Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
CHP’li A.M. Başarır’dan gazeteci Zihni Çakıra alçakça hakaret!.
Merkez Bankası faizi sabit tuttu..
CHP’li Ataşehir Belediyesindeki skandalın ayrıntıları ortaya çıktı!. Başkan Pound Seviyormuş!.
CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.

Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu hakkında hazırlanan yolsuzluk ve hırsızlık iddianamesi kabul edildi!.

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Mahkeme, duruşma tarihini önümüzdeki hafta açıklayacak.

CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yöneltilen tüm suçlamalara mahkeme sürecinde yanıt vereceklerini belirtti. Aydın, iddianamenin kabul edilmesiyle dosyanın esas numarası aldığını ve dava sonucunda sanıkların suçsuzluğunun ortaya çıkacağına inandıklarını vurguladı.

10 BİN KİŞİDEN KONUT İÇİN PARA TOPLANDI..

İzmir’de yaklaşık 10 bin kişiden toplanan paralarla yapılması planlanan konut projelerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında hazırlanan iddianamede 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

VATANDAŞLAR KONUTLARINI ALAMADI

Vatandaşların belediyeye olan güveniyle katıldıkları konut kooperatifleri, yıllar içinde herhangi bir ilerleme göstermezken, projelere dair umutlar da suya düştü. Mağdurlar, CHP Genel Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmaya çalıştıysa da karşılık alamadıklarını belirtti.

TUNÇ SOYER DAHİL 11 KİŞİ TUTUKLANDI..

Süreçte, belediyenin iştiraki İZBETON A.Ş.’de yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan operasyonlar sonucu, Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bu kapsamda yeni bir iddianame hazırlayarak, kooperatif projelerindeki usulsüzlüklere dikkat çekti.

449 MAĞDUR VE 7 ŞİKAYETÇİ

İddianamede; Örnekköy, Gaziemir ve Karabağlar’daki çeşitli etaplarda kat karşılığı inşaat işlerinde usulsüzlük yapıldığı, 449 mağdur ve 7 şikayetçi bulunduğu belirtildi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON A.Ş. ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlandı.

TUNÇ SOYER İÇİN 45 HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Soyer, Aslanoğlu ve diğer sanıkların, kamu kurum ve kuruluşlarını kullanarak “nitelikli dolandırıcılık” yaptıkları iddia ediliyor. Sanıklar hakkında 3 ila 45 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

İZMİR’DE EYLEM, DEPREM BÖLGESİNDE HUZUR

Olay sonrası mağdur vatandaşlar, sık sık eylem düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışırken, İzmir’de yaşanan bu durum, CHP’nin deprem bölgesindeki konut vaatlerine dair kamuoyunda soru işaretleri oluşturdu.

Bu süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde 2 yılda 250 bin konutu teslim ettiği hatırlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.