Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail’in bomba yağdırdığı Lübnan’dan kaçışlar sürüyor..
Motorine 13 lira indirim geliyor..
Dubai’den İstanbul’a gelecek milyarlarca dolarlık sermaye Almanları rahatsız etti..
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
Özkan Yalım cezaevinden haber yolladı: Bana sahip çıkmazsanız hepinizi bitiririm!.
Özkan Yalım’ın manitasına bankamatiklik yapan Bornova Belediye Başkanı gözaltında..
Kahpe İsrail 1 gün de 254 Lübnanlı sivili katletti!.
Mescid-i Aksa 41 gün sonra tekrar ibadete açıldı..
İran yenilgisini hazmedemeyen Trump saçmalamaya devam ediyor..
Zincir Market Çetesi üreticiden 30-40 liraya aldığı ürünleri 180-200 liraya satıyor!.
İran halkı ABD ile yapılan ateşkesi protesto etmek için tekrar meydanlarda..
İran ABD’ye rest çekti: İsrail Lübnan’a Saldırıları Durdurmazsa Ateşkes Biter!.
İran İsrail’in Lübnan’a saldırılarına devam etmesi nedeni ile Hürmüz’ü yeniden kapattı!.
İsrail medyası Trump ve Netenyahu’yu yerden yere vurdu!.
Yenilgiyi hazmedemeyen ABD atıp tutmaya devam ediyor..
Katiller ordusu İsrail Lübnan’da katliam yapıyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD İran ateşkessi ile ilgili açıklama..
Tehditler savuran Trump neden dansöz gibi kıvırdı!.
İran’dan Trump’a “Kumarbaz Kaybetti” manşeti!.
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
İran’dan ateşkes sonrası zafer açıklaması..
Ateşkes anlaşmasının ardından altın, gümüş ve bitcoinde hızlı yükselişler başladı..
Ateşkes anlaşmasından sonra petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı..
İran: ABD’yi 10 maddelik planı kabul etmeye zorlayarak tarihi bir zafer elde ettik..
Ateşkesin ardından Hürmüz Boğazı tekrar geçişlere açılıyor..
ABD ile İran arasında iki haftalık ateşkes..
İsrailli Kuduz Köpek Türk dizisinin yıldızını hedef aldı..
Ünlü teknik adam Lucescu hayatını kaybetti..
İranlı kadınlar ABD saldırısına karşı nöbette..
ABD Başkanı Trump: İRAN MEDENİYETİ BU GECE YOK OLACAK!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İNGİLİZ BASINI: “İNGİLİZ HÜKÜMETİ SAVAŞ SUÇLARINI GİZLEDİ!.”

İNGİLİZ BASINI: “İNGİLİZ HÜKÜMETİ SAVAŞ SUÇLARINI GİZLEDİ!.”
17.11.2019
A+
A-

İngiliz basını tarafından yürütülen bir araştırmada, İngiltere hükûmeti ve silahlı kuvvetleri, Afganistan ve Irak’taki İngiliz birliklerinin sivilleri öldürdüğüne ilişkin kayıtlarının üstünü örtmekle suçlandı.

İngiltere hükûmeti ve silahlı kuvvetleri, İngiliz ordusunun Irak ve Afganistan’daki sivillere yönelik cinayetlerini gizlemekle suçlandı.
BBC Panorama ve Sunday Times tarafından yürütülen bir araştırma kapsamında, savaş suçlarına ilişkin güvenilir kanıtlar bulduğunu söyleyen 11 farklı İngiliz dedektifle görüşüldü. Söz konusu araştırmada, ilgili askerlerin sivil cinayetleriyle ilgili olarak yargılanmaları gerektiği vurgulandı.
İngiltere Savunma Bakanlığı, iddiaların asılsız olduğunu belirterek böylesi bir “suçun üzerini örtme” şeması bulunmadığını öne sürdü.
YENİ BİR DELİLE ULAŞILDI
Irak işgali sürecinde işlendiği öne sürülen savaş suçlarını araştıran Irak Önemli Suçlamalar Takımı (IHAT) yeni bir delile ulaştı.
2003 yılında Irak’ın Basra kentinde devriye atan bir İngiliz askeri, Iraklı bir polis olan Raid el Musavi’yi vurdu. Bir sokak arasında vurulan Musavi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bu olay, o dönemde bölgedeki İngiliz askerlere kumandanlık eden Binbaşı Christopher Suss-Francksen tarafından soruşturuldu.
Binbaşı Suss-Francksen, 24 saat içerisinde sonuçlandırdığı soruşturmasında, İngiliz askerin Iraklı polisi vurmasının meşru olduğu sonucuna vardı. Buna gerekçe olarak, önce Iraklı polisin ateş ettiğini, İngiliz askerin ise kendisini savunduğunu söyledi. Binbaşı, bu savına destek veren bir başka İngiliz askerinin de görgü tanığı olduğunu rapor etti.
HABERİ OLMADAN “GÖRGÜ TANIĞI” YAZILAN ASKER
Olayla ilgili yaklaşık iki yıllık bir araştırma yapan ve 80 farklı İngiliz askeriyle birebir görüşen IHAT araştırmacıları, Iraklı polisin öldürüldüğü olayın görgü tanığı olduğu iddia edilen askerle de konuştu. Fakat o asker, Binbaşı Suss-Francksen’in bahsettiği sokak arasında hiç bulunmadığını ve olaydan haberi olmamasına rağmen görgü tanığı olarak lanse edildiğini anlattı.
Yalnızca bir el ateş edildiğini duyduğunu söyleyen İngiliz asker, bu çerçevede Iraklı polisin ateş etmiş olamayacağını söyledi. İngiliz askerinin bu sözleri, o bölgede olan birçok farklı asker tarafından da doğrulandı.
İNGİLTERE, ASKERLERİNİ YARGILAMAK İSTEMİYOR
Söz konusu araştırmayı gerçekleştiren IHAT ekibinden biri, BBC Panorama’ya yaptığı açıklamada, “İngiltere Savunma Bakanlığı, rütbesine bakılmaksızın, çok olağanüstü bir durum yaşanmadıkça, hiçbir askerini yargılama taraftarı değil.” diye konuştu.
BBC Panorama’nın “Savaş Suçları Skandalı Ayyuka Çıktı” belgeselinin, 18 Kasım Pazartesi günü televizyonda yayımlanacağı bildirildi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.