Site Rengi

HABER ÖZETİ
Brent petrol çakıldı!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Erdal Beşikçioğlu görevden uzaklaştırıldı!.
İngilizler 12. adamları Özgür Özel’i hazırlama telâşına düştü!.
Uğur Mumcu dosyası 33 yıl sonra yeniden açılıyor..
CHP Lideri Kılıçdaoğlu’ndan Terörsüz Türkiye sürecine destek açıklaması..
Denize döktüğümüz(!) Yunanların ekonomisini şaha kaldırdık!.
TÜİK sipariş enflasyon oranlarını açıkladı!.
TÜİK kira zam oranını yüzde 31 olarak açıkladı..
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında tutuklama talebi..
Donald Trump’ın İran saldırılarını durdurma kararını Netanyahu da sosyal medyadan öğrendi..
Günlerdir İran’a tehditler savurarak atıp tutan Trump yine kıvırdı!.
Merkez Bankası’ndan Kripto Varlık Merkezi Kayıt Sistemi’ne onay..
CHP’den AK Parti’ye geçen Tuzla Belediye Başkanı’ndan ilk açıklama..
Efsane Başkan Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya sert sözler!.
CHP içindeki Rüşvet, Yolsuzluk, Hırsızlık ve baskı skandalları gündemden düşmüyor!.
3 CHP’li Belediye Başkanı ile 1 İyi Partili milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
A 101 marketçilik Carrefour’u resmen devraldı..
Trump’tan İran’a yeni saldırı dalgası emri..
Sözde gazeteci Cem Küçük tutuklandı!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: “Süleymani’nin öldürülmesine karşılık en adil kısas uygulanacak!.”

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: “Süleymani’nin öldürülmesine karşılık en adil kısas uygulanacak!.”
05.01.2020
A+
A-

Lübnan’daki Şii Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah, Süleymani’nin öldürülmesine karşılık en adil kısasın uygulanacağını söyledi ve “Süleymani’yi öldüren ABD askerlerinin bedel ödeyeceğini” belirtti. Nasrallah, Kasım Süleymani’nin öldürülmesini İsrail’in istediğini öne sürdü. Ayrıca, Kasım Süleymani’nin 1 Ocak’ta kendisini ziyaret ettiğini ve ABD’deki gazetelerde hakkında çok yazılar yazıldığı konusunda Süleymani’ye uyarılarda bulunduğunu kaydetti.

ABD ASKERLERİ BEDEL ÖDEYECEK

Lübnan’daki Şii Hizbullah örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, “Süleymani’yi öldüren ABD askerlerinin bedel ödeyeceğini” belirtti.

Örgüt lideri Nasrallah, Lübnan’da Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen başkent Beyrut’un güney banliyösünde, ABD’nin hava saldırısı sonucu öldürülen İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için düzenlenen törene hitaben televizyon konuşması yaptı.

‘KASIM SÜLEYMANİ’Yİ UYARDIM’

Kasım Süleymani’nin 1 Ocak’ta kendisini ziyaret ettiğini ifade eden Nasrallah, ABD’deki gazetelerde kendisine ilişkin çok yazılar yazıldığı konusunda Süleymani’yi uyardığını kaydetti.

Nasrallah, Süleymani’nin çok sayıda suikast girişiminden sonra ABD’deki seçimler ve bölgesel gelişmeler ışığında aleni bir saldırıyla öldürüldüğüne dikkati çekti.

‘ABD PETROL KUYULARINI ELE GEÇİRMEK İSTİYOR’

ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak’taki petrol kuyularını ele geçirmek istediğini belirten Nasrallah, ABD’nin bölgede kendisine karşı çıkan bir devlet istemediğini savundu.

Nasrallah, Süleymani’ye yönelik suikastın bağımsız bir olay olmadığını ve Amerikalıların bölgede yeni bir savaş açtıklarını öne sürdü.

Sekreter Nasrallah, Süleymani ve Mühendis’in öldürüldüğü Bağdat’taki hava saldırısına karşı ABD’nin bölgedeki askeri varlığına son verme çağrısında bulundu.

Süleymani suikastından sonra İran yönetiminin bölgedeki müttefiklerinden bir talepte bulunmadığını aktaran Nasrallah, “direniş gruplarından”, Süleymani’nin ölümüne karşı kısas uygulama kararı alan olursa bunun kendi iradeleri olduğunu ifade etti.

SÜLEYMANİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİNE KARŞILIK EN ADİL KISAS UYGULANACAK

Süleymani ve Mühendis’i öldüren ABD askerlerinin bedel ödeyeceğini söyleyen Nasrallah, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trump ve yönetimi, Amerikan askerlerinin cenazeleri ülkelerine gönderildiğinde kaybettiklerini anlayacaklar. Süleymani’nin öldürülmesine karşı uygulanacak en adil kısas, ABD’nin bölgemizdeki askeri varlığı, askeri üsleri ve savaş gemileri ile her Amerikan subay ve askerine yönelik olacaktır. Bu konuşmalarımızla Amerikalı sivilleri kastetmiyoruz.”

‘SÜLEYMANİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ İSRAİL İSTEDİ’

Hasan Nasrallah, Kasım Süleymani’nin öldürülmesini İsrail’in istediğini öne sürerek, “ABD ve İsrail bölgenin dosyalarını incelediklerinde, Suriye, Irak, Yemen, Afganistan ve direnişin her ekseninde, her yerde onlara karşı koyan bir adam buldular, Kasım Süleymani’yi buldular. İsrail, Süleymani’yi var olan en tehlikeli adam olarak görüyordu ve İsrail onu öldürmeye cesaret edemedi, bu yüzden onu öldürmek için ABD’ye başvurdu. Amerikalılar İran’ın korkacağını ve geri çekileceğini umuyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.