Site Rengi

HABER ÖZETİ
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İMAMOĞLU MALİYETİ 1.5 MİLYAR DEMİŞTİ AMA TEVFİK GÖKSU’DAN YALANLAMA GELDİ!.

İMAMOĞLU MALİYETİ 1.5 MİLYAR DEMİŞTİ AMA TEVFİK GÖKSU’DAN YALANLAMA GELDİ!.
11.11.2019
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’nun Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi’nin iptal kararına tepki gösteren AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, ‘Sayın Başkan, projenin maliyeti ‘1 buçuk milyar TL’ dedi. Maliyeti 632 milyon TL’dir. Bu proje ağaçları kesilerek yapılacak bir alan değil, spor alanı üzerine ve yerin altına yapılıyor. Üstü de vatandaşa açık yeşil alan olacaktı. Ayrıca bu proje ileri biyolojik arıtma olarak Türkiye’de ilk Avrupa’nın da en büyüğü olacaktı.’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi kasım ayı ilk toplantısı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında Saraçhane’de gerçekleştirildi.
İmamoğlu, toplantıda AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun İleri Biyolojik Artıma Tesisi Projesi’nin iptaline ilişkin değerlendirmelerine yanıt verdi.
Projenin yerinin yanlış olduğu konusunda düşüncesinin devam ettiğini dile getiren İmamoğlu, şunları aktardı:
“Ben Sayın Bakan Yardımcısının ve birkaç kişinin motivasyonunu çözebilmiş değilim. Eyüp halkının Kağıthane halkının bizi alkışlayacağını görüyorum. Orada 77 bin metrekarelik ağaçlık alan var. Yanlış bilginiz var. O yeşil alanın tümü heba olacaktı. İGDAŞ binası yıkılacaktı. Yeni İGDAŞ binası yapılacaktı. Hem arazinin değeri, hem kapsadığı alan 1 buçuk katrilyonluk bir israfa sebep olacaktı. Yapmayacağız demiyoruz, yapacağız. İki tane yerimiz var, üç de olabilir.”
Temel atmama töreniyle ilgili eleştirilere de değinen İmamoğlu, “Ben tören yapmadım. Ders olsun diye pano astım. Halkı davet etmedim. Sadece resmi arkadaşlarımla oradayım. Tümüyle yanlış projedir.” ifadelerini kullandı.

“BU KENT ORMANINI KİM İMARA AÇMAK İSTİYOR DA SİZ DURDURDUNUZ”

Toplantıda konuşan AK Parti İBB Grup Başkanvekili Göksu, Silahtarağa İleri Biyolojik Artıma Tesisi Projesi’nin iptali ve Kemerburgaz Kent Ormanı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kemerburgaz Kent Ormanı ile ilgili reklam panolarında “yalan ve iftiraların” yer aldığını öne sürerek şunları söyledi:
“Siz kent ormanı ile ilgili biten bu çalışmayı elbette açma hakkına sahipsiniz. Bundan biz onur duyarız, çünkü biz yaptık. Fakat her şey alenen ortadayken ‘imara değil halka açıyoruz’ derseniz bir yalan ve iftira ile kampanyaya başlarsanız, başka yaptığınız bütün açılışların da ruhunu yok edersiniz. Açılış konuşmasında Sayın Başkan tepkileri de göz önüne alarak diyor ki; ‘Yaptık demedik ki’ ama ilanlarda diyorsunuz. 2018 yılında İBB’nin kendi kurumsalından buranın açıldığı duyurulmuş. Esas mesele açılışını yapmanız değil, halka yanlış bilgi vermeniz ve ceketin ilk düğmesini yanlış iliklemeniz. Soruyorum, ‘bu kent ormanını kim imara açmak istiyor da siz durdurdunuz?’ ‘İlanınızda acele ile açmamız lazım buraların imara açılmaması için’ diyorsunuz. Eğer bu konuda samimiyseniz, geçtiğimiz ay 295 bin metrekareyi yeşil alana aldık. Eğer samimiyseniz bunları yeniden görüşülmek üzere komisyona göndermezdiniz.”

“6 AYDIR ATACAĞINIZ BİR TEMEL OLMADI”

Göksu, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi’nin iptali için “Temel atmama töreni” düzenlenmesine de tepki gösterdi.
“İsrafı yok edeceğim” diyen birisinin iptal ettiği bir bir proje için tören yapmasını ciddiyetsizlik ve üzücü olarak niteleyen Göksu, “Temel atmama töreni, ‘Biz 6 aydır İBB yönetimindeyiz, bugüne kadar atacak herhangi bir temelimiz olmadığı için bari temel atmamayı icraat haline getirelim. Bunu da PR’a dönüştürelim’ anlamına geliyor. Öylesine bir vahim olay var ki, temel atmıyorum diye tören yapıyorsunuz. Çünkü 6 aydır atacağınız bir temel olmadı.” şeklinde konuştu.
İstanbul’da günlük 4 milyon metreküp atık su ortaya çıktığını belirten Göksu, bunun yarısının biyolojik arıtma ile dönüştürüldüğünü projenin iptalinin bu açıdan da hatalı olduğunu ifade etti.
İBB Başkanı İmamoğlu’nun projeye ilişkin verdiği birçok bilginin yanlış olduğunu dile getiren Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Başkan, projenin maliyeti ‘1 buçuk milyar TL’ dedi. Maliyeti 632 milyon TL’dir. Bu proje ağaçları kesilerek yapılacak bir alan değil, spor alanı üzerine ve yerin altına yapılıyor. Üstü de vatandaşa açık yeşil alan olacaktı. Ayrıca bu proje ileri biyolojik arıtma olarak Türkiye’de ilk Avrupa’nın da en büyüğü olacaktı. Sayın Başkan çıktı dedi ki; ‘Buna gerek yoktur.’ Kim diyor İstanbul Teknik Üniversitesi, aradım Teknik Üniversitesi’ni dedim ki; ‘Sizin böyle bir raporunuz mu var?.’ Şiddetle reddettiler. Sonra öğrendim ki bir akademisyen Büyükşehir’de de ücretli memur olacakmış böyle bir rapor vermiş. Sayın Başkan, eğer bu ileri biyolojik arıtma tesisi fazlaysa ve iptal edecekseniz neden taahhüt ettiniz? Diyorsunuz ki, ‘Anadolu ve Avrupa yakaları olmak üzere iki tane ileri biyolojik arıtma tesisi yapacağım.’ Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi’nin iptal edilmesi İstanbul’daki çocukların geleceğinin iptal edilmesidir.”
Göksu, ayrıca tesisten elde edilecek suyla yeşil alanların sulanacağını ve böylece İBB’nin şebeke suyundan büyük tasarruf yapacağını aktararak İmamoğlu’nun karardan vazgeçmesini beklediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından 85 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, meclisin perşembe günü yeniden toplanmasına karar verildi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.