Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığını feshetti!.
Bu geçe akaryakıta gelecek olan zamlar iptal edildi..
CHP’deki skandalları eleştiren Yılmaz Özdil Sözcü TV’den kovuldu!.
İsrail medyası enkaz görüntülerini artık saklayamıyor..
İran ile ABD arasında iki aşamalı ateşkes müzakereleri başladı..
İran İsrail’deki binaları direk hedef aldı!. Çok sayıda ölü ve yaralı var!.
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Edi Rama: “Erdoğan’ın ‘evet’i evettir ‘hayır’ı hayırdır!.”

Edi Rama: “Erdoğan’ın ‘evet’i evettir ‘hayır’ı hayırdır!.”
01.12.2019
A+
A-

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Arnavutluk’ta 500 konut yapacağız’ açıklamasıyla ilgili, ‘Onun gösterdiği özene karşı şükranlarımızı sunmamız için doğru kelimeleri bulamıyorum. Sürekli bir şekilde bilgilendirme talep ediyordu. Benimle tekrar tekrar konuştu. Benim için bir sürpriz olmadı. Elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyordum. O şöyle bir adamdır; ‘Evet’ deyince ‘Evet’, ‘Hayır’ deyince ‘Hayır’ demektir. Seversiniz ya da sevmezsiniz. ‘Evet’i evettir, ‘Hayır’ı da hayırdır.’ dedi.

Rama, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile diğer ülkelerin arama kurtarma ekiplerinin konakladığı Dıraç’taki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sosyal tesislerini ziyaret etti.

Arama kurtarma görevlileri ile tek tek tokalaşan Rama, burada yaptığı konuşmada, söz konusu ekipleri yaz döneminde ağırlamak istediklerini, ancak bu kötü dönemde ağırlamaktan üzgün olduğunu ifade etti.

Rama, “Aynı zamanda kalbinizin, görevinizin ve aklınızın güzelliği gibi birçok güzellik de getirdiniz. Herkesi etkilediniz. Herkesin sıcak hissetmesini sağladınız ve herkese en çok ihtiyaç duyulan şey olan yalnız olmama duygusu verdiniz.” diye konuştu.

“Tanrı hiçbir zaman sizi dostsuz bırakmasın” ifadesini kullanan Rama, Gerçek dost zor zamanda belli olur” sözünü anımsatarak, “Sizler gerçek dostsunuz. Bu ülkede hiç kimse hiçbir zaman yaptığınız şeyleri unutmayacaktır. Siz bundan sonra onursal misafir olarak karşılanacaksınız. Size kalbi teşekkürlerimizi iletiyoruz.” ifadesini kullandı.

Ziyarette, Savunma Bakanı Olta Xhaçka ve Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Bardhyl Kollçaku da hazır bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Rama, aralarında Türk ekibin de bulunduğu arama kurtarma ekiplerini takdirle karşıladıklarını belirterek, “Bu karanlık günde Arnavutluk’un yardımına koşan kadın ve erkekler, onlar gökten gelen bizim koruyucu meleklerimiz gibiydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Rama, bugünlerde inanılmaz şeyler gördüğünü dile getirerek, “En hatırlanmaya değer şey ise üniformalı bu kişilerin, daha önce gelmedikleri bir ülke, bilmedikleri bir dil ve tanımadıkları kişiler için hayatlarını riske atmaktaki cesaret ve hazırlıklarıydı.” ifadesini kullandı.

Rama, “(Depremden) Etkilenmemize rağmen, birçok mal mülk ve varlığın yok olmasına rağmen bugün daha zenginiz çünkü onlar gibi yeni ve harika dostlarımız var.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Arnavutluk’ta 500 konut yapacağız” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Rama, ” Onun gösterdiği özene karşı şükranlarımızı sunmamız için doğru kelimeleri bulamıyorum. Sürekli bir şekilde bilgilendirme talep ediyordu. Benimle tekrar tekrar konuştu. Benim için bir sürpriz olmadı. Elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyordum. O şöyle bir adamdır, ‘Evet’ deyince ‘Evet’, ‘Hayır’ deyince ‘Hayır’ demektir. Seversiniz ya da sevmezsiniz. ‘Evet’i evettir, ‘Hayır’ı da hayırdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet olarak depremzedelere yönelik çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Rama, onların aralık ortasına kadar evlerine dönmelerini sağlamak istediklerini vurguladı.

Depremzedelerin evlerinin yeniden inşa edilmesi veya konutlarına tekrar dönebileceklerine dair güvence verilmesi gereken binlerce aile bulunduğunu hatırlatan Rama, “Çünkü (evlerdeki) her çatlak, tekrar can alabilecek bir ruhun işareti gibidir.” ifadesini kullandı.

Arnavutluk’ta 26 Kasım’da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 51 kişi hayatını kaybetti, 900’den fazla kişi yaralandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.