Site Rengi

HABER ÖZETİ
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Turhan’ın ‘İmamoğlu iptal etti, Başkan Erdoğan talimat verdi’ sözlerine İBB’den yanıt!.

Bakan Turhan’ın ‘İmamoğlu iptal etti, Başkan Erdoğan talimat verdi’ sözlerine İBB’den yanıt!.
13.01.2020
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın “İmamoğlu Başakşehir’de açılacak şehir hastanesine ulaşacak metroyu durdurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi” sözleriyle ilgili İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan açıklama geldi: Bu ifade doğru değil..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  katıldığı bir programda, haziran ayında İstanbul’da açılacak şehir hastanesine yapılan metro ve karayolu inşaatı ihalelerini İmamoğlu’nun iptal ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu duyunca hemen talimat verdiğini söylemişti.

“DOĞRU DEĞİL”

Bakan Turhan’ın bu sözlerine İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter’dan yanıt verdi. Murat Ongun’un açıklamaları şu şekilde: Bazı Bakanlarımızın, İBB ve Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında yanıltıcı açıklama yapmayı alışkanlık haline getirdiğini üzülerek görmekteyiz. Ulaştırma Bakanı Sn. Turhan’ın, ‘İmamoğlu Başakşehir’de açılacak şehir hastanesine ulaşacak metroyu durdurdu’ ifadesi doğru değildir.

Yapımına 2017 yılında başlanan Başakşehir-Kayaşehir metro hattı projesi, finansman bulunmadan ihaleye çıkıldığı için Ekim 2018’den bu yana durmaktadır. Sadece yüzde 9’u tamamlanan hattın bitirilmesi için 1,5 milyar liraya ihtiyaç vardır.

Şehir Hastanesi’nin açılışı nedeniyle Nisan 2019’da hastane önündeki istasyon için kazı çalışmalarına tekrar başlanmış ancak finansal yetersizlik nedeniyle bir önceki yönetim tarafından inşaata devam edilememiştir. Sadece 1 istasyonun yüzde 25’i yapılmıştır.

“MOTİVASYON DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Hal böyleyken, kamuoyuna üstelik bir Bakan tarafından yanıltıcı bilgi verilmesinin arkasındaki motivasyon düşündürücüdür. Kamuoyunu sağlıklı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirme gayretimiz devam edecektir. Saygılarımızla.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Bakan Turhan, “Haziran ayında açılacak olan İstanbul Şehir Hastanesi’ne yapılacak olan ihalesi gerçekleştirilmiş, şantiyeleri kurulmuş karayolu ve metro hattı çalışmalarını İmamoğlu durdurdu. Böyle bir belediye başkanı olabilir mi? Buradan bu tutumu tüm Türkiye’ye şikayet ediyorum. Cumhurbaşkanımız konuyu duyduğunda ‘Biz İstanbulluları bu tür yöneticilerin eline mi bırakacağız’ dedi ve talimat verdi. ‘Yapmazlarsa hükümet olarak biz yapacağız. Biz tüm Türkiye’nin hükümetiyiz” dedi.

“GÜNDEN GÜNE SÖYLEMLERİ DEĞİŞİYOR”

“İmamoğlu’nun derdi İstanbul değil” diyen Turhan, “Sadece devlete değil İBB’ye de ciddi gelirler sağlayacak bir projeye ihanet projesi demesi farklı niyetleri olduğunu gösteriyor. Günden güne değişen söylemleri de başkalarının verdiği fikirlerle konuşan bir belediye başkanı olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.