Site Rengi

HABER ÖZETİ
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya soruşturmasına yönelik FBI raporu açıklandı!.

Rusya soruşturmasına yönelik FBI raporu açıklandı!.
10.12.2019
A+
A-

ABD Adalet Bakanlığı, Trump’a yönelik başlatılan Rusya soruşturması ile ilgili FBI raporunu açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Michael Horowitz tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılında ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık kampanyasına yönelik FBI’nın başlattığı Rusya soruşturmanın yasal olduğu belirtildi. Horowitz, elde ettikleri bulgulara göre FBI’ın 2017’de açtığı Rusya soruşturmasına yönelik siyasi herhangi bir kanıt bulunamadığını ancak soruşturmada çok sayıda kusurların olduğu ifade etti. Raporda, FBI’ın Rusya soruşturması kapsamında Trump’ın seçim kampanyası ekibinden bazı isimleri de kapsayan dinleme faaliyetlerinde ciddi kusurların olduğu, FBI’ın bu süreçte kasıtlı davrandığını gösteren bir bulgunun olmadığı bildirildi.

Açıklanan rapor iki tarafı da memnun etmedi
Adalet Bakanlığı Müfettişi Michael Horowitz tarafından yayınlanan rapor, hem Başkan Donald Trump destekçilerini hem de Demokratlar tarafından soruşturmanın meşruiyeti konusundaki tartışmaları beraberinde getirdi. Donald Trump’ın Rusya soruşturması hakkında ayrı bir cezai soruşturma yürüten ABD Federal Savcısı John Durham da rapordaki bazı bulgularla aynı fikirde olmadığını ve raporun çok şaşırtıcı olduğunu ifade etti. Demokratlar FBI’ın yayınladığı raporun Trump’ın tekrar Beyaz Saray’ı kazanma şansını artırmak için yapıldığını öne sürdü.
Senato Yargı Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise soruşturmaya yönelik yaptığı açıklamada, “Etkili bir şekilde mahkemeyi dolandırmak ve insan haklarını ihlal etmek için suçlu girişimine dönüştürüldü” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmayı bir cadı avı olarak nitelendirip FBI liderlerini işaret ederek, “Başından beri olayın içinde yıkım girişimi için pek çok insan vardı ve hepsi yakalandılar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.