Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.
FETÖ’cü Boydaklardan alınan Bellona 8 milyara satıldı!.
İyice zıvanadan çıkan itperestler AYM’yi basmaya kalkıştı!.
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ” anketi!.
Bankamatik Arif gözaltına alındı!.
Öcalan’a af gelecek mi?.
Pakistan-Hindistan savaşı patlak verdi!. 3. Dünya Savaşı kapıda!.
Trendyol 700 milyon dolara UBER’e satıldı!.
Tüm şarkılarını 700 milyon TL’ye İsrail destekçisi Yahudilere sattı!.
Petrolün varil fiyatı 90 dolardan 56 dolara düştü bizde halâ zam yapılıyor!.
Daha kendi işini yönetemeyen adama ülke ekonomisini teslim ettik!.
Pınar Gültekin’i öldürüp yakan cani cinayeti canavarca hisle işlememiş!.
Hayrünisa Gül’den Dilek İmamoğlu’na geçmiş olsun telefonu..
Allollü araç kullananlara hapis cezası yolda!.
TÜİK’in açıkladığı trajikomik enflasyon rakamları yine gündem oldu!.
Türkiye Netenyahu’ya hava sahamızı kullanması için izin vermedi!.
Gözler TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarında!.
Zafer Partili yöneticiden Sırrı Süreyya Önder hakkında çirkin sözler!.
Özgür Özel’e saldıran katilin çocuklarını nasıl katlettiği ortaya çıktı!.
Özgür Özel’in ailesine tehdit mesajları!.
Özgür Özel’e vuran saldırganın ifadesi ortaya çıktı..
Özgür Özel’e saldıran kişinin kan donduran sabıkası!.
Yeniden Refah Partisi’nden ittifak açıklaması..
KAAN ABD ve Rusya’nın hava üstünlüğü ünvanını ellerinden aldı..
İYİ Partili Mehmet Arslan gelen tepkiler sonrası çark etti!.
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!.
Altındaki hızlı yükseliş durdu..
Marmara’da art arda korkutan depremler!.
Deprem Arjantin’i 7,4 ile vurdu ama tek bir bina bile hasar almadı!.
Garanti Bankası’ndan hesaplara ulaşılamama açıklaması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Adalet Bakanı Tunç’tan CHP Kurultayına yönelip soruşturma hakkında açıklama!.

Adalet Bakanı Tunç’tan CHP Kurultayına yönelip soruşturma hakkında açıklama!.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP kurultayına “şaibe” iddiasıyla başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Soruşturmada dile getirilen iddiaların Siyasi Partiler Kanunu’na göre suç teşkil ettiğini söyledi. Söz konusu iddiaların CHP üyeleri tarafından da dile getirildiğine dikkat çeken Bakan Tunç, somut delil elde edilmesi halinde soruşturmanın derinleşebileceğini söyledi..

Bakan Tunç, bir televizyon programının canlı yayınına konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu..

Adalet Bakanı Tunç’un sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle:

EYLEM TOK VE OĞLU İÇİN İADE KARARI

Yurt dışına çıktıkları anlaşıldıktan sonra hemen önce Mısır’a gitmişlerdi, ordan ABD’ye geçtikleri anlaşıldı. Biz hemen iade talebimizi ilettik. Ve orada gözaltı ve yakalama gerçekleşti. Ardından iade yargılaması süreci başladı.

Dün akşam itibariyle iade kararı verildi. Bu karar temyize tabii bir karar. İtiraz edebilirler. Kesinleştikten sonra ABD Dışişleri Bakanlığı’na gönderilir karar… Ve bakanlık da kesinleştiğinde iadelerini gerçekleştirmiş olur. Bu süreci başından beri yakından takip ettik.

Hemen kaza sonrası olay yerini terk etmek, toplum vicdanında olumsuz bir durum söz konusu… Adli soruşturma hızlı bir şekilde devam etti. ABD’deki iade yargılaması uzun sürdü. Hemen karar veremedi davaya bakan hakim.

