Site Rengi

HABER ÖZETİ
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.

Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.

Pakistan ve Afganistan arasında iki ülke sınırı olarak kabul edilen Durand Hattı boyunca karşılıklı saldırılar devam ediyor.. Pakistan, saldırılarda Afgan tarafından 133 kişinin öldürüldüğünü ileri sürerken Afganistan ise operasyonlarda 55 Pakistan askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

Pakistan ve Afganistan arasında sınır hattındaki çatışmalar yeniden alevlendi.

Pakistan Enformasyon Bakanı ​​​​​​​Attaullah Tarar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonlarda Afgan tarafından 133 kişinin öldüğünü, 200’den fazla kişinin yaralandığını ileri sürdü.

Kabil, Paktia ve Kandahar’da bazı hedeflerin vurulduğunu belirten Tarar, ölü sayısının artabileceğine işaret etti.

Operasyonlarda 27 mevziinin imha edildiğini, 9 noktanın da ele geçirildiğini kaydeden Tarar, iki kolordu ve üç tugay karargahı dahil birçok mevzi ile 80’den fazla araç ve silah imha edildiğini duyurdu..

“ARTIK ARAMIZDA AÇIK SAVAŞ VAR”

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, yaptığı paylaşımda, “NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Afganistan’da barışın sağlanacağı ve Taliban’ın Afgan halkının çıkarlarına ve bölgedeki barışa odaklanacağı bekleniyordu. Ancak Taliban, Afganistan’ı Hindistan’ın kolonisi haline getirdi” ifadelerini kullandı.

Pakistan’ın durumu ‘normal tutmak’ için diplomasi yürüttüğünü aktaran Asıf, ‘sabırlarının tükendiğini’ belirterek, “Artık aramızda açık savaş var” ifadesine yer verdi..

AFGANİSTAN’DAN MİSİLLEME OPERASYONLARI

Tolo News’in haberine göre Afganistan yönetimi Sözcü Yardımcısı Hamdullah Fıtrat ise misilleme operasyonlarında 55 Pakistan askerinin öldüğünü, 23 askerin cesedinin ve çok sayıda silahın ele geçirildiğini iddia etti.

Fıtrat, Pakistan ordusuna ait bir karargah ve 19 kontrol noktasının ele geçirildiğini söyledi.

Afganistan yönetimi sözcüsü Zabihullah Mücahid, iki ülke sınırı olarak kabul edilen Durand Hattı boyunca Pakistan’a ait askeri tesislere yönelik kapsamlı operasyonların başlatıldığını bildirmişti.

Pakistan Enformasyon Bakanlığı da Afganistan’ın operasyonuna karşı Pakistan güvenlik güçlerinin derhal ve etkili şekilde karşılık verdiğini açıklamıştı.

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI: TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Konuya ilişkin paylaşım yapan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Pakistan ordusunun yanıtının ‘kapsamlı ve kararlı’ olduğunu belirterek, “Pakistan, barış ve toprak bütünlüğünden taviz vermeyecek. Barışımızı zayıflık sananlar güçlü bir karşılıkla karşılaşacak ve hiç kimse bu yanıtın dışında kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Pakistan devlet televizyonu PTV News’e göre Başbakan Şahbaz Şerif de yaptığı açıklamada Pakistan halkı ve silahlı kuvvetlerinin ülkenin güvenliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumaya her zaman hazır olduğunu belirtti.

“Güçlerimiz her türlü saldırgan emeli ezip geçecek tam kapasiteye sahiptir” ifadelerini kullanan Şerif, saldırılara gereken karşılığın verileceğini kaydetti.

KABİL’DE BÜYÜK ÇAPLI PATLAMALAR YAŞANDI

Afganistan’ın başkenti Kabil’de çok sayıda büyük çaplı patlama meydana geldiği belirtildi.

Afgan sosyal medyasında Pakistan’ın savaş uçaklarının bombardıman düzenlediği yönünde iddialar yer alırken İslamabad yönetiminden bu yönde resmi açıklama gelmedi.

Pakistan devlet televizyonu PTV News’in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ordunun Kabil, Kandahar ve Paktia’daki bazı askeri tesisleri imha ettiği öne sürüldü.

Güvenlik kaynakları Kandahar’daki hava saldırılarında bir cephane deposu ve lojistik üssün de yok edildiğini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.