Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ZİRVE ÖNCESİ BEYAZ SARAY’DAN İLK AÇIKLAMA!.

ZİRVE ÖNCESİ BEYAZ SARAY’DAN İLK AÇIKLAMA!.
13.11.2019
A+
A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından resmi törenle karşılandı.

Beyaz Saray’a gelişinde tören kıtası tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, makam aracından inişlerinde ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump ile tokalaşarak gazetecileri selamladı.

Daha sonra Şeref Defteri’ni imzalayan Erdoğan, baş başa görüşme için Oval Ofis’e geçti.
Erdoğan ile Trump’ın görüşmesi TSİ 20.13’te başladı.
Görüşmenin 30 dakika baş başa, 1 saat heyetlerarası olmak üzere görüşmenin toplam 1,5 saat sürmesi planlanıyor.
Başkan Erdoğan ve Trump’ın baş başa yapacağı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile tercümanlar yer alacak.
Başkan Erdoğan, Maryland Eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi’ni ziyaret ederek, burada düzenlenecek Dil, Tarih ve Kültür Eğitim 2019 Programı’nda Türk vatandaşları, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcilerine hitap edecek.
GÖRÜŞME ÖNCESİ İKİ LİDERDEN AÇIKLAMA
Donald Trump: Erdoğan ile birlikte olmak çok büyük bir şeref. Sınır çok güçlü bir şekilde yerinde duruyor ve ateşkes de devam ediyor. Kürtlerle görüştük gayet memnunlar. Biliyorsunuz askerlerimizi belli bir süre öncesinde çekmiştik ve artık diğer insanların sınırları için endişelenmeyi kesmemiz gerektiğini düşünüyordum ve kendi sınırlarımızı korumamız gerekiyor.
Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum gerçekleştirmiş oldukları çabalardan dolayı. Burada sizin ülkeniz ve diğer ülkelerle ilgili 10 bin km uzaklıkta ve bin yıllık bir süreçten bahsediyoruz.
Sınırınızın güvende olmasından dolayı memnunuz. Sadece petrolü güvenceye almak için askerlerimizi bıraktık. Cumhurbaşkanı ile çok iyi dostuz. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Bahsettiğimiz bölgede Türkiye’den birçok insan hayatını kaybetti.
Ticaret anlaşmasından bahsedeceğiz. Ticari ilişkilerimizi de artırmayı düşünüyoruz. 100 milyar dolara ulaştırmayı düşünüyoruz. Bu hem Türkiye hemde bizim için iyi olacaktır.
S-400’ler konusunu da konuşacağız. F-35’leri de konuşacağız.
Türkiye DEAŞ’lıları çok yakından takip ediyor. 1 ay öncesine kadar DEAŞ’ın yüzde yüzünü yok ettik. Geçen hafta liderini de öldürdük. İki numaralı ismi de öldürdük. Üç numaralı ismin peşindeyiz. DEAŞ artık benim göreve geldiğimdeki durumuyla hiçbir alakası yok. Dünyanın her yerinde savaşçıları vardı artık yok. Türkiye yakın zamanda 100 DEAŞ’lıyı yakaladı ve onların icabına bakıyorlar.
Azil soruşturması tam bir cadı avı. Bunu izlemiyorum. Beni hiç ilgilendiren bir şey yok. Avukatları ile resmen bir televizyon programı yapıyorlar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Başkan ile biraz sonra çok detaylı basın toplantısı yapacağız. Basın toplantısında etraflıca her şeyi anlatacağım.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.