Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel Mekke Anlaşması’na destek vermeyeceklerini açıkladı!.
İstanbul yine sular altında kaldı!.
Dev derbinin galibi Galatasaray..
SPK Daire Başkanı fon vurgunu kapsamında tutuklandı!.
Azeriler Oktay Saral’ın feda edilmesi ile yetinmedi!.
Valilikten İstanbul için sağanak yağış uyarısı!.
Suriye’den sonra Irak’taki teröristlerde silah bıraktı..
İtsever dernekler ile mama lobilerinin karşılıklı rüşvet ağları deşifre oldu!.
İstanbul’da bu akşam trafik çilesi yaşanacak!.
Trump İran’a yakın zamada saldırı olmayacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Aliyev’in talimatı ile görevden alındı!.
Tepkiler sonrası serbest bırakılan AK Partili eski vekil hakkında yakalama kararı!.
Amerika Türkiye’nin TOKİ’deki başarısını manşetlere taşıdı..
Mustafa Sandal’ın kaynanasının 3 milyon dolarına el konuldu!.
Mehmet Şimşek’ten vatandaşa saç baş yolduran açıklama!.
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ HAKKINDA MERAL AKŞENER’DEN AKILLARA ZARAR AÇIKLAMA!.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ HAKKINDA MERAL AKŞENER’DEN AKILLARA ZARAR AÇIKLAMA!.
20.11.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri temaslarının olumlu sonuçları muhalefeti rahatsız etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kritik zirvedeki kazanımları ‘Yine boynumuzu büktün’ diyerek gölgelemeye çalıştı..

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı başarılı görüşme başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere uzantılarının adeta kimyasını bozdu. İki lider arasında gerçekleşen zirve sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; sözde Ermeni soykırım iddialarına ilişkin yasa tasarısının bloke edilmesi, S-400’ler konusunda NATO’nun da dahil edileceği bir komisyon kurulması ve ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması gibi somut sonuçları görmezden gelerek “görüşmeden somut sonuç alınmadı” açıklamaları yaptı.

TBMM‘deki grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretini değerlendirdi. Akşener “Sayın Erdoğan, bu millet sana git ve gereğini yap dedi. Git ve milli güvenliğimizin ihtiyaçlarını al ve gel dedi. Sen git, yine boynumuzu büktün” dedi.

Akşener’in konuşmasından satır başları:

“Türk milleti ezelden beri onurunu çiğnetmeyen bir millettir. Esir düşmektense ölmeyi yeğleyen bir milletin bundan daha büyük bir hazinesi olabilir mi? Milli olabilmek için yüreğin millet için atması gerekir. Milleti unutan milletin onurunu da olur. Bu aziz milletin cumhurbaşkanı gider, dünyanın öbür ucunda 3-5 senatöre ifade verir. İstediği ve hakkı olan hiçbir şeyi alamadığı halde bir FETÖ’cüyü serbest bırakır. Başını öne eğip geri döner. Sayın Erdoğan, bu millet sana git ve gereğini yap dedi. Git ve milli güvenliğimizin ihtiyaçlarını al ve gel dedi. Sen git, yine boynumuzu büktün. Atsız’ın dizeleri hislerimize tercüman oluyor. Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, bin cihana değişmem bu öksüz Türklüğümü.

‘Neden bu kadar mutlusun?’

Sayın Erdoğan F-35 ve S-400 krizlerini aşmaya gitti. Aşabildi mi? Hayır. Suriye’de verilen sözlerin tutulması için gitti. Tatmin edici bir şey alabildi mi? Hayır alamadı. Sayın Erdoğan neden bu kadar mutlu döndü. Washington’a milletin bekası için mi şahsi bekan için mi gittin kardeşim? Hiçbir şey alamamışken, milletin hakkını savunamamışken neden bu kadar mutlusun?”

Erdoğan istediğini aldı

CHP, İYİ Parti ve muhalif basının aksine, ABD medyası görüşmenin kazananını Erdoğan olarak ilan etti..

ABD’de yayın yapan CNN International, “Hiçbir lider Erdoğan kadar Trump’tan istediğini alamadı” dedi.

Washington Post ise “Erdoğan istediklerini açık açık söyledi” derken,

New York Times, “Trump Erdoğan’ın büyük hayranı çıktı ve onu çok sıcak karşıladı” değerlendirmesi yaptı.

İngiltere’de yayın yapan Independent, “İşler Erdoğan’ın lehine”,

Financial Times ise “Trump Erdoğan’ın büyük hayranı” dedi.

Alman basını da benzer yorumlar yaptı.

Spiegel Online, “Patron Kim? Sanki Dünya’nın en güçlü lideri Erdoğan’mış gibi göründü” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.