CHP KURULTAYINA SORUŞTURMA

CHP’nin kurultayıyla ilgili olarak, kurultay sonrasında bir takım iddialar ortaya atıldı.İddiaları ortaya atanlar CHP mensuplarıydı.Bursa’da bir başvuru söz konusu olunca, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı Ankara’ya gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu soruşturmayı ocak ayında başlattı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programındaki ifadelerinden sonra soruşturma tamamen gündeme oturmuş oldu. Sayın Hamzaçebi’nin de bir beyanatı oldu.

Şaibe tartışmalarıyla ilgili mevcut yönetimin susmasını eleştirdiler. Bir cevap verilmesi gerektiğini söylediler.

“SOMUT DELİL VARSA SORUŞTURMA DEVAM EDER”

Sadece Kılıçdaroğlu ile Hamzaçebi değil, birçok partili şaibe söylentilerini dile getirdiler.

Bu iddialar Siyasi Partiler Kanunu’nun 112’nci maddesine baktığımız zaman, bu tür davranışların suç teşkil edeceğini gösteren mevzuatımız var. Bu mevzuat karşısında, bu iddialar da sürekli yayınlaştığında, partililer tarafından bir takım iddialar ortaya atıldığında, başsavcılığın bu iddiaları değerlendirmesi gerekir.

Somut delil elde edilirse, bu noktada soruşturma devam eder ve yargı kararını verir.

112’NCİ MADDE NEYİ KAPSIYOR?

Siyasi Partiler Kanunu’nun 112’nci maddesi oylamaya hile karıştırılmasıyla ilgili bir madde… 112’nci madde, ön seçimler ile siyasi parti kongreleri için yapılan oylamalarla her çeşit parti görevlileri ve yedeklerinin seçimi için yapılan oylamalara ve bu oylamalarının sayımına hile karıştıranların 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılacağına yönelik hükmüne amir.

Bu suçu işleyenlerle ilgili somut delil tespit edilirse bu bir ceza soruşturmasıdır. Parti kongresiyle ilgili süreç, kongre iptalinin gerekip gerekmediğine dair ayrı bir yargılama gerektirir.

İMAMOĞLU’NA YÖNELİK SORUŞTURMALAR

Yargıya yönelik maalesef yakışıksız sözler… “Yargı sopası” dedi dün Sayın Özel. Tehdide varan sözler ifade ediliyor. Bu doğru değil. Onlar yargı tacizi diyor, aslında yargıya taciz var. Bu soruşturmalar neticesinde bir suç var mı, yargı ne karar verecek, buna tarafsız yargı karar verecek.

İBB Başkanı hakkında devam eden birkaç soruşturma ve dava var. Bu davalarla ilgili yargı süreçlerini etkilemeye yönelik tehditkar ifadeler kullanırsanız bu doğru olmaz. “Seyyar giyotin” gibi yakışıksız bir ifadenin cumhuriyet başsavcısına karşı kullanıldığında orada yargının susmasını bekleyemezsiniz. Bu ifadeler sorunlu.

YSK üyelerine yönelik “ahmak” dediğine yönelik iddia… İstinaf süreci devam ediyor. Uzun süre dezenformasyon yaptılar. Davaya bakan hakim sürgün edildi dediler. Halbu ki; o davada tayini çıkan hakimle ilgili reddi hakim talebinde bulundular. Böyle bir dezenformasyon içerisine girdiler.

Bırakalım yargı kendi işini yapsın. Yargı en doğru sonuca ulaşacaktır.

CHP’Lİ BELEDİYELERE OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma söz konusu. Bazı belediye başkan yardımcıları ile belediye meclis üyelerinin terör örgütleri mensuplarıyla irtibatlarının olduğuyla ilgili iddialar söz konusu. Bu soruşturmaları farklı şekilde nitelendirmek, siyasi operasyonmuş gibi sunmak doğru değil..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.