Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başsavcılıktan bahis operasyonu açıklaması..
Kahpe İsrail’den Gazze için yeni saldırı tehdidi!.
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
İstanbul’da musluklardan çamur akıyor!.
Bulgaristan’ı 2-0 yenerek Play-Off’u garantiledik..
Şehidin tabutu başında utanmadan kahkahalar atan AK Partili isimden pişkin savunma!.
Yunanistan Türkiye’ye karşı İsrail silahları ile donatılıyor..
Barış Yarkadaş CHP’deki rüşvet çarkını deşifre etti!.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor!.
Bitcoin mum gibi eriyor!.
Mansur şu iki kazık için belediye bütçesinden tam 2 milyar harcadı!.
Tam da Kadir Mısrığlu’nun dediği gibi “En Müslüman Benim” yarışına başladılar!.
Suça Sürüklenen Çocuklar düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı!.
Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli..
20 askerimizin şehit olduğu askeri uçağın enkazı görüntülendi..
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in odasına girip çiş ve kakalarını yaptılar!.
Akaryakıta yine zam!.
Vergi borcu faizlerine indirim yapıldı..
Düşen askeri kargo uçağı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde…
ABD Gazze’ye askeri üs mü kuruyor…
70’den fazla futbolcu İsrail’in men edilmesi için UEFA Başkanına çağrı yaptı..
Ekrem’in ayağına gidip talimatı aldıktan sonra açıklama yaptı!.
Cumhur İttifakı zirvesi 18:00’da başlıyor..
20 askerin şehit olduğu askeri uçağın karakutusu bulundu..
Bakan yardımcısının teyzesi gümrük mallarını çalıp satmaktan tutuklandı!.
Türkiye’nin en ünlü iş insanlarını rüşvete bağladığı ortaya çıktı!.
Şehit olan 20 askerimizin isimleri belli oldu..
İBB’deki yolsuzluk ve rüşvet skandalında istenen cezalar belli oldu..
Düşen askeri kargo uçağımın enkazına ulaşıldı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sumud filosuna saldırı alarmı!.

Sumud filosuna saldırı alarmı!.

Gazze’ye yaklaşan Sumud Filosu yüksek riskli bölgeye girdi. Gemide saldırı alarmı verilirken, aktivistler güvertede toplandı. İsrail’e ait yaklaşık 20 savaş gemisinin Küresel Sumud Filosu’na 7 ila 20 mil uzakta olduğu belirtilirken küresel Sumud Filosu’nda yer alan Aktivist Dilek Tekocak “Üzerimizde çok sayıda dron var” dedi..

İsrail‘e ait yaklaşık 12 savaş gemisinin Küresel Sumud Filosu’na 7 ila 20 mil uzakta olduğu ve filodakilerin muhtemel bir müdahaleye hazırlık amacıyla yüksek alarm durumuna geçtiği bildirildi.

Gazze‘ye yönelik İsrail ablukasını kırmak için Gazze‘ye yaklaşan Sumud Filosu yüksek riskli bölgeye girerken; kritik bir gelişme yaşandı..

İSRAİL SAVAŞ GEMİLERİ HAREKETE GEÇTİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı kırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu ilerleyişine devam ederken, İsrail filoyu engellemek için harekete geçti. İsrail’e ait yaklaşık 20 savaş gemisinin Küresel Sumud Filosu’na 7 ila 20 mil uzakta olduğu açıklandı.

YÜKSEL ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Ayrıca filodakilerin muhtemel bir müdahaleye hazırlık amacıyla yüksek alarm durumuna geçtiği bildirildi. Filodaki aktivistler, 1 saat içinde İsrail müdahalesi beklediklerini aktardı. Aktivistler, müdahaleye hazırlık olarak can yeleklerini giyerek bulundukları gemilerin güvertelerinde toplandı. Aktivistler, İsrail müdahalesinde şiddet kullanmayacaklarını ifade etti.

Küresel Sumud Filosu Komite Üyesi Thiago Avila, “Misyonumuzun belirleyici bir anına yaklaşıyoruz. Şu anda, İsrail’in askeri ablukasına yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölgede çok fazla gemi olduğunu aktaran Avila, bu durumun İsrail’in filoyu durdurma planlarıyla örtüştüğünü belirtti.

“1 SAAT İÇİNDE MÜDAHALE BEKLİYORUZ”

Filo adına yapılan açıklamada da acil durum ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, “Acil durum ilan ettik. sinyaller kesiliyor. 1 saat içinde müdahale bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Gazze'ye yaklaşan Sumud Filosu'nda saldırı alarmı: 12 İsrail gemisi 10 mil yakınımıza kadar geldi

TÜRK AKTİVİST: KORKUMUZ YOK

Küresel Sumud Filosu’nda yer alan Aktivist Dilek Tekocak da CNN Türk’e yaptığı açıklamada, Gazze Filosu’nun alarm durumuna geçtiğini söyledi.

“Önümüzdeki 10 dakikalık mesafede 12 tane gemi olduğu söylendi” diyen Ocak, “Sabaha karşı taciz edilmiştik. Üzerimizde çok sayıda dron var. Bir müdahale olmasına karşı Sumud Filosu’nun tamamı alarm durumundayız. Şu an hiçbirimizde korku yok. Teyakkuz halindeyiz. Silahsızız, sivil bir inisiyatifiz. Herhangi bir müdahale olursa bir mukavemet göstermeyeceğiz, pasif direniş göstereceğiz.

Gazze'ye yaklaşan Sumud Filosu'nda saldırı alarmı: 12 İsrail gemisi 10 mil yakınımıza kadar geldi

Şu an güvertelerde can yeleklerimiz üzerimizde bekliyoruz. Bize bir müdahale olursa tüm insanları şehirlerindeki en büyük meydanlara, İstanbul’daki vatandaşları ise ABD konsolosluğunun önünde toplanmaya davet ediyorum. Dünyanın her yerindeki vicdanlı insanların da bir Sumud Filosu yolcusu olduğunu biliyoruz. O yüzden filoya bir müdahale olursa Gazze’yi ve Sumud’u gündemde tutmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MSB 11 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Öte yandan gün içerisinde filodan Türkiye’ye “tahliye” çağrısı geldi. Çağrı ile birlikte Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Sumud Filosu’ndan 3’ü Türk 11 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

ABLUKAYI KIRMAK İÇİN İLERLİYORLAR

44 farklı ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, doktor, avukat, gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve aktivistlerden oluşan Küresel Sumud Filosu, günlerdir Gazze’ye doğru yol alıyor. Filoda özellikle tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere çok miktarda insani yardım bulunuyor.

İsrail’in bir saldırısı olmaması halinde yarın sabah Gazze’ye ulaşması öngörülen filo, bugüne kadar Gazze’ye doğru toplu şekilde çıkan en büyük filo olma özelliğini taşıyor.

Arapça “kararlılık” veya “sarsılmaz azim” anlamlarına gelen Sumud, 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın ardından Filistin halkı arasında baskı ve direnişi anlatan bir kavrama dönüştü.

Gazze'ye yaklaşan Sumud Filosu'nda saldırı alarmı: 12 İsrail gemisi 10 mil yakınımıza kadar geldi

Sumud kavramı, Filistinlilerin topraklarında kalması, Filistin kimliğinin ve kültürünün canlı tutulması ile şiddet içermeyen sivil itaatsizlik gibi yollarla işgale direnip alternatif kurumlar inşa etmenin yollarının aranmasını ifade ediyor. Filistin’de zeytin ağacı ve köylü hamile kadın bu kavramı tasvir etmek için kullanılıyor..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.