Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
Haydut Trump şimdi de gözünü Küba’nın yeraltı kaynaklarına dikti!.
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.

Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.

Beykoz’da ölümlü trafik kazasına karışan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Zehra Kınık’ın yargılandığı davada, hayatını kaybeden Batın Barlasçeki’nin babasının ardından kazadan yaralı kurtulan Yavuz Selim Öztürk de şikayetinden vazgeçti!.

Kızılay’ın eski başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir’in karıştığı ölümlü kazaya ilişkin davada, yeni bir gelişme yaşandı.

Beykoz’da 9 Temmuz 2024’te meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Batın Barlasçeki’nin bulunduğu motosikletin sürücüsü ve müşteki sanık olarak yargılanıp “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapisle cezalandırılan Yavuz Selim Öztürk, davaya bakan Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sundu.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Öztürk, dilekçede, “Sanık Fatma Zehra Kınık Demir hakkındaki şikayetimden vazgeçiyorum. Maddi ve manevi tüm zararım giderilmiştir. Sanıktan maddi veya manevi herhangi bir tazminat talebim yoktur.” ifadelerini kullandı.

OĞLUNU KAYBEDEN BABA DA ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ise maktul Barlasçeki’nin babası Serdal Barlasçeki de dilekçe sunarak, sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini belirtmişti.

Baba Barlasçeki dilekçede, “Sanık Fatıma Zehra Kınık Demir hakkında tarafımca yapılmış olan şikayetimden vazgeçiyorum. Sanık hakkında herhangi bir maddi veya manevi tazminat talebim yoktur. İstinaf yoluna da başvurmayacağım, bu hakkımdan feragat ettiğimi beyan ediyorum.” ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan maktul çocuğun annesinin şikayetinin ise devam ettiği öğrenildi.

DAVA İDDİANAMESİNDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 9 Temmuz 2024’te şüpheli Fatıma Zehra Kınık Demir’in kullandığı 34 FKJ 390 plakalı aracıyla Kavacık Mahallesi Baki Sokak’tan FSM Caddesi’ne çıktığı esnada, Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı 34 HUT 980 plakalı motosikletle çarpıştığı, devrilen motosikletin yerde sürüklenip kaldırımda yürüyen müşteki Muammer Kızıl’a vurduğu belirtilmişti.

İddianamede, kazada motosiklet sürücüsünün arkasında yolcu olarak bulunan Batın Barlasçeki’nin de savrularak beton bariyerlere çarptığı, Yavuz Selim Öztürk, Muammer Kızıl ve Barlasçeki’nin yaralı olarak hastaneye kaldırıldıkları kaydedilmişti.

Barlasçeki’nin hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği, Kızıl ve Öztürk’ün ise yaralandıkları belirtilen iddianamede, kolluk görevlilerince düzenlenen trafik kaza tespit tutanağına göre şüpheli Fatıma Zehra Kınık Demir’in kusurlu olduğunun tespit edildiği bildirilmişti.

Ölü muayene ve otopsi tutanağına göre, Barlasçeki’nin ölümünün genel beden travması sonucu meydana geldiğine dikkati çekilen iddianamede, şüpheli Demir’in ifadesinde “üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği, olayda kusurlu olmadığını beyan ettiği” aktarılmıştı.

İddianamede, şüphelinin olay tarihinde idaresinde bulunan aracıyla Öztürk’ün motosikletine çarpıp, taksirli eylemi sonucu Batın Barlasçeki’nin ölümüne, Muammer Kızıl ile Yavuz Selim Öztürk’ün de yaralanmasına sebebiyet verdiği belirtilerek, Fatıma Zehra Kınık Demir’in “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından, savcılık müştekilerden 18 yaşından küçük Öztürk’ün de olayda sorumluluğu olduğunu tespit ederek, hakkında ek iddianame düzenlemişti.

Mahkeme, Yavuz Selim Öztürk hakkındaki ek iddianameyi, ana dava dosyasıyla birleştirmişti.

MAHKEMENİN KARARI

Davaya bakan Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi 26 Mayıs’ta açıkladığı kararında, sanık Demir’i “taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 4 yıl 2 ay hapse çarptırmıştı.

Heyet, sanığın trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılığı ve işlediği taksirle öldürme suçu kapsamındaki kusur durumunu da dikkate alarak, sürücü belgesinin 2 yıl süreyle geri alınmasına karar vermişti.

Mahkeme heyeti, sanığa verilen hapis cezasının miktarı itibarıyla cezanın ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanmasına yer olmadığına hükmederek, sanık hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin de devamını kararlaştırmıştı.

Heyet, müşteki sanık Öztürk’ü ise “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.