Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

“Ne işimiz var Libya’da?” diyenlere MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tokat gibi cevap…

“Ne işimiz var Libya’da?” diyenlere MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tokat gibi cevap…
12.01.2020
A+
A-

MHP lideri Bahçeli partisinin istişare toplantısının kapanış oturumunda konuştu. Orta Doğu’daki karışıklığın Türkiye için de tehdit olduğunu vurgulayan Bahçeli, “DEAŞ liderini öldürenler PKK/YPG’nin ileri gelenlerini de öldürsünler ya da çekilip kahraman Türk evladının neler yapacağını takip etsinler” diye konuştu. CHP’nin Libya tezkeresine karşı çıkmasına tepki gösteren Bahçeli “Kılıçdaroğlu kayışı koparmış” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP’nin Ankara kampının kapanış oturumunda konuşuyor. Bahçeli konuşmasında Kasım Süleymani’nin öldürülmesi nedeniyle ABD’yi eleştirerek, “Süleymani madem suçluydu bir suçlunun nasıl yargılanacağı temel hukuk bilgisine sahip herkesin bildiği bir husustur. Ölmesi gerek demek eşkıyalıktır, barbarlığın ta kendisidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı”nın kapanışında konuşuyor.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Adı konulmamış itiraf edilmemiş bir savaş ortamı kendini hissetirmekte. Bir savaş iklimi varlığını hissettirmektedir. Sınırlarımıza paralel şekilde kurulmak istenen ve milli azimle baltalanan terör koridoru Türk düşmanlığının sahne almasından başka bir şey değildir. Kimin dost kimin düşman olduğu bellidir. Ortadoğu ateş hattında işgal altındadır. Bizim için öncelikle ele alınması gereken konu etrafımızdaki vahim konuların ülkemize yansıyıp yansımayacağıdır. Yansıyacaksa buna nasıl mukavemet gösterileceğidir.

Harap olan coğrafyalar eski hakimiyet havzamızdır. Komşu halkların huzursuzluğu Türk milletine şu ya da bu şekilde sirayet edecektir. Irak’tan kendimizi soyutlamak, Libya’ya yüz çevrimek İran’a mesafeli durmak matıklı ve makul bir tercih sayılamaz. Buna milli tecrübeler müsaade etmeyecektir. Ankara’nın güvenliği Şam’dan, Tahran’dan Bağdat’tan Trablus’tan başlayacaktır.

Mıntıka temizliği yapmak suretiyle Türkiye’nin çevresi boşaltılmaktadır. İran’ın, Suriye’nin Lİbya’nın toprak bütünlüğüne sahip çıkmak gerekir. Eğer engel olunmazsa komşu coğrafyalardaki çözülmenin dayanacağı son sınır Türkiye’dir. Bekaya dudak bükenlerin bizi anlamasını beklemiyoruz. Gafillere sadece acıyor, esefle bakıyoruz. Ne işimiz var Suriye’de, Libya’da diyenler görevli ve taşeron değilse tarih ve coğrafya cahilidir.  Muhalefet yapmayı Türkiye’ye muhaliflik ve yabancılara muhbirlikle karşılaştıranların rotalarını kaybettiği ortadadır.

ABD-İRAN GERİLİMİ

Irak’ın 2003’teki işgalinden sonra 1.5 milyon Müslüman katledildi. Büyük bir kültürel mirasın meşalesi söndürüldü. ABD’nin yanısıra İran’ın da nüfuzu zaman içinde güçlenmiştir. Irak toprak altından petrolün çıkarılıp insanın konduğu yer haline gelmiştir. Terör örgütüne yardımlar Irak halkını bunaltmıştır. Kasım Süleymani’nin de içinde bulunduğu konvoya düzenlenen ABD hava saldırısı böglesel gerilimi zirveye taşımıştır. Bir üsse yapılan saldırıda ABD’li görevlinin öldürülmesi, Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik protesto eylemleri Kasım Süleymani’nin öldürülmesine kadar varmıştır. ABD üslerine balistik füze fırlatılmıştır. Gözler boyanmıştır. Trump’un barış içinde yaşamaya hazırız vurgusu, İran yönetiminin temkinli açıklamaları krizi yönetebilir düzeye taşımıştır.

“TÜRKİYE’NİN ALDIĞI POZİSYON ÇOK DENGELİ”

ABD-İran arasındaki itiş kakış dengelenmiş ve denetim altına alınmıştır. Kasım Süleymani’ye düzenlenen hava saldırısından sonra pek çok senaryo konuşulmuş sözde uzmanlar abuk subuk değerlendirmelerle kafaları karıştırmıştır. Türkiye’nin bu suikast karşısında aldığı pozisyon çok dengelidir.

“EŞKIYALIK VE BARBARLIK”

İran’ın bu ülkedeki en kilit isminin öldürülmesi bütün olumsuzlukların hesaplandığını da göstermektedir. Herhangi bir ülke suçlu gördüğü bir devlet görevlisine saldırırsa adalet ve hukuk rafa kalkar orman kanunları geçerli olur. Trump’un suçlu bulup öldürdük demesi tam bir kırılmadır. Madem suçluydu suçlunun nasıl yargılanacağı hangi hukuki işlemlere muhatap kılınacağı herkesin bildiği bir husustur. Bana göre suçlu ölmesi demek barbarlıktır, eşkiyalıktır. Suçu belirleyip suçluyu cezalandırmak hiçbir ülkenin haddi değildir. ABD Başkanı’nın Kasım Süleymani’yi savaşları önlemek için öldürdük ifadesi uluslararası hukuka aykırıdır.

TRUMP SUÇLU ARIYORSA PENSILVANYA’YA BAKSIN

ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya’ya bakmalıdır. FETÖ’cülük suç örgüt elebaşı Gülen suçlu değilse bu durumda suç ve suçlunun tanımı nasıl yapılacaktır? DEAŞ liderlerini öldürenler buyursunlar PKK ve YPG’nin liderlerini de öldürsünler.”

“KILIÇDAROĞLU KAYIŞI KOPARMIŞ”

CHP’nin Libya tezkeresine karşı çıkması arızalıdır. Hafter hayranlığı patolojik vakadır. CHP, Türkiye’nin yararına ne varsa karşısındadır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynen şunları söylemişti: ‘Doğu Akdeniz’de petrol var. Amerika orada, Mısır orada, Katar orada. Bir tek devlet yok. Türkiye. Niye yok?’ Aynı Kılıçdaroğlu sonradan, “Ne işimiz var Libya’da” demiştir. Yani kayışı koparmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.