Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.

Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İsrail benim liderliğim altında İran’ın terör rejimine ve onun vekillerine karşı mücadeleye devam edecektir” dedi.. Aynı paylaşımın devamında ise Netanyahu alçak bir iftira ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı..

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD-İran arasında Pakistan’da gerçekleştirilen müzakerelerin sonucu belirsizliğini korurken İran-İsrail ilişkilerine ilişkin açıklama yaptı.

Netanyahu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail benim liderliğim altında İran’ın terör rejimine ve onun vekillerine karşı mücadeleye devam edecektir” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I HEDEF ALAN ALÇAK PAYLAŞIM

Netanyahu paylaşımının devamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik alçakça bir yalanı ortaya attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt vatandaşlarını katlettiğini öne süren soykırımcı Netanyahu, “Erdoğan, bu (vekil) güçlere taviz veriyor ve kendi Kürt vatandaşlarını katlediyor.” diyen Netanyahu’nun paylaşımının altına binlerce tepki mesajı geldi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “İşlediği suçlar nedeniyle yaşadığımız çağın Hitler’i olarak nitelenen Netanyahu’nun kim olduğu ve sicili bellidir. Adı geçen hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu ve insanlığa karşı suçlardan ötürü tutuklama kararı çıkarılmıştır. Netanyahu yönetimi altındaki İsrail, soykırım iddialarıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Netanyahu’nun şu anki hedefinin devam eden barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmek olduğu aksi takdirde ülkesinde yargılanacağı ve muhtemelen hapis cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, şunlar kaydedildi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın İsrailli yetkililer tarafından düzeysiz, küstahça ve yalan dolu iddialarla hedef alınması, her platformda dile getirdiğimiz gerçeklerin yarattığı rahatsızlığın bir sonucudur. Türkiye, masum sivillerin yanında olmaya devam edecek ve Netanyahu’nun işlediği suçlardan dolayı hesap vermesi için çaba harcamayı sürdürecektir.

BURHANETTİN DURAN: NETANYAHU DOSTU KALMAMIŞ BİR SUÇLU

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından Netanyahu’nun paylaşımına tepki göstererek şunları söyledi:

Gazze’de soykırım gerçekleştiren ve bölgede yedi ülkeye saldıran Netanyahu, çaresizlik içinde Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almaya cüret etmektedir. Netanyahu, hakkında tutuklama kararları bulunan, dostu kalmamış bir suçludur. Siyasi varlığını sürdürme stratejisi olarak bölgeyi kaos ve çatışmaya sürüklemektedir. Herkes Netanyahu’nun ahlaki değerlere ve başkalarına ders verecek meşruiyete sahip olmadığını bilmektedir. İnsanlığa karşı işlediği suçlardan er ya da geç hesap verecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, daha adil, daha huzurlu ve daha güvenli bir dünya için zalimlere karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

VİDEO PAYLAŞTI

Binyamin Netanyahu, ilk paylaşımının ardından yayımladığı video mesajında İran ve Lübnan’a karşı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, “İran’a yönelik saldırılarımız henüz sona ermedi. Yapacak daha çok işimiz var.” ifadelerini kullanarak saldırı tehdidini sürdürdü.

Haziran 2025’te 12 gün boyunca düzenledikleri saldırılar öncesi İran’ın nükleer silah üretmeye çok yakın olduğu iddiasını yineleyen Netanyahu, geçen yıl ve 28 Şubat’ta düzenledikleri iki saldırı olmasaydı İran’ın “çoktan nükleer silaha sahip olacağını” iddia etti.

Netanyahu, sağlanan geçici ateşkes için talebin Tahran yönetiminden geldiğini ileri sürdü.

Lübnan’la başlatılacağı duyurulan doğrudan müzakerelere ilişkin Netanyahu,“Gösterdiğimiz güç sayesinde Lübnan, geçtiğimiz ay doğrudan barış görüşmelerine başlamak için birkaç kez girişimde bulundu.” dedi.

Netanyahu, doğrudan müzakereleri iki şartla onayladığını savunarak, bunların “Hizbullah’ın silahsızlandırılması ve nesiller boyu sürecek gerçek bir barış anlaşması” olduğunu ileri sürdü.

TÜRKİYE’NİN BARIŞ İÇİN DOKUDUĞU MEKİK NETANYAHU’YU RAHATSIZ ETTİ

28 Şubat’ta savaşın başlamasından bu yana Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla bu savaşın önlenebilmesi ve barışın tesis edilebilmesi için çaba ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Körfez ülkelerindeki mevkidaşlarıyla birlikte İran ve ABD tarafıyla da iletişim kurabilen nadir ülkelerden biri oldu.

Özellikle Türkiye-Pakistan-Mısır üçlüsünün girişimlerine öncülük eden Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konsorsiyum girişimleri dünya medyasına da yansıdı.

MİT, SÜREÇ BOYUNCA BARIŞ İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), çatışmaların ilk aşamasından itibaren devreye girerek taraflar arasında temas kurdu.

Hem ABD-İsrail bloğu hem de İran ile iletişim kurabilen nadir istihbarat teşkilatlarından biri olan Milli İstihbarat Teşkilatı, krizin tırmanmasını önlemek için kritik rol üstlendi.

Bu kapsamda, taraflar arasında iletişim kanallarının açık tutulması, yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi ve gerilimi düşürecek mesajların iletilmesi sağlandı.

MİT’in yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde; çatışmanın yayılmasının önlenmesi, ateşkes seçeneklerinin değerlendirilmesi ve diplomatik çözüm yollarının belirlenmesi için çok sayıda ülkeyle temas sağlandı. ABD, İran, Irak, Pakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile eş güdüm halinde görüşmeler gerçekleştirildi.

TAHLİYE VE İNSANİ YARDIM TALEPLERİNE DE CEVAP VERİLDİ

Öte yandan MİT, İran’daki mevcut kriz ortamının Türkiye’ye olası etkilerini de yakından takip etti. Bu kapsamda, İran içinde etnik temelli çatışmaların önlenmesi ve bölgesel istikrarsızlığın derinleşmemesi için çeşitli girişimlerde bulunuldu.

Ayrıca çatışma bölgelerinde bulunan sivillerin tahliyesi ve insani yardım taleplerine destek verildi.

Güvenlik boyutunda da önlemler artırıldı. Türkiye’de yaşanabilecek olası casusluk faaliyetlerine karşı ilgili birimler tarafından sıkı tedbirler alınırken, “Terörsüz Türkiye” sürecinin olumsuz etkilenmemesi adına da hassas bir çalışma yürütüldü..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.