığa ise “Kredini doldurdun, yeter artık“, başka bir tanığın ise sözlerini keserek “Yalan söylemeyi bırak” sözleriyle taraflı bir tutum sergiledi. İbrahimoğlu’nun bir başka dosyada ise bir tanığa “Sen çık dışarı! Ben onların ciğerini bilirim ciğerini!” sözlerini sarfetttiği iddia edildi.

Reddi hakim talebi reddedildi

Delilleri ve tanıkları dikkate almayan İbrahimoğlu’nun bu tavrını gören mağdurlar, reddi hakim talebinde bulundu.
Sözkonusu tavırlara karşılık “hakimin reddi koşul ve sebepleri bulunmadığı” hükmü veren Hakim Yasemin Gönen tarafından reddedilmesi şaşkınlığa neden oldu.

Mahkeme hakimleri delilleri ve tanıkları dikkate almadı

Tayin nedeniyle değişen mahkeme hakimi Funda Erdoğan Akşahin ise delillerin ve tanıkların ifadelerini dikkate almayarak aynı tutumu sürdürmesi dikkat çekti.

Bilirkişi “arazi tecavüzlü” dedi, hakim görmezden geldi

Mahkemenin bilirkişi raporunu da dikkate almadığı ortaya çıktı. Bilirkişi Raporunda “Ali Alpay ve müştereklerine ait olan arazinin 20 metrekaresine tecavüz var” tespitine rağmen hakim Funda Erdoğan Akşahin bu raporu dikkate almadı.

Cezayı mağdurlara kesti

Hiçbir delili ve tanığı dikkate almayan hakim, sanık sandalyesine oturttukları mağdurlara ceza yağdırdı.

Arazisi tecavüz edilen ve planlı bir linç girişimine uğrayan mağdurlar hakkında karar veren hakim Funda Erdoğan Akşahin, “meşru müdafaa” hakkını dahi gözetmeyerek üniversite öğrencisi olan oğul Hasan Alpay’a “tüfekle saldırdı” iddiasıyla hapis cezası verdi. Ali Alpay için ise verdiği 4 aylık hapis cezasını 1 aya indirerek hükmün geri bırakılması kararı verildi.

“İtiraz etme, iyi halden indirim verdim, onu da kaldırırım” tehdidi

Davayı karara bağlayan Hakim Akşahin’in Ali Alpay’ın itiraz etmesine “İyi halden indirim verdim, bak daha fazla konuşursan onu da kaldırırım” sözleriyle vazgeçirme çabası şoka sebeb oldu.

Meşru müdafaa” hakkını dahi gözetmeden en üst perdeden hapis kararı veren hakim Funda Erdoğan Akşahin bu tavırları “hakimlik etik kuralları“na aykırılık olarak yorumlandı.

Bakanlığın ve HSK’nın harekete geçmesi bekleniyor

Hakimlerin bu hukukdışı tavır ve kararlarının ardından Adalet Bakanlığı ve Hakim ve Savcılar Kurulu‘nun (HSK) harekete geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.