Site Rengi

HABER ÖZETİ
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Google’dan Türkiye açıklaması!. “Çözüm için çalışıyoruz!.”

Google’dan Türkiye açıklaması!. “Çözüm için çalışıyoruz!.”
16.12.2019
A+
A-

Rekabet Kurumu’nun kestiği cezanın ardından Türkiye’deki faaliyetlerine dair bir açıklama daha yapan Google, “İş ortaklarımızla temasa geçerek kendilerini Türkiye’de yeni çıkacak Android cihaz modellerini onaylamayı durdurmak zorunda olduğumuz doğrultusunda bilgilendirdik” dedi. Ancak şirket çözüm için uğraştıklarını vurguladı..

ABD merkezli teknoloji şirketi Google ve Rekabet Kurumu arasında devam eden anlaşmazlık üzerine Android telefonların akıbeti merak edilirken, Google’dan yeni bir açıklama geldi.

Şirket, Türk iş ortaklarıyla temasa geçtiklerini ve Türkiye’de satışa sunulacak yeni Android cihazlarda onlarla birlikte çalışamayacaklarını ilettiklerini duyurdu. Ancak şirket, “Google olarak bu konunun olabildiğince hızlı şekilde çözümü için Rekabet Kurumu ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

‘Rekabet Kurumu ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz’

Türkiye’den bir halkla ilişkiler firması tarafından HaberTürk’e servis edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi, “Rekabet Kurumu ile üç yıldan fazla süre çalıştıktan sonra ağustos ayında yine Rekabet Kurumu’nca alınan bir karar üzerine, Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda bazı değişikliklere gittik. Bu değişiklikler arasında, iş ortaklarımıza cihazları üzerinde Google’ın gelir üreten uygulamalarının önceden yüklenmesi konusunda sunduğumuz esnekliği çok daha yüksek bir seviyeye taşımak da yer alıyordu. Ancak, kasım ayında Rekabet Kurumu bu değişikliklerin yeterince uygun olmadığı ve Türkiye’de bu anlaşmalarla faaliyet gösteremeyeceğimiz yönünde kanaat bildirdi.”

“Google olarak bu konunun olabildiğince hızlı şekilde çözümü için Rekabet Kurumu ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz” denilen açıklamada “Bu çerçevede, Türkiye’de hızlı şekilde kanunlarla uyumlu biçimde çalışmak bizim için büyük önem taşıdığından, iş ortaklarımızla temasa geçerek kendilerini Türkiye’de yeni çıkacak Android cihaz modellerini onaylamayı durdurmak zorunda olduğumuz doğrultusunda bilgilendirdik” bilgisi verildi.

‘Mevcut cihazlar normal biçimde çalışmaya devam edecek’

Bunun, Türkiye’de yeni cihaz modellerinin Google servisleri ile pazara sunulamayacağı anlamına geldiğini belirten Google, mevcut modellerin satışının ve çalışmasının ise normal şekilde devam edeceğini aktardı.

Açıklamada, “Mevcut cihazlar ve uygulamalar da normal biçimde çalışmaya ve güncellemeler almaya devam edecek. Google’ın diğer ürünleri ve servisleri ise durumdan etkilenmeyecek. Bu durumun Türkiye’deki kullanıcılar, üreticiler, uygulama geliştiriciler ve operatörler için getirdiği zorlukları anlıyor, bu sebeple Rekabet Kurumu ile birlikte çalışarak konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturabilmeyi umuyoruz” denildi.

Ne olmuştu?

Rekabet Kurumu, rekabete aykırı davranışları nedeniyle Eylül 2018’de Google’a 93 milyon lira idari para cezası kesmiş ve şirkete durumu düzeltmesi için altı ay süre vermişti.

7 Kasım’da durum değerlendirmesi yapan Rekabet Kurumu, değişiklikleri yeterli bulmadı ve Google’ın bu şekilde Türkiye’de faaliyet göstermeyeceğini açıklamıştı.

Google bunun üzerine Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modellerine uygulamaları için artık lisans verilmeyeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.